Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Στόχος μας είναι να μη φτάσουμε στο δημοψήφισμα
  • [02] Το «Ποτάμι» καλεί την πολιτεία και τις πρυτανικές Αρχές να δώσουν λύση στην κατάληψη της Νομικής
  • [03] Συμφωνία για στενή συνεργασία ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης
  • [04] Π. Μοσκοβισί: Ενδεχόμενο Grexit θα σήμαινε το τέλος της ευρωζώνης
  • [05] «Δεν υπάρχουν προσωπικές έριδες μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας» τόνισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης
  • [06] Στ. Κοντονής: Το τέρας της βίας στα γήπεδα θα ηττηθεί

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Στόχος μας είναι να μη φτάσουμε στο δημοψήφισμα

    «Η κυβέρνηση, αυτό που κάνει από την πρώτη μέρα που έχει βρεθεί σε αυτήν τη θέση, είναι να προσπαθεί, ώστε να μην υπάρξουν αδιέξοδα στη διαπραγμάτευση. Εάν θα φτάσουμε σε ένα οριακό σημείο, σε ένα σημείο αδιεξόδου -κάτι το οποίο απευχόμαστε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην φτάσουμε σε αυτό- πάντοτε υπάρχουν και αυτές οι λύσεις. Εμάς, όμως, στόχος μας είναι να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Το ερώτημα του δημοψηφίσματος, εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θα έχει να κάνει με τα σημεία που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο [...]. Το ζήτημα του δημοψηφίσματος τέθηκε μόνο σε περίπτωση που φτάσουμε σε κάποιο αδιέξοδο, το οποίο είναι κάτι που απευχόμαστε και εργαζόμαστε έτσι ώστε να μην φτάσουμε σε αυτό. Εάν έχει έρθει σε αδιέξοδο ο διάλογος, επειδή για παράδειγμα μάς ζητούν οι δανειστές την εφαρμογή κάποιων σκληρών μέτρων λιτότητας, τότε το ερώτημα, σας το λέω ενδεικτικά και υποθετικά, το τονίζω, θα έχει να κάνει με την εφαρμογή αυτών των μέτρων λιτότητας ή όχι. Έχει, όμως, σημασία για ποιον λόγο θα έρθουμε σε αδιέξοδο, δηλαδή εάν θα είναι σε αδιέξοδο για τον έναν λόγο ή τον άλλον, τότε αυτό θα είναι και το ερώτημα του δημοψηφίσματος».

    [02] Το «Ποτάμι» καλεί την πολιτεία και τις πρυτανικές Αρχές να δώσουν λύση στην κατάληψη της Νομικής

    Εκατοντάδες φοιτητές της Νομικής πετάγονται μια άλλη μια φορά έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας και χάνουν τα μαθήματά τους επειδή κάποιες ομάδες αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη της σχολής, υποστηρίζει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι, τονίζοντας: «Είναι ευθύνη των πρυτανικών Αρχών και της οργανωμένης πολιτείας να δώσουν λύση».

    [03] Συμφωνία για στενή συνεργασία ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης

    Συμφωνία για στενή συνεργασία και συντονισμό μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, αλλά και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στις Βρυξέλλες.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο Έλληνας πρωθυπουργός είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και συμφώνησαν ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και ότι απαιτείται άμεση πρόοδος από όλες τις πλευρές.

    Πέρα από το πλαίσιο της διαδικασίας, που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά, ώστε να βοηθήσουν την Ελλάδα να αξιοποιήσει με βέλτιστο τρόπο τους ευρωπαϊκούς πόρους, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση. Για τον σκοπό αυτό, οι κύριοι Γιούνκερ και Τσίπρας συμφώνησαν να ορίσουν ένα υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος από κάθε πλευρά με αντικείμενο τον συντονισμό του έργου αυτού, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

    Σύμφωνα με το Μ. Σχοινά, από την πλευρά της Επιτροπής, αρμόδιος θα είναι ο αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις, ενώ από την ελληνική πλευρά, πιθανώς, αρμόδιος θα είναι κάποιος υπουργός της κυβέρνησης.

