Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικές πηγές: Θα επιδιωχθεί συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μεταναστευτικό
  • [02] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός
  • [03] «Υπάρχει εναλλακτική λύση αν δεν δοθεί τον Μάρτιο μέρος της δόσης»
  • [04] Εφ' όλης της ύλης η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής
  • [05] Προκρίθηκε ο Ηρακλής

  • [01] Κυβερνητικές πηγές: Θα επιδιωχθεί συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μεταναστευτικό

    Για «μαραθώνιους παραπληροφόρησης και ξενοφοβικής υστερίας» που «δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή μιας νηφάλιας, υπεύθυνης και ανθρωπιστικής συζήτησης σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα», κάνουν λόγο κυβερνητικοί κύκλοι αναφερόμενοι στο κλίμα που δημιουργήθηκε με την υπόθεση της διαταγής για τους μετανάστες.

    Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι «θα επιδιώξει να διεξαχθεί αυτή η συζήτηση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι η συγκεκριμένη διαταγή, ενώ «κοινοποιήθηκε» σε συγκεκριμένα ΜΜΕ από χθες το απόγευμα, στα αρμόδια υπουργεία έφτασε μόλις σήμερα το πρωί».

    [02] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός

    Την παραίτησή του υπέβαλε απόψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

    Ο κ. Ζερβός επικαλείται λόγους ευθιξίας, ύστερα από το σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για απιστία σε βάρος της επιχείρησης, που σχετίζεται με μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν σε 19 στελέχη της ΔΕΗ την περίοδο 2010-2012. Οι δικαστές θεωρούν ότι οι αυξήσεις ήταν παράνομες και προκάλεσαν προκαλώντας μείωση της περιουσίας της Επιχείρησης προς όφελος τρίτων προσώπων.

    Η επιστολή παραίτησης αναμένεται να αποσταλεί αύριο Πέμπτη.

    [03] «Υπάρχει εναλλακτική λύση αν δεν δοθεί τον Μάρτιο μέρος της δόσης»

    «Υπάρχει εναλλακτική» λύση στην περίπτωση που δεν δοθεί τον Μάρτιο μέρος της δόσης στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε ομιλία του, σε εκδήλωση για τα 130 χρόνια του ελληνογαλλικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει πρόγραμμα για τους επόμενους τέσσερις μήνες που συνδυάζει τη διασφάλιση της χρηματοδότησης από την ΕΕ με την εξόφληση των δόσεων προς το ΔΝΤ και κάποια ομόλογα εκτός PSI. Ανέφερε επίσης ότι ευελπιστεί σε πρόσβαση στην ρευστότητα της ΕΚΤ όταν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Είπε ότι από τη Δευτέρα στο Eurogroup θα υπάρξει ενεργοποίηση της διαδικασίας των διαβουλεύσεων για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και παράλληλα η δρομολόγηση της διαδικασίας για τη νέα συμφωνία με τους εταίρους.

    Συνεδρίαση κυβερνητικού συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική

    Εφ' όλης της ύλης ήταν η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα.

    [04] Εφ' όλης της ύλης η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής

    Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα.

    [05] Προκρίθηκε ο Ηρακλής

    Το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε απόψε ο Ηρακλής στη διαδικασία των πέναλτι (ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση τελείωσε με 2-0 υπέρ του Πανιωνίου), όπου επικράτησε με 4-3 του Πανιωνίου στο δεύτερο ματς των προημιτελικών της διοργάνωσης. Ο «γηραιός» είχε επικρατήσει στο Καυτανζόγλειο με 2-0.

    Το ματς ήταν ανοικτό από το ξεκίνημά του και στο 19΄ ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα με το πέναλτι του Κολοβού, που κέρδισε ο ίδιος όταν ανατράπηκε από τον Χουάντερσον.

    Το γκολ έδωσε... φτερά στους γηπεδούχους που στο 35΄ «άγγιξαν» το δεύτερο τέρμα, αλλά ο Χουάντερσον έκανε σπουδαία επέμβαση στο τακουνάκι του Γιάννου. Τελικά, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι «κυανέρυθροι» ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0) με το τυχερό γκολ του Μπουμάλ (η μπάλα μετά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στον Ζιάμπαρη κι άλλαξε πορεία).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 March 2015 - 21:30:23 UTC