Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέους αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΑ επέλεξε το ΚΥΣΕΑ
  • [02] Στηρίζουν τη συμφωνία στο Eurogroup οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Γ. Σταθάκης: Σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει υστέρηση εσόδων και θα καλυφθεί ομαλά το δημοσιονομικό κενό
  • [04] Κέρι: Ούτε η Ρωσία ούτε οι αυτονομιστές τηρούν την εκεχειρία

  • [01] Νέους αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΑ επέλεξε το ΚΥΣΕΑ

    Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ κατά την αποψινή συνεδρίασή του υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Στις θέσεις τους παραμένουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

    Συγκεκριμένα το ΚΥΣΕΑ:

    -Έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον έως σήμερα αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά, ο οποίος προάγεται στο βαθμό του πτεράρχου εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΑ.

    Νέος αρχηγός ΓΕΑ τοποθετείται ο έως σήμερα αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρήστος Βαίτσης.

    -Έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον έως σήμερα αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, ο οποίος προάγεται στο βαθμό του στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ.

    Στη θέση του τοποθετείται ο έως σήμερα Διοικητής 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.

    [02] Στηρίζουν τη συμφωνία στο Eurogroup οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    Αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε ξεκινήσει στις 10.45 το πρωί, με αντικείμενο τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους της Ελλάδας.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, υπήρξε ενδεικτική ψηφοφορία (διά ανατάσεως της χειρός) με την οποία η πλειοψηφία των βουλευτών δήλωσε ότι στηρίζει τη συμφωνία.

    Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Το αποτέλεσμα της συμφωνίας θα εξαρτηθεί και θα κριθεί από τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε εμείς ως κυβέρνηση. Με γοργό βήμα προωθούμε το κυβερνητικό έργο και ασκούμε διακυβέρνηση με πυξίδα την τήρηση της λαϊκής εντολής».

    Επιπλέον, σημείωσε ότι «θα περιμένουμε να δούμε και τη διαδικασία στα ξένα κοινοβούλια και μετά θα δούμε το πλαίσιο πολιτικής απόφασης τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες».

    [03] Γ. Σταθάκης: Σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει υστέρηση εσόδων και θα καλυφθεί ομαλά το δημοσιονομικό κενό

    «Η συμφωνία με τους πιστωτές δημιουργεί ασφαλές πεδίο σταθερότητας. Σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει υστέρηση εσόδων και το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με ομαλό τρόπο». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του πριν από λίγο στο twitter ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, υπογραμμίζοντας ότι το ύψος του δημοσιονομικού κενού δεν φτάνει το ύψος των 5 με 7 δισ. ευρώ και ότι είναι απόλυτα ελέγξιμο.

    Η δήλωση αναφέρει: «Όποιος παρακολούθησε σήμερα στην τηλεόραση τις δηλώσεις μου μετά το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. κατάλαβε ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα που αναφέρονται σε δημοσίευμα, περί δήθεν δημοσιονομικού κενού 5-7 δισ. ευρώ. Επαναλαμβάνω ότι το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με ομαλό τρόπο. Σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει υστέρηση εσόδων, καθώς η συμφωνία με τους πιστωτές δημιουργεί ασφαλές πεδίο σταθερότητας».

    [04] Κέρι: Ούτε η Ρωσία ούτε οι αυτονομιστές τηρούν την εκεχειρία

    Ούτε η Μόσχα ούτε οι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία τηρούν τη συμφωνία εκεχειρίας που υπέγραψαν στα μέσα Φεβρουαρίου, κατήγγειλε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

    «Μέχρι σήμερα ούτε η Ρωσία ούτε οι δυνάμεις που υποστηρίζει (?) δεν εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις» που περιλαμβάνονται στη συμφωνία του Μινσκ της 12ης Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Κέρι ενώπιον μιας επιτροπής του αμερικανικού Κογκρέσου, επισημαίνοντας ότι κατά συνέπεια η Ουάσινγκτον ενδέχεται να επιβάλει νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

    «Ζητήσαμε την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, κυρίως την απομάκρυνση όλων των όπλων και των ξένων στρατευμάτων από την ανατολική Ουκρανία, την πλήρη αποκατάσταση του ελέγχου των διεθνών συνόρων στην Ουκρανία και την απελευθέρωση όλων των ομήρων» πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός, που κατηγόρησε χθες Τρίτη τη Ρωσία ότι «ψεύδεται» όταν αρνείται κάθε στρατιωτική εμπλοκή στην Ουκρανία.

    «Αν επιβεβαιωθεί αυτή τη αποτυχία (της συμφωνίας του Μινσκ), θα υπάρξουν επιπλέον επιπτώσεις που θα αυξήσουν την πίεση στην ήδη αποδυναμωμένη ρωσική οικονομία», προειδοποίησε ο Κέρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 February 2015 - 21:30:24 UTC