Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπ. Ομπάμα: Ελλάδα και ευρωπαϊκή ανάπτυξη στην ατζέντα της συνάντησης με τον Ντ. Τουσκ
  • [02] Ολλανδία: Παραιτήθηκαν υπουργός και υφυπουργός, μετά την αποκάλυψη ότι είχαν παραπλανήσει τη Βουλή

  • [01] Μπ. Ομπάμα: Ελλάδα και ευρωπαϊκή ανάπτυξη στην ατζέντα της συνάντησης με τον Ντ. Τουσκ

    «Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα και ό, τι άλλο μπορεί να γίνει για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης» δήλωσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, καλωσορίζοντας στο Λευκό Οίκο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και την παγκόσμια οικονομία και αυτό θα είναι μια ευκαιρία για μας, να υπογραμμίσουμε τις ευκαιρίες για την ενίσχυση του εμπορίου μέσω της διατλαντικής εμπορικής συμφωνίας που συζητείται επί του παρόντος μεταξύ των δύο μερών. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα και ό, τι άλλο μπορεί να γίνει για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης, η οποία έχει προφανώς υστερήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά, οκτώ χρόνων και καταλήγει να έχει αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία και στην οικονομία των ΗΠΑ».

    Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τουσκ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ομπάμα και δήλωσε: «έχουμε πολλά να συζητήσουμε», δίνοντας «ιδιαίτερη προσοχή» σε τρία θέματα, τις «κρίσιμες σχέσεις» με τη Ρωσία, στο πλαίσιο της Ουκρανίας, την τρομοκρατική απειλή και τη δράση του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και τις διαπραγματεύσεις για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP).

    [02] Ολλανδία: Παραιτήθηκαν υπουργός και υφυπουργός, μετά την αποκάλυψη ότι είχαν παραπλανήσει τη Βουλή

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ολλανδίας και ο υφυπουργός του παραιτήθηκαν τη Δευτέρα, μετά την αποκάλυψη στοιχείων που καταδεικνύουν ότι παραπλάνησαν το κοινοβούλιο της χώρας σχετικά με μια πληρωμή ύψους 2 εκατ. ευρώ που είχε κάνει το Δημόσιο σε έναν γνωστό στις αρχές κακοποιό εν έτει 2001. Ο υφυπουργός Φρεντ Τέβεν, ο οποίος ήταν τότε αρχιεισαγγελέας, είχε εγκρίνει την επιστροφή, αφορολόγητου, του ποσού στον Κέες Χέλμαν, έναν έμπορο ναρκωτικών, αφού οι αρχές απέτυχαν να αποδείξουν πως τα χρήματα που είχαν κατασχεθεί από αυτόν αποτελούσαν προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας.

    Όταν η καταβολή των χρημάτων αυτών ήλθε στο φως πέρυσι, τόσο ο ίδιος, όσο και υπουργός Δικαιοσύνης Ίβο Οπστέλτεν είπαν στο κοινοβούλιο ότι η πληρωμή ήταν μικρότερη και υποστήριξαν ότι όλα τα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση αυτή έχουν χαθεί. Οι δυο πολιτικοί, που ανήκουν αμφότεροι στο Φιλελεύθερο κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, ανέφεραν ότι η αποτυχία τους να βρουν τα έγγραφα κατέστησε τις θέσεις τους αδύνατον να υποστηριχθούν επαρκώς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 March 2015 - 6:30:22 UTC