Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημ. Στρατούλης: Τελείωσε η γερμανική Ευρώπη
  • [02] Τροχαίο με δύο τραυματίες, στον Κηφισό
  • [03] Στα 12,67 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία
  • [04] Πολιτική και ακτιβισμός στις ταινίες του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
  • [05] Το θέατρο Νο της Ιαπωνίας συναντά τη «Νέκυια»
  • [06] Ο «σκοπός στη ζωή» προστατεύει την καρδιά

  • [01] Δημ. Στρατούλης: Τελείωσε η γερμανική Ευρώπη

    «Τι νομίζει ο κ. Σόιμπλε; Ότι η Ελλάδα είναι μπανανία, προτεκτοράτο επειδή τον έμαθαν έτσι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος;» διερωτήθηκε ο αν. υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απαντώντας στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. «Έφτασε να υποδεικνύει αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών, είναι εμμονικός» πρόσθεσε για τον Γερμανό υπουργό ο κ. Στρατούλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    «Τελείωσε η γερμανική Ευρώπη, η Γερμανία να υπαγορεύει και οι άλλες χώρες να εκτελούν... Τον Νοέμβριο που θα εκλεγεί το Podemos, θα είναι χειρότερα τα πράγματα γι' αυτούς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στρατούλης. Διευκρίνισε πως προτεραιότητα είναι «να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού, δεν είναι προτεραιότητες ούτε οι εκλογές ούτε τα δημοψηφίσματα», υπογραμμίζοντας: «Εκλεχτήκαμε για να ανασάνει ο ελληνικός λαός... Εμείς δεν είμαστε ούτε δημαγωγοί ούτε ψεύτες θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μας σταδιακά, είπαμε ότι θα κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα άμεσα».

    [02] Τροχαίο με δύο τραυματίες, στον Κηφισό

    Δύο άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο που σημειώθηκε γύρω στις 7 το πρωί στον Κηφισό και συγκεκριμένα στο ύψος της γέφυρας Ροσινιόλ, στο ρεύμα προς Λαμία. Στο τροχαίο ατύχημα εμπλέκονται ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι. Οι δύο τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Λόγω του ατυχήματος, έχουν δημιουργηθεί έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή.

    [03] Στα 12,67 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

    Στην αξιοποίηση του ατομικού προφίλ των οφειλετών, θα δοθεί το βάρος για την αύξηση των εισπράξεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το 2015. Η αξιοποίηση θα γίνει με την εφαρμογή συγκεκριμένων δεικτών αφερεγγυότητας, από τις οποίες προκύπτουν περιπτώσεις οργανωμένης εισφοροδιαφυγής και συστηματικής δημιουργίας οφειλών.

    Στο στόχαστρο του ΚΕΑΟ θα μπουν επιχειρήσεις με πολύ υψηλές οφειλές και υπέργηρους υπεύθυνους, με συστηματική χρήση υπεργολαβιών και υπεύθυνους πρόσωπα που δεν συμμετέχουν στο κεφάλαιο της επιχείρησης, είτε είναι πρώην ή νυν εργαζόμενοι της επιχείρησης χωρίς οικονομική επιφάνεια. Η έμφαση θα δοθεί στους οφειλέτες με χρέη άνω των 300.000 ευρώ, με στόχο να εισπραχθούν 500.000.000 ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές εντός του έτους, από τα οποία τα 200.000.000 ευρώ θα πρέπει να εισπραχθούν έως τον Ιούνιο

    Στο μεταξύ, στα 12,67 δισ. ευρώ έχουν διαμορφωθεί οι οφειλές οι οποίες εντάχθηκαν στο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών έως το τέλος του 2014, και αφορούν 266.801 οφειλέτες σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΚΕΑΟ για τον προηγούμενο χρόνο. .

    [04] Πολιτική και ακτιβισμός στις ταινίες του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

    Πολιτική δεν είναι μόνο οι συνεδριάσεις του Eurogroup, οι «προστατευμένες» - πολιτισμένες διαδηλώσεις στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που «καλύπτονται» και μεταδίδονται «ζωντανά» από τα διεθνή ΜΜΕ, δεν είναι καν η παραπολιτική σχολιογραφία του διαδικτύου.

    Η πολιτική ανά τον κόσμο παίρνει πλέον τη μορφή του ακτιβισμού - της συμπεριφοράς πολιτών που «ζουμάρουν» στη δράση -αντι-δράση. Μονάδες, άνθρωποι «ξεχασμένοι» σε γωνιές του κόσμου (από τη βορειοδυτική Κίνα, ως τα βουνά της Βουλγαρίας, από τους σιωπηλούς εναπομείναντες της προ 50ετίας γενοκτονίας στην Τζακάρτα της Ινδονησίας ως τον αενάως επιστρέφοντα Βλαδίμηρο Πούτιν, τον ακλόνητο ηγέτη της ξανα-κραταιάς Ρωσίας...).

