Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων
  • [02] Αντίδραση της κυβέρνησης σε δημοσιεύματα σχετικά με την απουσία Βαρουφάκη
  • [03] Υπογραφή μνημονίου για πώληση κυπριακού αερίου προς την Αίγυπτο

  • [01] Κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων

    H ελληνική κυβέρνηση «με απόλυτη σιγουριά διαβεβαιώνει την κοινωνία, ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων» σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που προσθέτουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

    Σε ανεπίσημο σημείωμά της η κυβέρνηση επισημαίνει ότι «στον ενάμιση μήνα της θητείας έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» και προσθέτει ότι «σε όλους ήταν γνωστό το πόσο πλαστό ήταν το "success story" περί τέλους των Μνημονίων, εξόδου στις αγορές κι άλλα φληναφήματα».

    Επίσης, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ληφθούν περαιτέρω υφεσιακά μέτρα για να συνεχιστεί ο παραλογισμός της λιτότητας που με τόσο κόπο και πάθος τίμησε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους, τονίζουν οι ίδιες πηγές, «η κυβέρνηση έχει και σχέδιο και λαμβάνει πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τη ρευστότητα του Δημοσίου (Ν/Σ για ληξιπρόθεσμες οφειλές) και θα δώσουν ανάσα σε μία οικονομία και σε μία κοινωνία που δεν μπορεί να σφίξει άλλο το ζωνάρι».

    Επισημαίνεται επίσης, ότι μήνες πριν τις εκλογές είχαν ξεκινήσει οι καταστροφολογικές προβλέψεις για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα με κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ενάμιση μήνα διαψεύδουμε στην πράξη αυτά τα σενάρια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στη λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει, υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης.

    [02] Αντίδραση της κυβέρνησης σε δημοσιεύματα σχετικά με την απουσία Βαρουφάκη

    Με δηκτικό τρόπο αντέδρασε η κυβέρνηση σε δημοσιεύματα σχετικά με την απουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη από την σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου. Ο κ. Βαρουφάκης ως γνωστόν απουσίαζε στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «κάποιοι κάνουν την επιθυμία τους είδηση» και προσθέτουν ότι η απάντηση στο «γιατί δεν λαμβάνει μέρος στη συνάντηση κρίσης ο Γ. Βαρουφάκης» είναι ότι:

    α. Δεν υπήρξε ποτέ «συνάντηση κρίσης» και

    β. Ο υπουργός απουσίαζε στο εξωτερικό.

    Σημειώνεται ότι σε δημοσίευμα, που αναρτήθηκε το απόγευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild, αναφερόταν: «Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν συμμετέχει σε συνάντηση για την κρίση. Έχει εκπέσει ο υπουργός Οικονομικών;». Προστίθετο: «Mόνο ένας δεν κάθεται σήμερα στο τραπέζι - και η επιστροφή του είναι αμφίβολη».

    «Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρέπει προφανώς να συμβιβαστεί με την έκπτωσή του από την εξουσία» αποφαίνονταν οι συντάκτες του δημοσιεύματος, στο οποίο επιπλέον σημειωνόταν ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν συμμετέχει σε σύσκεψη που συνεκλήθη εκτάκτως με το οικονομικό επιτελείο, διότι βρίσκεται ιδιωτικώς στην Λίμνη Κόμο.

    [03] Υπογραφή μνημονίου για πώληση κυπριακού αερίου προς την Αίγυπτο

    Μνημόνιο συναντίληψης με την Αιγυπτιακή Εταιρεία Φυσικού Αερίου (Egyptian Natural Gas Holding Company - EGAS) για την τεχνική μελέτη εξαγωγής και πώλησης κυπριακού αερίου προς το Κάιρο υπέγραψε η Εταιρία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ), στο Σαρμ Ελ Σέιχ στο πλαίσιο της Αιγυπτιακής Οικονομικής Συνόδου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΚ το μνημόνιο μεταξύ άλλων, θα διευκολύνει τη συνεργασία των δύο χωρών για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Αφροδίτη», στο Τεμάχιο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές αερίου που υπάρχουν στην Αίγυπτο προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών. Ειδικότερα, με την υπογραφή του μνημονίου αναλαμβάνουν η EGAS και η ΕΥΚ να εξετάσουν τις τεχνικές λύσεις για τη μεταφορά φυσικού αερίου, μέσω απευθείας θαλάσσιου αγωγού από το κοίτασμα «Αφροδίτη» προς την Αίγυπτο.

    Το έργο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τις εταιρείες που εμπλέκονται στις υπεράκτιες δραστηριότητες υδρογονανθράκων (upstream) και στις δραστηριότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). «Η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο να ενισχύσει τη σταθερότητα και την ευημερία της Αιγύπτου και παράλληλα να προωθήσει την εκμετάλλευση των κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αεριού καθώς και την ενθάρρυνση δραστηριοτήτων για περαιτέρω εξερεύνηση και ανάπτυξη στην Κύπρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 March 2015 - 20:30:23 UTC