Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Στρατούλης: Περίπου 1,5 δισ.ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, με τη ρύθμιση των 100 δόσεων
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Έχουμε την πολιτική βούληση να βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημά μας
  • [03] Υπό κατάληψη η Νομική Σχολή Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών
  • [04] Νεκρός εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του «Χάτσικο» του σκυλιού που συγκίνησε με την αφοσίωσή του
  • [05] Καταβλήθηκαν 348 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ

  • [01] Δ. Στρατούλης: Περίπου 1,5 δισ.ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, με τη ρύθμιση των 100 δόσεων

    Ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ θα εισρεύσουν στα ασφαλιστικά ταμεία εφέτος, με τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Είναι η πιο βελτιωμένη ρύθμιση που έχει υπάρξει στη χώρα αναφορικά με τις οφειλές μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυτοαπασχολουμένων κλπ προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Στόχος μας είναι με αυτή τη ρύθμιση να υπάρξει ανακούφιση στα οικονομικά της κοινωνικής ασφάλισης.

    Εκτίμηση των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου είναι ότι με αυτή τη ρύθμιση εφέτος θα έχουμε έσοδα ύψους 1,46 δισ. ευρώ -περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Δεύτερος στόχος, με τη ρύθμιση αυτή, είναι να υπάρξει μια μεγάλη οικονομική ανάσα στις μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους. Έτσι θα σπάσουμε το υφεσιακό κλίμα και θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας.

    Ο κ. Στρατούλης σημειώνει ότι δίνεται η δυνατότητα να μπουν στη ρύθμιση όλοι όσοι οφείλουν οποιοδήποτε ποσό. «Δεν έχουμε βάλει τα όρια που υπήρχαν με τη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης που έλεγε ότι αν οφείλεις μέχρι 15.000 ευρώ μπορείς να κάνεις 100 δόσεις ενώ αν οφείλεις 15.000 έως ένα εκατομμύριο ευρώ μπορείς να κάνεις 72 δόσεις. Η ρύθμισή μας λέει ότι οποιοδήποτε ποσό και αν οφείλεις μπορείς να το εξοφλήσεις σε 100 δόσεις. Επίσης, ενώ με τη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης ο ετήσιος τόκος ήταν 4,56%, τώρα με τη δική μας ρύθμιση αν χρωστάς μέχρι 5.000 ευρώ είναι μηδενικό το επιτόκιο, δεν υπάρχει επιβάρυνση. Αν χρωστάς από 5.000 και πάνω, το 4,56% επιτόκιο γίνεται 3%. Και τρίτον και το βασικότερο, αν δώσεις εφάπαξ αυτά που οφείλεις διαγράφεται το 100% των προσαυξήσεων από τόκους, πρόστιμα, που πολλές φορές είναι το 50% της οφειλής. Αν κάνεις ρύθμιση με 50 δόσεις θα διαγράφεται το 70% των προσαυξήσεων και αν κάνεις με 100 δόσεις θα διαγράφεται το 50% των προσαυξήσεων από 20% που ήταν με την προηγούμενη ρύθμιση. Με αυτά τα εργαλεία πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Έχουμε την πολιτική βούληση να βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημά μας

    Την πολιτική βούληση της Αθήνας να βρεθεί σύντομα λύση στο ελληνικό ζήτημα, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει έρθει στις Βρυξέλλες για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

    Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι συνομιλεί με φίλους της Ελλάδας και ευρωπαϊστές. «Έχουμε την πολιτική βούληση να βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημά μας» ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση όλα είναι δυνατά.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η Κομισιόν δεν αποτελεί τον κύριο παράγοντα σε αυτές τις διαβουλεύσεις, καθώς, όπως σημείωσε, όλες οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από το Eurogroup. Ωστόσο, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων. «Δεν πιστεύω ότι υπήρξε αρκετή πρόοδος» ανέφερε και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει αποτυχία.

    [03] Υπό κατάληψη η Νομική Σχολή Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών

    Ομάδα αντιεξουσιαστών έχει καταλάβει το κτίριο της Νομικής Σχολής, στο κέντρο της Αθήνας, με αίτημα την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών των κρατούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, καθώς και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και των αντιτρομοκρατικών νόμων.

    Ζητούν, επίσης, «την οριοθέτηση των ζητημάτων περί επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού (DNA)», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι περίπου είκοσι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο κτίριο περί τις οκτώ το πρωί κρατώντας ρόπαλα και ζητώντας από τους παρόντες να αποχωρήσουν.

    [04] Νεκρός εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του «Χάτσικο» του σκυλιού που συγκίνησε με την αφοσίωσή του

    «Ορφανός» έμεινε ο «Χάτσικο» της Κομοτηνής, ο σκύλος που περίμενε στωικά, δίπλα στο αυτοκίνητο του αφεντικού του, να γυρίσει μετά από το λιποθυμικό επεισόδιο που παρουσίασε. Ο 75χρονος άντρας βρέθηκε τελικά νεκρός, 5 μέρες μετά την εξαφάνισή του, από συγγενή του στο σπίτι όπου διέμενε. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

    Ο «Χάτσικο» είχε εντοπισθεί την περασμένη Κυριακή στην οδό Ορφέως, δίπλα στην πιάτσα των ταξί να περιμένει τον ιδιοκτήτη του ο οποίος είχε παρκάρει σ΄εκείνο το σημείο το αυτοκίνητό του και είχε φύγει με ταξί, γιατί δεν αισθάνθηκε καλά. Από τότε ο σκύλος παρέμενε δίπλα στο ΙΧ, χωρίς να απομακρύνεται, προκαλώντας συγκίνηση για την αφοσίωσή του.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τη Φιλοζωική Κομοτηνής, από χθες έχουν χαθεί τα ίχνη του πιστού σκυλιού καθώς κάποιος μετακίνησε το αυτοκίνητο του αφεντικού του, δίπλα στο οποίο καθόταν. Τα μέλη της Φιλοζωικής απευθύνουν έκκληση σε όποιον δει το σκυλί που συγκίνησε με την αφοσίωσή του, να τους ενημερώσει για να ξέρουν τουλάχιστον που βρίσκεται και να προσπαθήσουν σιγά σιγά να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του. «Κάποιος για το "Χάτσικο"; Είναι μεγάλη ανάγκη!» είναι το μήνυμά τους σε όλους τους κατοίκους της Κομοτηνής.

    [05] Καταβλήθηκαν 348 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ

    Καταβλήθηκε σήμερα με απόφαση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ποσόν 348 εκατομμυρίων ευρώ για την εξόφληση της δεύτερης δόσης του Μαρτίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν καταβληθεί 310 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ για τη εξόφληση της πρώτης δόσης του Μαρτίου, ενώ οι επόμενες δύο λήγουν στις 16 Μαρτίου (580 εκατ. ευρώ) και στις 20 Μαρτίου (350 εκατ ευρώ).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 March 2015 - 10:30:27 UTC