    Διαβάστε επίσης:Αλ. Τσίπρας: Έχουμε την πολιτική βούληση να βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημά μας,Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Μ.Σουλτς,Μαν. Γλέζος: Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα,Ομάδα δράσης από την Αθήνα θα διαβουλεύεται με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τα κοινοτικά κονδύλια προς την Ελλάδα

    [04] Π. Μοσκοβισί: Ενδεχόμενο Grexit θα σήμαινε το τέλος της ευρωζώνης

    Ο Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, προειδοποίησε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ένα ειδησεογραφικό περιοδικό ότι δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι κίνδυνοι που θα ήγειρε η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, καθώς, όπως τόνισε, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ενιαίου νομίσματος.

    «Σε τελευταία ανάλυση όλοι μας στην Ευρώπη πιθανόν συμφωνούμε ότι μια Grexit (σ.σ. η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη) θα ήταν μια καταστροφή - για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ευρωζώνη ως σύνολο» είπε ο Μοσκοβισί στο περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με μια προδημοσίευση της συνέντευξής του που περιέχεται στο τεύχος του με αυριανή ημερομηνία εξωφύλλου.

    «Εάν μια χώρα εγκαταλείψει αυτή τη (νομισματική) ένωση, οι αγορές θα αναρωτηθούν αμέσως ποια χώρα θα είναι η επόμενη και αυτό μπορεί να αποδειχθεί ότι θα είναι η αρχή του τέλους» εξήγησε ο Μοσκοβισί.

    [05] «Δεν υπάρχουν προσωπικές έριδες μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας» τόνισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης

    Τις εικασίες περί έριδος της Γερμανίας με την Ελλάδα απέρριψε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και τόνισε ότι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε πάντα ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Επισήμανε δε ότι η ευθύνη για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της Ελλάδας ανήκει στο σύνολο της Ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι η κ. Μέρκελ θα μπορεί να συνεχίσει να δικαιολογεί τον πολιτικό της στόχο, εφόσον η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

    «Δεν υπάρχει προσωπική έριδα, ούτε αντιμετωπίζουμε το θέμα της Ελλάδας ως διμερές» διευκρίνισε ο κ. Ζάιμπερτ και, αναφερόμενος σε σημερινή δημοσκόπηση, η οποία δείχνει αρνητική διάθεση της γερμανικής κοινής γνώμης έναντι της Ελλάδας, δήλωσε: «Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε εργάζονται για την ενίσχυση της Ευρωζώνης και για τη διατήρηση της συνοχής της. Στόχος μας παραμένει να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ. Η κ. Μέρκελ το εξηγεί πάντα στην κοινή γνώμη και, αν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τότε αυτός ο στόχος θα εξακολουθήσει να είναι εξηγήσιμος».

    [06] Στ. Κοντονής: Το τέρας της βίας στα γήπεδα θα ηττηθεί

    Αποφασισμένος να πατάξει το φαινόμενο της βίας στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «BHMA FM» ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

    «Πιστεύω ότι την Τρίτη θα έχουμε όλο το νομοθετικό πλαίσιο και το νομοθετικό κείμενο. Θα πάρουμε εκείνα τα μέτρα για να το ξεδοντιάσουμε αυτό το φαινόμενο και το τέρας της βίας θα ηττηθεί. Θα πρέπει να έρθει η Πολιτεία και πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά το νομοθετικό πλαίσιο και τις ποινικές κυρώσεις σε αυτούς πού παρανομούν» δήλωσε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε: «Πριν όμως από αυτό το στάδιο, πρέπει πάλι η Πολιτεία να επέμβει, και αυτούς τους ανθρώπους, με τα μέσα τα οποία διαθέτει -και θα είναι περισσότερα με τη νέα αθλητική χρονιά-, να τους συλλαμβάνει και να τους τιμωρεί».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 March 2015 - 16:30:24 UTC