    Κι είναι αυτό το «κενό» στην ενημέρωση που καλύπτουν οι ιστορίες ανθρώπων εμφανών και αφανών, θυμάτων και δραστών που βάζουν με τη δράση τους τις δικές τους ψηφίδες στη σύγχρονη ιστορία του πλανήτη, που τεκμηριώνουν με τον φακό τους οι ταινίες ντοκιμαντέρ σαν αυτές που προβάλλονται, από την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαρτίου ως και την επόμενη Κυριακή 22 Μαρτίου, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

    [05] Το θέατρο Νο της Ιαπωνίας συναντά τη «Νέκυια»

    «Βρέθηκα για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και, καθώς στεκόμουν στο κέντρο, ένιωσα μεγάλη ηρεμία και μια πρωτόγνωρη οικειότητα με αυτόν τον υπέροχο χώρο, με αυτή την έκρηξη ενέργειας που συντελείται εκεί επί τόσες χιλιάδες χρόνια, ήταν σαν να γύριζα στο σπίτι μου. Γι' αυτό ακριβώς πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε εκεί θέατρο Νο στην αρχέγονή του μορφή».

    Με αυτά τα λόγια ο μεγάλος ανανεωτής του ιαπωνικού θεάτρου Νο, Γκένσο Ουμεγουάκα, περιέγραψε την πρώτη του επαφή, το πρωί της Τρίτης, με το αργολικό θέατρο, όπου τον Ιούλιο θα παρουσιάσει, μαζί με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, τη ραψωδία λ της Οδύσσειας, τη «Νέκυια», παιγμένη από έναν ιαπωνικό θίασο Νο, στη σκηνική γλώσσα αυτής της πανάρχαιας θεατρικής παράδοσης. Μετά την καθηλωτική παρουσία του στο Ηρώδειο το 2010, ο Ουμεγουάκα επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για να συμπράξει με τον εκλεκτό Έλληνα σκηνοθέτη.

    «Νιώθω πραγματικά πολύ λίγος για να σκηνοθετήσω αυτόν τον σπουδαίο δάσκαλο. Η πιο σωστή λέξη λοιπόν, είναι η συνάντηση και όχι η σκηνοθεσία. Δεν υπάρχει καμία διάθεση εκδυτικοποίησης αυτού του θεάματος. Κάτι τέτοιο θα ήταν η μεγαλύτερη ανοησία» παραδέχτηκε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός στη συνάντηση που είχαν οι συντελεστές της παράστασης με τους δημοσιογράφους. Και ο Γκένσο Ουμεγουάκα, συμπλήρωσε: «δεν θα κάνουμε μια βαρετή παράσταση. Θα παίξουμε καλά και θα καταλάβετε τι κάνουμε, τι ήρθαμε να σας πούμε».

    [06] Ο «σκοπός στη ζωή» προστατεύει την καρδιά

    Οι άνθρωποι που νιώθουν έντονα ότι έχουν ένα σκοπό στη ζωή τους, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια (έμφραγμα ή εγκεφαλικό), ενώ μειώνουν γενικότερα τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Όσο λιγότερο αισθάνεται κανείς ότι έχει κάποιο σκοπό να επιτελέσει στη ζωή του, τόσο περισσότερο κινδυνεύει η καρδιά και γενικά η υγεία του.

    Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον καρδιολόγο Ράντι Κοέν, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο, ανέλυσαν στοιχεία από δέκα σχετικές έρευνες (μεταανάλυση), οι οποίες αφορούσαν συνολικά πάνω από 137.000 άτομα. Ως σκοπός της ζωής, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ορίζεται μια αίσθηση νοήματος και κατεύθυνσης στη ζωή, καθώς και ένα αίσθημα ότι αξίζει κανείς να τη ζει. Προηγούμενες έρευνες είχαν συσχετίσει το σκοπό στη ζωή με την ψυχική υγεία και η νέα μελέτη επιβεβαιώνει αυτή τη σχέση.

    Όσοι λένε «ναι» στη ζωή επειδή έχουν έναν σκοπό, κινδυνεύουν κατά μέσο όρο 19% λιγότερο να πεθάνουν από έμφραγμα ή εγκεφαλικό, ενώ έχουν επίσης 23% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 March 2015 - 8:30:23 UTC