Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση για την οικονομία στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [02] Άκαρπη η έρευνα για τον Ευ. Γιακουμάκη στον βυθό της Παμβώτιδας
  • [03] Κλειστή για έξι ώρες αύριο η Λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη
  • [04] «Δεν κινδυνεύει η Ιταλία από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ»
  • [05] Επτά νεκροί από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στη Σερβία
  • [06] «Τεράστιο» χαρακτήρισε το έργο της Αμφίπολης ο Ν.Ξυδάκης

  • [01] Συνεδρίαση για την οικονομία στο Μέγαρο Μαξίμου

    Συνεδριάζει αυτή την ώρα υπό τον πρωθυπουργόΑλέξη Τσίπρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησηςστο Μέγαρο Μαξίμου. Θέμα της συζήτησης είναι οι εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

    [02] Άκαρπη η έρευνα για τον Ευ. Γιακουμάκη στον βυθό της Παμβώτιδας

    Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο όποιος εξαφανίστηκε από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου, ύστερα και από επιχείρηση εντοπισμού στη Λίμνη Παμβώτιδα.

    Το πρωί ερευνήθηκε τμήμα του βυθού της λίμνης. Στα Ιωάννινα βρίσκονται και συγγενείς του αγνοούμενου σπουδαστή, οι οποίοι δηλώνουν πως οι έρευνές τους δεν θα σταματήσουν έως ότου δοθεί απάντηση στο μυστήριο της εξαφάνισης και βρεθεί ο Βαγγέλης.

    Ο θείος του, Γ. Βιβιαδάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους σχολίασε ότι το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν δημοσιεύματα τα οποία απέχουν από την πραγματικότητα και απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν «γιατί αναστατώνουν την οικογένεια. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί το παιδί, καθώς όσο περνούν οι μέρες, η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη».

    [03] Κλειστή για έξι ώρες αύριο η Λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη

    Κλειστή θα παραμείνει αύριο για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα η Λεωφόρος Νίκης, από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου, για έξι ώρες, από τις 11 το πρωί.

    Ταυτόχρονα θα αμφιδρομηθεί η οδός Δημοσθένους, ώστε να εξυπηρετούνται οι σταθμοί αυτοκινήτων, ενώ θα ενισχυθούν τα μέτρα αστυνόμευσης στους ποδηλατοδρόμους των οδών Σαλαμίνος και Ν. Κουντουριώτου (τμήμα μεταξύ των οδών Σαλαμίνος - Βενιζέλου) για την απρόσκοπτη κίνηση των ποδηλατιστών προς το σημείο της πεζοδρόμησης.

    Με μέριμνα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Τροχαίας θα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση στα σημεία των εκτροπών (ταινίες επισήμανσης και κώνοι) και θα υπάρχουν τροχονόμοι σε καίρια σημεία για την ενημέρωση των οδηγών, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

    [04] «Δεν κινδυνεύει η Ιταλία από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ»

    Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα δημιουργούσε κίνδυνο για την Ιταλία, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, μία ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε πως η αποχώρηση μιας χώρας από τη νομισματική ένωση θα δημιουργούσε το ερώτημα ποια θα είναι η επόμενη.

    "Οι κίνδυνοι για την Ιταλία δεν θα αυξάνονταν από ένα Grexit", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν στο περιθώριο της οικονομικής διάσκεψης στη βόρεια Ιταλία.

    Ο Πάντοαν, ο οποίος έχει υποστηρίξει πως η Ιταλία δεν διατρέχει κίνδυνο να μεταδοθεί σ' αυτήν η κρίση, δήλωσε πως μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν "πολύ αρνητική", αλλά πρόσθεσε πως είναι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί μια λύση.

    [05] Επτά νεκροί από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στη Σερβία

    Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου χθες βράδυ κοντά στο κύριο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας. Το σερβικό ελικόπτερο εκτελούσε ιατρική αποστολή, καθώς μετέφερε για θεραπεία βρέφος πέντε ημερών που είχε αναπνευστικά προβλήματα.

    Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, δύο γιατροί και το ηλικίας πέντε ημερών βρέφος, σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του σερβικού ελικοπτέρου όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTS. Κατά τη συνεδρίασή το υπουργικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα να κηρυχθεί η αυριανή ημέρα, η Κυριακή, ημέρα εθνικού πένθους.

    Ο ραδιοσταθμός B92 μετέδωσε πως το ελικόπτερο είχε παραλάβει το μωρό στη νότια σερβική περιφέρεια της Ράσκα αφού το ασθενοφόρο που το μετέφερε στο νοσοκομείο αποκλείσθηκε εξαιτίας κατολίσθησης.

    [06] «Τεράστιο» χαρακτήρισε το έργο της Αμφίπολης ο Ν.Ξυδάκης

    «Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, που αυτή τη στιγμή παίρνει τις ανάσες που χρειάζεται» δήλωσε για το ανασκαφικό έργο στον λόφο Καστά της Αμφίπολης, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην περιοχή και ξεναγήθηκε, από την επικεφαλής αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά

    «Η ανασκαφή αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει, σ΄αυτή τη φάση της» πρόσθεσε ο αν. υπουργός και συνέχισε: «Η κ. Περιστέρη έχει αρχίσει τη μελέτη των ευρημάτων της και τη συντήρησή τους. Χρειάζονται πολλά έργα αντιστήριξης και συντήρησης. Είναι ένας λόφος που έχει πολλά τέτοια προβλήματα».

    Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη εκ νέου χρηματοδότηση του ανασκαφικού έργου στον λόφο, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε: «Η ανασκαφή έλαβε οικονομικές βοήθειες. Δεν υπάρχουν πολλές ανασκαφές στον ελλαδικό χώρο που να έλαβαν τέτοια υποστήριξη. Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται».Στο πλαίσιο της ξενάγησής τους οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν το αρχαίο γυμνάσιο και το αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 March 2015 - 12:30:23 UTC