Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Η αξιωματική αντιπολίτευση ευθυγραμμίζεται με τους πιο σκληροπυρηνικούς κύκλους της λιτότητας
  • [02] Από τις προαγωγικές του φετινού σχολικού έτους παύει να ισχύει η Τράπεζα Θεμάτων
  • [03] Γ. Βαρουφάκης: Στον ΟΟΣΑ θα παρουσιάσουμε ολόκληρο το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα
  • [04] Π. Λαφαζάνης: Εξετάζονται μειώσεις τιμών έναντι θέσεων εργασίας για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις
  • [05] ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 (διεκόπη στο 90΄)

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Η αξιωματική αντιπολίτευση ευθυγραμμίζεται με τους πιο σκληροπυρηνικούς κύκλους της λιτότητας

    «Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να ευθυγραμμίζεται απολύτως με τους πιο σκληροπυρηνικούς ευρωπαϊκούς κύκλους της λιτότητας και των δανειστών» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε σχόλιό του σχετικά με τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

    Όπως επισημαίνει ο κ. Σακελλαρίδης «η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει αναφορά στην πραγματική διαπραγμάτευση. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι τί γνωρίζει για αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην θυμάται την τρόικα να μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουργεία και να συναποφασίζει με την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ομαδικές απολύσεις και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους».

    Και σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η νοσταλγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκείνες τις μέρες είναι κατανοητή, αλλά αναλαμβάνουμε να τους ενημερώσουμε ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί από τις 25 Ιανουαρίου».

    «Η πραγματική διαπραγμάτευση έχει όντως ξεκινήσει από την πρώτη μέρα της σημερινής κυβέρνησης. Και απόδειξη αυτού είναι ότι το email του κ. Χαρδούβελη έχει μπει στο χρονοντούλαπο, ενώ οι μεταρρυθμίσεις που θα επανεκκινήσουν την οικονομία και θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία τίθενται σε εφαρμογή» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [02] Από τις προαγωγικές του φετινού σχολικού έτους παύει να ισχύει η Τράπεζα Θεμάτων

    Αποκλειστικά από τους διδάσκοντες στο μάθημα θα ορίζονται τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε όλα τα Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Βάσει της εγκυκλίου, παύει να ισχύει επομένως από την εξεταστική περίοδο Μάιου - Ιουνίου 2015 η επιλογή τους κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων. Παράλληλα, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ενώ ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στη Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τέλος, η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα θα είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας. Η επιλογή και ο ακριβής προσδιορισμός της για κάθε μάθημα γίνεται με εισήγηση των διδασκόντων και με την έγκριση του Διευθυντή του Λυκείου και γνωστοποιείται στους μαθητές πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

    [03] Γ. Βαρουφάκης: Στον ΟΟΣΑ θα παρουσιάσουμε ολόκληρο το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα

    «Εθιμοτυπική» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης την ημίωρη συνάντηση που είχε αργά σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν. Στη συνάντηση, οι δύο υπουργοί που γνωρίζονται πλέον αρκετά καλά, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν «διμερή σημαντικά ζητήματα».

    Στο ερώτημα του ΑΠΕ- ΜΠΕ εάν η Ελλάδα μπορεί πραγματικά να βασίζεται στη γαλλική υποστήριξη, παρά ορισμένες δηλώσεις της γαλλικής προεδρίας που τελευταία δημιουργούν αμφιβολίες, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Υπάρχει μια παρεξήγηση. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητά την υποστήριξη καμίας επιμέρους χώρας της ευρωζώνης στην ΕΕ. Θεωρούμε ότι είναι μέγα σφάλμα το να αντιμετωπίζεται τόσο η ελληνική κρίση όσο και η ευρωπαϊκή κρίση, σε πλαίσιο συμμαχιών και τέτοιου είδους διμερών συμφωνιών. Η κρίση της ευρωζώνης, μέρος της οποίας είναι η κρίση της ελληνικής οικονομίας, είναι ένα πρόβλημα για όλους μας και για όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο Μάριο Ντράγκι το περασμένο φθινόπωρο στο Ελσίνκι, «για να πετύχει το ευρώ, θα πρέπει να πετύχει παντού» γι αυτό και θα πρέπει να εργασθούμε όλοι μαζί ενωμένοι» τόνισε.

    Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντική» την αυριανή μέρα, κατά την οποία μαζί με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα θα συναντηθούν με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

    «Στον ΟΟΣΑ» εξήγησε, «θα παρουσιάσουμε όλο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε. Πέρα από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχουμε ήδη παρουσιάσει στους εταίρους μας, θα παρουσιάσουμε και άλλες που δεν έχουν ακόμα παρουσιασθεί. Οι υπηρεσίες του ΟΟΣΑ έχουν την τεχνογνωσία για διάφορα θέματα, έτσι θα γίνει μια σειρά σεμιναρίων όπως για παράδειγμα για τη φορολογία, τη διαφθορά, τις μεταρρυθμίσεις προϊόντων και αγαθών κ.α».

    Σε κάθε ένα από αυτά τα σεμινάρια θα γίνει παρουσίαση προς τα ελληνικά κλιμάκια και την ελληνική ηγεσία, των δυνατοτήτων του ΟΟΣΑ και των εμπειριών που έχει από άλλες χώρες.

    [04] Π. Λαφαζάνης: Εξετάζονται μειώσεις τιμών έναντι θέσεων εργασίας για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις

    Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας μελετά τους τρόπους ώστε, στο άμεσο μέλλον, να μειωθούν οι τιμές της ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις ενεργοβόρες, με αντιστάθμισμα από τις τελευταίες την ουσιαστική αύξηση των θέσεων εργασίας.

    Αυτό ανέφερε ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά από συνάντηση που είχε απόψε με το Προεδρείο της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ). Οι εκπρόσωποι της ΕΒΙΚΕΝ επεσήμαναν ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, που καθιστά μη ανταγωνιστικά τα προϊόντα τους στην αγορά.

    Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γ.Γ Ενέργειας Απ. Αλεξόπουλος, ο Γ.Γ Βιομηχανίας Γ. Τόλιος, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος και Ε. Ουζουνίδου.

    [05] ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 (διεκόπη στο 90΄)

    Διεκόπη στο 90ο λεπτό ο προημιτελικός κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός, λόγω επεισοδίων. Ηταν η στιγμή που οι "ερυθρόλευκοι" άνοιξαν το σκορ, πετυχαίνοντας ένα γκολ που ουσιαστικά τους έδινε την πρόκριση στους "4" καθώς το πρώτο ματς είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο 1-1. Οι πανηγυρισμοί των πρωταθλητών ξεσήκωσαν την αντίδραση των φίλων της ΑΕΚ, έπεσαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, λίγοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής Καλογερόπουλος, εφαρμόζοντας τις πρόσφατες οδηγίες, διέκοψε το ματς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 March 2015 - 20:30:23 UTC