Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασισμένη να περιορίσει τον λαϊκισμό
  • [02] Η κυβέρνηση δεν κατηγοριοποιεί τις χώρες και τους πολίτες σε φιλικές και εχθρικές
  • [03] Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Χαλκιδική λόγω των έντονων βροχοπτώσεων

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασισμένη να περιορίσει τον λαϊκισμό

    Την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να περιορίσει τον λαϊκισμό στο πλαίσιο μιας νέας Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση μετέφερε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μίλησε χθες στην Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνέδριο για τις προκλήσεις της μετανάστευσης και τον αναδυόμενο λαϊκισμό στην Ευρώπη.

    Σε κεντρική ομιλία του στο Συνέδριο, που οργάνωσε το «Harvard Kennedy School», με θέμα «Η μετανάστευση, το άσυλο και τα σύνορα: οι προκλήσεις πολιτικής της ΕΕ και παραλληλισμοί με τις ΗΠΑ», ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι στην Ευρώπη «τα λαϊκιστικά κινήματα κατασκευάζουν, γύρω από τα θέματα της μετανάστευσης, την επιχειρηματολογία του αποκλεισμού». Δηλαδή, όπως εξήγησε, «κατά τους λαϊκιστές θα πρέπει, αφενός να αποκλείονται οι μετανάστες από την οικονομία για να ξεκινήσει και πάλι η ανάπτυξη και, αφετέρου ότι η ασφάλεια των πολιτών εξαρτάται από τον αποκλεισμό των μεταναστών από τις κοινωνίες». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όμως, επεσήμανε ο Δ. Αβραμόπουλος, είναι αποφασισμένη να περιορίσει τον λαϊκισμό στο πλαίσιο μιας νέας ?Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση? η οποία, μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης, θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις μεταναστευτικές προκλήσεις».

    [02] Η κυβέρνηση δεν κατηγοριοποιεί τις χώρες και τους πολίτες σε φιλικές και εχθρικές

    Η ελληνική κυβέρνηση δεν κατηγοριοποιεί τις χώρες και τους πολίτες της Ευρώπης σε φιλικές και εχθρικές, διευκρινίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου απαντώντας στις δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόϊ.

    Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποχρέωση να περιγράψει με λεπτομέρειες στoν ελληνικό λαό την σκληρή διαπραγμάτευση στο κρίσιμο Eurogroup, η οποία οδήγησε και στη συμφωνία. Προσθέτουν, ότι η στάση όλων των κυβερνήσεων απέναντι στη συμφωνία δεν αποτελεί κάποιο μυστικό - άλλωστε είχε γνωστοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, όπως είναι και το σωστό και αυτό ακριβώς επανέλαβε και στην ομιλία του, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός.

    Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι είχε ζητήσει από τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα να επιδείξει «σοβαρότητα» και να μην χρησιμοποιεί την Ισπανία και την Πορτογαλία ως αποδιοπομπαίους τράγους, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού.

    «Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για την απογοήτευση που έχει προκαλέσει η ριζοσπαστική αριστερά της Ελλάδας, καθώς υπόσχεται στους Έλληνες αυτά που γνωρίζει ότι δε μπορεί να τηρήσει» δήλωσε ο συντηρητικός πρωθυπουργός ,κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης του κόμματός του, καλώντας την Αθήνα να επιδείξει «σοβαρότητα».

    [03] Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Χαλκιδική λόγω των έντονων βροχοπτώσεων

    Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Νέων Μουδανιών ? Κασσάνδρας έχουν προκαλέσει οι συνεχείς βροχοπτώσεις που πλήττουν τη Χαλκιδική τις τελευταίες ημέρες.

    Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί εδώ και πέντε μέρες στο τμήμα της εθνικής οδού από τη Νέα Φώκαια έως την Άθυτο λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Η κίνηση των αυτοκινήτων διεξάγεται από τον παρακαμπτήριο δρόμο μέσω Σάνης.

    Λόγω της έντονης βροχόπτωσης τα οχήματα κινούνται με δυσκολία και με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 March 2015 - 17:30:19 UTC