Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια
  • [02] Κ. Καραγκούνης: Βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από τον στόχο
  • [03] Νέες διοικήσεις σε Ε.Ο.Φ, ΕΠΥ, ΕΟΜ, ΚΕΕΛΠΝΟ
  • [04] «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»
  • [05] Πλατανιάς-Λεβαδειακός 1-3

  • [01] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη με θέμα τις πρωτοβουλίες για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Επίσης, στη σύσκεψη συζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν τις ήδη διαβιβασθείσες στη Βουλή δικογραφίες που σχετίζονται «με την υπαγωγή της χώρας στην μνημονιακή επιτροπεία αλλά και με ζητήματα που αφορούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για το PSI, την 1η και 2η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών».

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, ο υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς κ. Νικολούδης, ο ΓΓ της Κυβέρνησης κ. Σαγιάς και ο ΓΓ του πρωθυπουργού κ. Τζανακόπουλος.

    [02] Κ. Καραγκούνης: Βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από τον στόχο

    «Βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από τον στόχο. Η ουσία είναι ότι η χώρα χάνει χρόνο, η αβεβαιότητα παραμένει και ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες συνεχώς ανεβαίνει» δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης σχετικά με τις θέσεις της κυβέρνησης στο Eurogroup.

    «Μετά τις ανοησίες περί part time εφοριακών στα νησιά που προκάλεσαν θυμηδία, ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να υιοθετεί κάποιες από τις προτάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά, όπως κίνητρα, για να ζητούν οι πολίτες αποδείξεις (λοταρία) και τα μέτρα για τις τριγωνικές συναλλαγές» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

    [03] Νέες διοικήσεις σε Ε.Ο.Φ, ΕΠΥ, ΕΟΜ, ΚΕΕΛΠΝΟ

    Στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), πρόεδρος αναλαμβάνει η Κατερίνα Αντωνίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και αντιπρόεδρος η Δέσποινα Μακριδάκη που είναι κλινικός φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, νοσοκομειακός φαρμακοποιός, διευθύντρια ΕΣΥ και διευθύντρια του ενοποιημένου φαρμακείου του «ΓΝΑ Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμινγκ».

    Στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) πρόεδρος αναλαμβάνει η Πετρούλα Σαρτζετάκη, δικηγόρος και διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου Aix-Marseille.

    Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τη θέση του προέδρου παίρνει ο Ανδρέας Καραμπίνης, καθηγητής επείγουσας Ιατρικής ΕΚΠΑ και συντονιστής διευθυντής της ΜΕΘ του Ωνασείου.

    Στο Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τοποθετούνται , πρόεδρος ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ομότιμος καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος ο Ευστάθιος Πανταζής, δικηγόρος- κοινωνιολόγος.

    Στην ειδική Επιτροπή Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων και Εξορθολογισμού Πλαισίου Χορήγησης Ιδιοσκευασμάτων για Σοβαρές Ασθένειες, πρόεδρος ορκίσθηκε ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής φαρμακολογίας και κλινικής φαρμακολογίας, στο Τμήμα Iατρικής, Α.Π.Θ., ενώ στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, τοποθετήθηκε πρόεδρος ο Ιωάννης Φίλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

    [04] «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»

    Οι διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών θα αρχίσουν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου των υπουργών της ζώνης του ευρώ Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης στις Βρυξέλλες.

    Ο Ολλανδός υπουργός ανέφερε ότι τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν και ότι στόχος είναι να εκπονηθούν σύντομα οι αξιολογικές εκθέσεις των εκπροσώπων των δανειστών.

    Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι μπορούν να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία, αλλά σε γενικές γραμμές είπε ότι «πρέπει να παραμείνουμε εντός των πλαισίων που έχουν ήδη συμφωνηθεί, τόσο στα δημοσιονομικά, όσο και στις μεταρρυθμίσεις». Ανέφερε επίσης ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να αποφύγει μονομερείς πράξεις.

    [05] Πλατανιάς-Λεβαδειακός 1-3

    Με τον Άλαν Πουλίδο να "πιάνει δουλειά" στο ντεμπούτο του σκοράροντας το δεύτερο γκολ στην πρώτη επίσημη εμφάνιση της καριέρας του σε διοργάνωση εκτός Μεξικού (και «παρθενικό» στη Σούπερ Λίγκα), ο Λεβαδειακός πήρε πολύ μεγάλη νίκη στα Περιβόλια επί του Πλατανιά με 3-1 (42΄ Τομάς, 55΄ Πουλίδο, 90΄+ Μάντζιος - 52΄ Τετέ) και πολλαπλασίασε τις ελπίδες παραμονής του στη Σούπερ Λίγκα, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που μπαίνουν πια σε προβλήματα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 March 2015 - 20:30:23 UTC