Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πολιτικές λιτότητας
  • [02] Γ. Σακελλαρίδης: Τον κ. Σαμαρά ενοχλεί που η σημερινή κυβέρνηση δεν ακολουθεί το δικό του παράδειγμα
  • [03] Για «κιτρινισμό ολκής» καταγγέλλει την «Corriere dela Serra» το ΥΠΟΙΚ

  • [01] Π. Καμμένος: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πολιτικές λιτότητας

    Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Αν.Ελ. δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πολιτικές λιτότητας που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ανεργία, δεν θα ακολουθήσει «εντολές που θα οδηγήσουν, με τη βαριά φορολόγηση, στη δήμευση της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσία» και «δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε παρά μόνο ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος» έδωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι.

    Ο κ. Καμμένος παράλληλα διαβεβαίωσε ότι «κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος» και τόνισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τις οικογένειες όλων, για «το μέλλον των παιδιών μας», για τις περιουσίες των Ελληνίδων και των Ελλήνων, και για να μπορέσει με μία καινούργια πολιτική να αλλάξει σελίδα. «Διαπραγματευόμαστε, έχοντας αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στο χάος, την ελληνική οικογένεια στην εξαθλίωση» πρόσθεσε.

    Ο υπουργός Άμυνας, διαβεβαίωσε - όπως είπε - το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμη στα χέρια της την εξουσία, αναφερόμενος στις προτροπές πολιτών για ταχύτερη αποτελεσματικότητα. «Δεν πρόκειται να μείνει κανείς ατιμώρητος και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε τίποτα» ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος.

    [02] Γ. Σακελλαρίδης: Τον κ. Σαμαρά ενοχλεί που η σημερινή κυβέρνηση δεν ακολουθεί το δικό του παράδειγμα

    «Ο κ. Σαμαράς έχει περάσει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ασκούσε κριτική στα Μνημόνια, και την επόμενη μέρα από τις εκλογές εφάρμοσε την πιο σκληρή μνημονιακή λιτότητα οδηγώντας ευρύτατα τμήματα της κοινωνίας στην απόγνωση και το περιθώριο» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε δήλωσή του αναφορικά με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

    Και ο κ. Σακελλαρίδης σημειώνει: «Τον ενοχλεί που η σημερινή κυβέρνηση δεν ακολουθεί το δικό του παράδειγμα. Το φέρει βαρέως που το αίσθημα αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού έχει ανορθωθεί με τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση. Αδυνατεί να χωνέψει ότι τελικά γίνεται φανερό σε όλους ότι υπήρχε κι άλλος δρόμος από την πολιτική που εφάρμοσε».

    «Σήμερα ο κ. Σαμαράς, καλεί την κυβέρνηση να υποταχθεί πλήρως στη μνημονιακή λογική. Θα έπρεπε, όμως, να απαντήσει και στο ερώτημα που πλέον του θέτει όλη η κοινωνία. Πώς ήταν δυνατό να διαπραγματευτεί με έναν υπουργό Οικονομικών που έβγαζε τα χρήματα του στο εξωτερικό, σε 56 δόσεις για να μην το ελέγξει η Τράπεζα της Ελλάδος, και χωρίς να τα δηλώνει στο «πόθεν έσχες» του; Δεν χρειάζεται ο επιθεωρητής Κλουζώ για να βρεθεί απάντηση. Στοιχειώδης αξιοπρέπεια χρειάζεται» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] Για «κιτρινισμό ολκής» καταγγέλλει την «Corriere dela Serra» το ΥΠΟΙΚ

    Για «κιτρινισμό ολκής», τον οποίο η «Corriere dela Serra» πρέπει να επανορθώσει άμεσα, καταγγέλλει την ιταλική εφημερίδα το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στη συγκεκριμένη εφημερίδα, στην οποία ο υπουργός τόνισε ποικιλοτρόπως πως η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι δεδομένη και δεν αποτελεί επ' ουδενί μέρος της διαπραγμάτευσης, η οποία αφορά το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης που επεξεργάζεται σε συνεργασία με τους εταίρους και τους θεσμούς.

    Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι θα συμβεί εάν η Ευρώπη δεν «ακούσει» τις ελληνικές θέσεις, ο υπουργός απάντησε πως η Ευρώπη ακούει και γνωρίζει πώς να βρίσκει λύσεις και να επιτυχαίνει αμοιβαίως επωφελείς συμφωνίες. Και όταν, επισημαίνεται από το υπουργείο Οικονομικών, ο εν λόγω δημοσιογράφος επέμεινε στην υποθετική ερώτηση «ναι, αλλά τι θα κάνετε εάν απορριφθούν όλες σας οι προτάσεις;» ο υπουργός απάντησε πως, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, «εμείς δεν έχουμε αγαπήσει τις καρέκλες- αν χρειαστεί, αν βρεθούμε μπροστά σε αδιαλλαξία, θα καταφύγουμε στον ελληνικό λαό είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα» - προφανώς όσον αφορά το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πολιτικής. Σε αυτό όμως το σημείο της συνέντευξης, η σύνταξη της εφημερίδας προσέθεσε «για το ευρώ»- κάτι που ο υπουργός ούτε είπε ούτε εννόησε.

    Από το υπουργείο επισημαίνεται, επίσης, ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου Aspen-Chattam House, το οποίο διεξήχθη στη Βενετία την 7η Μαρτίου, και στο οποίο συμμετείχε μετά του Ιταλού ομόλογού του ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο Έλληνας υπουργός, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των διοργανωτών, επανέλαβε την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη και οποιαδήποτε άλλη σκέψη ή σχεδιασμός εναντιώνεται στα συμφέροντα τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης. Την άποψή του αυτή, τη στοιχειοθέτησε τόσο στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα την δημιουργία μιας συνεκτικότερης αρχιτεκτονικής για την ευρωζώνη όσο και στο μέρος του συνεδρίου, όπου κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων από εκλεκτούς συμμετέχοντες.

    Ακολούθησε η συνέντευξη στην «Corriere dela Serra», όπου ο υπουργός επανέλαβε την ίδια θέση, τονίζοντας ποικιλοτρόπως πως η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι δεδομένη και δεν αποτελεί επ' ουδενί μέρος της διαπραγμάτευσης η οποία αφορά το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης που επεξεργάζεται σε συνεργασία με τους εταίρους και τους θεσμούς. Ως προς αυτό το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και το ζήτημα της χρηματοδότησης, ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάρτισης του τελικού καταλόγου μεταρρυθμίσεων πριν από τα τέλη του Απριλίου, σύμφωνα με τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015, καθώς και την μετέπειτα συμφωνία της χώρας με τους εταίρους και τους θεσμούς για την μετά τον Ιούνιο εποχή.

    Όπως τονίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, γενικότερα, τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται κρούσματα συστηματικής διαστρέβλωσης των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών από μερίδα των ΜΜΕ. Αυτές οι διαστρεβλώσεις, καθώς και η συνεχής κινδυνολογία για μη πληρωμή υποχρεώσεων του ελληνικού δημοσίου στους δανειστές του, αποτελούν εκούσιες ή ακούσιες προσπάθειες υπονόμευσης της καλής πορείας στην οποία βρίσκεται η διαβούλευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς και τους εταίρους της.

    «Σε πείσμα όμως των διαστρεβλωτών, η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου προχωρά κανονικά και η χώρα είναι έτοιμη να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις αποπληρωμής έγκαιρα και εξ ολοκλήρου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση- καταγγελία του υπουργείου Οικονομικών.

    Διαβάστε επίσης: Γ. Βαρουφάκης: Δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες, μπορούμε να προκηρύξουμε εκλογές ή δημοψήφισμα

    Για προσπάθεια αποδόμησης του ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκη, κάνουν λόγο πηγές του Μ. Μαξίμου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 March 2015 - 14:30:23 UTC