Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζήτηση και επιφυλάξεις στο Κυβερνητικό Συμβούλιο
  • [02] Αξιόπιστο σημείο εκκίνησης ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα
  • [03] «Επαρκώς περιεκτικός» είναι ο κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις που υπέβαλε η Αθήνα, λένε οι επίτροποι Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί
  • [04] Ο καπιταλισμός είναι αιτία της φτώχειας και της πείνας, πιστεύει ένας στους τρεις Γερμανούς
  • [05] Το πρώτο... χειμωνιάτικο Μουντιάλ, το 2022, στο Κατάρ

  • [01] Συζήτηση και επιφυλάξεις στο Κυβερνητικό Συμβούλιο

    Εποικοδομητική συζήτηση με επίκεντρο τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, που έστειλε η κυβέρνηση στους θεσμικούς εταίρους, έγινε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

    Κατά τη συζήτηση διατυπώθηκαν επί μέρους επιφυλάξεις. Σύμφωνα δε με άλλες πηγές, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε αντιρρήσεις, ενώ προηγουμένως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσαν τα μέλη του οργάνου, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τη σύνταξη της λίστας.

    Αρκετοί υπουργοί έθεσαν διευκρινιστικές ερωτήσεις στους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη, ενώ κατά τη συζήτηση έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα και το νομοθετικό έργο που ακολουθεί.

    Η κυβέρνηση αναμένει πρώτα την ψήφιση της συμφωνίας από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της ΕΕ και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η διαδικασία στο ελληνικό κοινοβούλιο, είπε η ίδια κυβερνητική πηγή.

    [02] Αξιόπιστο σημείο εκκίνησης ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα

    To «πράσινο φως» επί του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων, που παρουσίασε η Ελλάδα, έδωσε και επισήμως -με ανακοίνωση- το Eurogroup, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία διήρκεσε μια ώρα. Σε σχετική του ανακοίνωση το Eurogroupαναφέρει ότι συζήτησε σήμερα τον πρώτο κατάλογο μεταρρυθμίσεων, που παρουσίασαν οι ελληνικές Aρχές στη βάση της τρέχουσας συμφωνίας, η οποία θα συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς το αργότερο έως το τέλος του Απριλίου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι θεσμοί μάς έδωσαν την πρώτη τους εκτίμηση με την οποία θεωρούν ότι ο κατάλογος των μέτρων είναι επαρκώς περιεκτικός, ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε με τις εθνικές διαδικασίες με στόχο την επίτευξη τελικής απόφασης της παράτασης έως και τέσσερις μήνες της Κύριας Συμφωνίας Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της Ελλάδας» αναφέρει το Eurogroup.

    Η Ευρωζώνη τόνισε ακόμη ότι «καλούμε τις ελληνικές Αρχές να αναπτύξουν και να διευρύνουν περαιτέρω τον κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων με βάση την υπάρχουσα συμφωνία σε στενό συντονισμό με τους θεσμούς, προκειμένου να καταστεί εφικτή η ταχεία και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

    [03] «Επαρκώς περιεκτικός» είναι ο κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις που υπέβαλε η Αθήνα, λένε οι επίτροποι Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί

    Κατά την άποψη της Επιτροπής ο κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις που υπέβαλαν οι ελληνικές Αρχές, είναι επαρκώς περιεκτικός, ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως ζητήθηκε από το Eurogroup, στην τελευταία συνεδρίασή του.

    Αυτό υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ οι κοινοτικοί επίτροποι Β. Ντομπρόβσκις και Π. Μοσκοβισί, ενόψει της τηλεδιάσκεψης της Ευρωζώνης που θα αποφανθεί επί των ελληνικών θέσεων. Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι είναι «ενθαρρυμένοι από τη δέσμευση που εκφράζεται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, μέσα από τονεκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης και των τελωνείων, όπως επίσης και της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης».

    Σύμφωνα με την επιστολή, οι υπηρεσίες της Κομισιόν εξέτασαν λεπτομερώς τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις, ενώ προηγήθηκαν εποικοδομητικές συζητήσεις το Σαββατοκύριακο, μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των εκπροσώπων της Κομισιόν και των άλλων θεσμών.

    [04] Ο καπιταλισμός είναι αιτία της φτώχειας και της πείνας, πιστεύει ένας στους τρεις Γερμανούς

    Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών θεωρεί ότι ο καπιταλισμός αποτελεί την αιτία της φτώχειας και της πείνας και η πλειονότητά τους θεωρεί ότι η αληθινή δημοκρατία δεν είναι δυνατή υπό αυτό το οικονομικό σύστημα, σύμφωνα με μια έρευνα την οποία διεξήγαγε το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Emnid για λογαριασμό του Freie Universitat του Βερολίνου.

    Η δημοσκόπηση σε δείγμα 1.400 ανθρώπων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 59% των Γερμανών στο ανατολικό τμήμα της χώρας θεωρεί πως τα κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά ιδεώδη είναι ωφέλιμα για την κοινωνία. Το αντίστοιχο ποσοστό στη δυτική Γερμανία ανέρχεται στο 37%.

    Το ριζοσπαστικό κόμμα η Αριστερά παραμένει ισχυρό στα κρατίδια που ανήκαν στο παρελθόν στη ΛΔΓ, 25 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την επανένωση της Γερμανίας το 1990.

    Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το 60% των Γερμανών πιστεύει ότι δεν υπάρχει αληθινή δημοκρατία στη χώρα τους διότι η βιομηχανία έχει πολύ μεγάλη πολιτική επιρροή και η φωνή των ψηφοφόρων έχει πολύ υποδεέστερο ρόλο.

    [05] Το πρώτο... χειμωνιάτικο Μουντιάλ, το 2022, στο Κατάρ

    Το Μουντιάλ ποδοσφαίρου το 2022 στο Κατάρ θα είναι το πρώτο στην ιστορία του θεσμού, που θα διεξαχθεί το χειμώνα. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα του Περσικού Κόλπου, τους καλοκαιρινούς μήνες, η αρμόδια επιτροπή της FIFA ανακοίνωσε σήμερα την εισήγησή της και πρότεινε το Παγκόσμιο Κύπελλο να γίνει τον Νοέμβριο και το τουρνουά να ολοκληρωθεί έναν μήνα μετά.

    Πιο συγκεκριμένα, οι προτεινόμενες ημερομηνίες έναρξης και λήξης της διοργάνωσης είναι στις 26 Νοεμβρίου και στις 23 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει ότι το Μουντιάλ του 2022 θα διαρκέσει τέσσερις μέρες λιγότερο σε σχέση με το περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

    Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του 2014, τόσο ο πρόεδρος της FIFA, Σε Μπλάτερ, όσο και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, είχαν υποστηρίξει την ιδέα της μετάθεσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να σκεφτόμαστε τους ποδοσφαιριστές και δεν είναι δυνατόν να παίξουν καλοκαίρι στο Κατάρ, στους 40 βαθμούς Κελσίου. Είναι αδύνατον.»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 February 2015 - 15:30:21 UTC