Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε συνεχή άνοδο η στάθμη του Έβρου - Σε πλήρη επιφυλακή οι Aρχές
  • [02] Έκλεισε τμήμα της Εγνατίας Οδού στο ρεύμα για Ξάνθη, λόγω κατολίσθησης
  • [03] Η υπόθεση Γιακουμάκη συζητείται σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΛΓΟ
  • [04] Στον εισαγγελέα στοιχεία από την ΤτΕ για ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια
  • [05] Με επτά μεταρρυθμίσεις, στο Eurogroup
  • [06] Σκύλος κάνει διαγνώσεις καρκίνου, με τη μύτη
  • [07] Δύο χρυσά η Κελαϊδίτη σε σχοινάκι και κορύνες, στο Aphrodite Cup

  • [01] Σε συνεχή άνοδο η στάθμη του Έβρου - Σε πλήρη επιφυλακή οι Aρχές

    Σε επιφυλακή βρίσκονται, από χθες το βράδυ, οι Aρχές στον Έβρο, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αύξησης της στάθμης του νερού στον ποταμό. Η τελευταία μέτρηση που έγινε τα ξημερώματα στο Πύθιο «ανέβασε» τη στάθμη από το 4,94 μ. που ήταν χθες το μεσημέρι στα 5,12 μ., με το όριο επιφυλακής να είναι τα 4,70 μ. Η ανησυχία των αρμόδιων αρχών εντείνεται και από το γεγονός ότι η βουλγαρική πλευρά έκανε γνωστό, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια, ότι τις επόμενες ώρες θα απελευθερώσει στην κοίτη του ποταμού Έβρου μεγάλες ποσότητες νερού, ανοίγοντας το φράγμα του Ιβάιλοβγκραντ.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, τόνισε: «Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η ισχυρή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη του ποταμού. Εμείς παρατηρούμε την όλη εξέλιξη και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ώστε ν' αποτρέψουμε κάθε μικρό ή μεγάλο πλημμυρικό φαινόμενο».

    [02] Έκλεισε τμήμα της Εγνατίας Οδού στο ρεύμα για Ξάνθη, λόγω κατολίσθησης

    Κλειστό παραμένει, από χθες το βράδυ, το τμήμα της Εγνατίας Οδού - παράκαμψη Καβάλας, από τον ανισόπεδο κόμβο τους Αγίου Σίλα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Άσπρης Άμμου, λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε στο ρεύμα προς Ξάνθη. Η κατολίσθηση σημειώθηκε σε δυο σημεία, κοντά στις κοιλαδογέφυρες και λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή δεν μπόρεσαν να γίνουν εργασίες απομάκρυνσης των βράχων και των φθαρτών υλικών.

    Σύμφωνα με την Εγνατία Οδό, οι εργασίες για την απομάκρυνση των βράχων και τη διάνοιξη του ρεύματος θα ολοκληρωθούν σήμερα, ως το μεσημέρι. Η κυκλοφορία όλων των επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων γίνεται πλέον μέσα από την πόλη της Καβάλας.

    [03] Η υπόθεση Γιακουμάκη συζητείται σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΛΓΟ

    Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα», πρόκειται να συζητηθεί σήμερα το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης που διενήργησε τριμελής επιτροπή για τις συνθήκες φοίτησης στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

    Το πόρισμα παραδόθηκε πριν λίγες ώρες στον Σέρκο Χαρουτουνιάν, πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, που είναι ο εποπτεύων οργανισμός της Σχολής.

    Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου έχει ζητήσει την παραίτηση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Παράλληλα, ζήτησε από τον ΕΛΓΟ να διαβιβάσει άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα το πόρισμα για την αξιολόγηση ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων. Στο πόρισμα διαπιστώνεται ότι έλαβαν χώρα πράξεις ενδοσχολικής βίας.

    [04] Στον εισαγγελέα στοιχεία από την ΤτΕ για ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια

    Στο Γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος έχουν διαβιβαστεί, από την Τράπεζα της Ελλάδας, στοιχεία για ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια για τα οποία ερευνάται αν αυτοί που τους χορηγήθηκαν περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ ή σε άλλες λίστες που ερευνώνται από τις ελληνικές Αρχές.

    Όπως αποκαλύπτει έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου, τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από αίτημα που είχε απευθύνει στην ΤτΕ ο πρώην Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας, όταν κινούμενος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τη διαφάνεια, ζήτησε να πληροφορηθεί ποιοι πήραν τα δάνεια αυτά, ποιοι τα χορήγησαν, με ποιες εγγυήσεις, σε ποια οικονομική κατάσταση βρίσκονταν τότε και σε ποια σήμερα και ζητούσε επίσης να διερευνηθεί αν εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ ή σε άλλες λίστες που διερευνώνται από τις Αρχές (λίστες Ελλήνων με καταθέσεις στο εξωτερικό, λίστα με τις off shore κλπ).

