Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλυπητήρια Γ. Σακελλαρίδη στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη
  • [02] Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα αίτια θανάτου του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη
  • [03] Χιλιάδες άνθρωποι θα συμμετάσχουν σε διαδήλωση εναντίον των πολιτικών λιτότητας στη Φραγκφούρτη
  • [04] Νίκη 2-0 του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης

  • [01] Συλλυπητήρια Γ. Σακελλαρίδη στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη

    Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη εκφράζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, ο οποίος τονίζει ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως από τη δικαιοσύνη στην υπόθεση αυτή.

    Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει στη δήλωσή του:

    «Εδώ και ενάμιση μήνα παρακολουθούσαμε όλοι με αγωνία την υπόθεση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σήμερα εκφράζουμε την θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του νεαρού καθώς και στους οικείους του.

    Με αφορμή αυτή την υπόθεση είναι περιττό να τονίσουμε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως από τη δικαιοσύνη.

    Τα φαινόμενα βίας απέναντι σε όποιον θεωρείται ανίσχυρος είναι μία μορφή κοινωνικού φασισμού και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά από κανένα και σε κανένα επίπεδο. Παγιωμένες πρακτικές υποβάθμισης τέτοιων φαινομένων και στρουθοκαμηλισμού είναι συνυπεύθυνες για το γεγονός ότι αυτού του τύπου η βία συνεχίζει να υπάρχει στην κοινωνία.

    Ευθύνη της κοινωνίας είναι να απομονώσει τέτοιες πρακτικές. Η Πολιτεία θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση».

    [02] Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα αίτια θανάτου του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη

    Υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένω να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά τη Δευτέρα, κατά το μεσημέρι, οπότε και θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, δήλωσε πριν από λίγο ο καθηγητής ιατροδικαστικής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος διενεργεί την νεκροψία - νεκροτομή του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο.

    Η σορός βρέθηκε το πρωί σε περιοχή που απέχει 800 μέτρα από την Γαλακτοκομική σχολή.

    Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να δώσει φως στην αιτία θανάτου και απάντηση στο ερώτημα εγκληματική ενέργεια ή αυτοχειρία .

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

    [03] Χιλιάδες άνθρωποι θα συμμετάσχουν σε διαδήλωση εναντίον των πολιτικών λιτότητας στη Φραγκφούρτη

    Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια διαδήλωση που πρόκειται να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στη Φραγκφούρτη, για να καταγγείλουν τις πολιτικές λιτότητας για την επιβολή των οποίων θεωρούν συνυπεύθυνη την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα ακολουθήσει τις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Κύπρο, όπου διεξήχθησαν οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, κι αντανακλά τη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που ενεργεί ο πανίσχυρος θεσμός, ο οποίος αποστασιοποιείται από τις συνεχιζόμενες πολιτικές διενέξεις στην ευρωζώνη.

    ?Ο κύριος λόγος της κινητοποίησης είναι ότι η ΕΚΤ είναι μέρος της τρόικας, κι η τρόικα είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές λιτότητας που έσπρωξαν τόσους πολλούς στη φτώχεια?, επισήμανε ο Ούλριχ Βίλκεν, ένας από τους οργανωτές της διαδήλωσης του κινήματος ?Blockupy?, η οποία θα γίνει μπροστά στο νέο κτίριο της τράπεζας, το οποίο κόστισε 1,3 δισεκ. ευρώ.

    Η ΕΚΤ διαθέτει πολλούς τρόπους να επηρεάζει τη λήψη πολιτικών αποφάσεων, καθώς για παράδειγμα χορηγεί χρηματοδότηση στις τράπεζες χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

    [04] Νίκη 2-0 του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης

    Ανεβάζοντας "στροφές" στο β' ημίχρονο, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Ξάνθη στο άδειο "Γ. Καραϊσκάκης", για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ σημείωσαν οι Ντομίνγκες (57') και Αφελάι (69').

    Ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Πανιωνίου με την Πλατανιά στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, με τις δύο ομάδες να προσθέτουν από ένα βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην κατηγορία.

    Χωρίς τέρματα έληξε και το παιχνίδι Γιάννενα - Παναιτωλικός στο γήπεδο των Ζωσιμάδων.

    Σε ένα ματς με τέσσερα πέναλτι, εκ των οποίων χάθηκαν τα δύο και μία αποβολή, η Κέρκυρα επικράτησε 4-1 του ΟΦΗ για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και ουσιαστικά διασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία.

    Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Κόντος (21΄ και 58΄ με πέναλτι), Ανδρεόπουλος (55΄) και Γκόμες (72΄), ενώ οι Κρήτες είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι του Τζορτζ (31΄), αλλά έπαιζαν με δέκα παίτες από το 41΄, λόγω αποβολής του Ροβίθη.

    Σε ένα εξαιρετικό ματς, η Καλλονή επικράτησε 4-1 της Βέροιας στη Λέσβο και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη, μετά από την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

    Δύο γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Λεοζίνιο (17΄,71΄) και από ένα ο Χουάνμα (12΄) και ο Αντέτζο (90+3΄), ενώ η Βέροια είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Καλτσά στο 16΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 March 2015 - 20:30:26 UTC