Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η πενταμερής συνάντηση, στις Βρυξέλλες
  • [02] Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ
  • [03] Θα τιμωρείται όποιος διαπράττει μπούλινγκ
  • [04] Ο Νετανιάχου κάλεσε τα κόμματα της Δεξιάς να συμμετάσχουν στη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης συνασπισμού

  • [01] Αύριο η πενταμερής συνάντηση, στις Βρυξέλλες

    Αύριο, Πέμπτη στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πενταμερής συνάντηση, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας από τον Πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση θα συμμετέχουν εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό, η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

    [02] Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ

    Υπό την προεδρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει, στις 10 το πρωί, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

    Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των τεσσάρων κοινοβουλευτικών μελών στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, των συντονιστών των Ομάδων Διαρκούς Επιτροπής (Ο.Δ.Ε.) και των υπευθύνων των τομέων κοινοβουλευτικού έργου.

    [03] Θα τιμωρείται όποιος διαπράττει μπούλινγκ

    Ειδική διάταξη με την οποία θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών όποιος διαπράττει μπούλινγκ (εκτός κι αν η πράξη τιμωρείται με βαρύτερη ποινή) περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ? τύπου και άλλες διατάξεις», που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Με την ίδια ποινή πέραν των δραστών θα τιμωρείται και όποιος κακόβουλα παραμέλησε τα καθήκοντά του και δεν απέτρεψε, ως όφειλε, το συμβάν.

    Συγκεκριμένα, η διάταξη προβλέπει: «Πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά. Αν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση όποιος με συνεχή σκληρή συμπεριφορά προξενεί σε τρίτον σωματική κάκωση ή άλλη βλάβη της σωματικής ή ψυχικής υγείας. Αν το θύμα δεν συμπλήρωσε ακόμη το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του ή δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του και ο δράστης το έχει στην επιμέλεια ή στην προστασία του ή ανήκει στο σπίτι του δράστη ή έχει μαζί του σχέση εργασίας ή υπηρεσίας ή που του το έχει αφήσει στην εξουσία του ο υπόχρεος για την επιμέλειά του, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με κακόβουλη παραμέληση των υποχρεώσεών του προς τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνεται αιτία να πάθουν σωματική κάκωση ή βλάβη της σωματικής ή ψυχικής τους υγείας».

    [04] Ο Νετανιάχου κάλεσε τα κόμματα της Δεξιάς να συμμετάσχουν στη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης συνασπισμού

    Τη σιγουριά του ότι το κόμμα του έχει κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τρίτη εξέφρασε ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και προσκάλεσε τα δεξιά κόμματα να συμμετάσχουν για τη δημιουργία, «χωρίς καθυστέρηση», μίας κυβέρνησης συνασπισμού. «Η πραγματικότητα δεν κάνει διαλείμματα», δήλωσε ο Νετανιάχου απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, μετά από τη δημοσιοποίηση δύο δημοσκοπήσεων εξόδου που δίνουν στο κόμμα του, το Λικούντ, μικρό προβάδισμα έναντι του κεντροαριστερού αντιπάλου του.

    Από την πλευρά του, ο ηγέτης του κόμματος Σιωνιστική Ένωση, Ισαάκ Χερζόγκ, δήλωσε νωρίτερα πως τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και ότι όλα τα ενδεχόμενα «παραμένουν ανοιχτά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 March 2015 - 6:30:22 UTC