    Μετά και από δηλώσεις του κ. Σούρλα για απειλές σε βάρος του αλλά και Δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπίστωση τέλεσης οικονομικών εγκλημάτων, το Γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος είχε απευθύνει σχετικό έγγραφο στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Τώρα όπως γίνεται γνωστό από τον υπουργό Δικαιοσύνης, τα στοιχεία απεστάλησαν από την Τράπεζα της Ελλάδος και έχουν δοθεί προς επεξεργασία στον Επιστημονικό Συνεργάτη του Γραφείου του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

    [05] Με επτά μεταρρυθμίσεις, στο Eurogroup

    Με επτά μεταρρυθμίσεις προσέρχεται η Ελλάδα στο Eurogroup, που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες και όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές θα ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της χώρας, διαδικασία η οποία και θα αποτελέσει το έναυσμα για να αλλάξει το κλίμα αλλά και oι αποφάσεις στην ΕΚΤ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «στο Eurogroup της Δευτέρας η Ελλάδα θα θέσει το πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, πλαίσιο που βασίζεται στις δεσμεύσεις που ανέλαβε όχι μόνο η χώρα αλλά και οι εταίροι. Η ελληνική, λοιπόν, πλευρά υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, όπως παρουσιάζονται και στην επιστολή του Υπουργού Οικονομικών».

    Ο πρωθυπουργός ξεκινά έναν νέο γύρο διεθνών επαφών. Την Πέμπτη θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα μιλήσει στον ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα προκειμένου να αναδιοργανωθεί η δημόσια διοίκηση για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη. Παράλληλα, θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία. Ακόμα, ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να συζητήσουν το πώς θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανεργία.

    Ο πρωθυπουργός τις προηγούμενες ημέρες είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας είχε εποικοδομητική και σε καλό κλίμα συνομιλία με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στον οποίο και τόνισε ότι σέβεται την αυτονομία της ΕΚΤ, η οποία δεν πρέπει να υπόκειται σε πολιτικές πιέσεις. Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, επεσήμανε στον κ. Ντράγκι ότι η ΕΚΤ, ως αυτόνομος οργανισμός, πρέπει να αντιμετωπίζει το ίδιο τη χώρα ανεξάρτητα αν ο υπουργός Οικονομικών ονομάζεται Γ. Στουρνάρας, Γκ. Χαρδούβελης ή Γ. Βαρουφάκης.

    Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φρανσουά Ολάντ, κατά τη συνομιλία τους συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς. Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση των δύο υπουργών και στην Αθήνα.

    [06] Σκύλος κάνει διαγνώσεις καρκίνου, με τη μύτη

    Λέγεται Φράνκι και δεν είναι γιατρός, αλλά σκύλος, παρ' όλα αυτά κάνει με τη μύτη του διαγνώσεις καρκίνου τόσο πετυχημένα, που έχει αφήσει άφωνους τους επιστήμονες.

    Αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών του Αρκάνσας, με επικεφαλής τον δρα Ντόναλντ Μπόντενερ, παρουσίασαν τον αξιοθαύμαστο τετράποδο «συνεργάτη» τους στο ετήσιο συνέδριο της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC.

    Ο Φράνκι μπορεί να «μυρίσει» τον καρκίνο του θυρεοειδούς σε ανθρώπους που ποτέ πριν δεν έχουν διαγνωστεί με τη νόσο. Οι δοκιμές με 34 καρκινοπαθείς έδειξαν ότι ο σκύλος είχε ποσοστό επιτυχίας 88% στις διαγνώσεις του για ύπαρξη όγκου. Υπήρξαν δύο περιπτώσεις ψευδώς θετικές και άλλες δύο ψευδώς αρνητικές. Αν και δεν θεωρείται πιθανό ότι οι σκύλοι θα αξιοποιηθούν ευρέως ως διαγνωστικά «εργαλεία» στο μέλλον, όμως, οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα ανακαλύψουν τις χημικές ουσίες που οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν σε έναν καρκινοπαθή, πράγμα που θα οδηγήσει σε νέου τύπου διαγνωστικές εξετάσεις με τη χρήση ειδικών συσκευών που λέγονται «ηλεκτρονικές μύτες».

    [07] Δύο χρυσά η Κελαϊδίτη σε σχοινάκι και κορύνες, στο Aphrodite Cup

    Μετά το αργυρό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό νεανίδων η Ελένη Κελαϊδίτη κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στα τελικά των οργάνων, στο σχοινάκι και στις κορύνες, στο πλαίσιο της χθεσινής 3ης και τελευταίας ημέρας για το διεθνές μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής Aphrodite Cup 2015.

    Στο σχοινάκι η γυμνάστρια του ΓΟΠΦ «Η Αρμονία» βαθμολογήθηκε με 13.900 ισοβαθμώντας στην πρώτη θέση με την Ισραηλινή Σιμάνσκαγια. Στις κορύνες η Κελαϊδίτη έκανε πολύ καλή εμφάνιση και πήρε 14.750β.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 March 2015 - 8:30:27 UTC