Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η ΕΚΤ θα σταματήσει να στηρίζει την Ελλάδα, μόνο εάν υπάρξει πλειοψηφία υπέρ του Grexit στην ΕΕ»
  • [02] Η Τυνησία «κηρύσσει πόλεμο» στην τρομοκρατία μετά τη χθεσινή αιματηρή επίθεση
  • [03] Τουλάχιστον δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε εστιατόριο στη Σουηδία

  • [01] «Η ΕΚΤ θα σταματήσει να στηρίζει την Ελλάδα, μόνο εάν υπάρξει πλειοψηφία υπέρ του Grexit στην ΕΕ»

    «Η ΕΚΤ θα σταματήσει να στηρίζει την Αθήνα μόνο όταν ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι, θα μπορεί να είναι βέβαιος ότι στον κύκλο των αρχηγών των κρατών-μελών της ΕΕ έχει διαμορφωθεί πλειοψηφία υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», γράφει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», επικαλούμενο πηγές των Βρυξελλών και επισημαίνει ότι αντίθετος σε αυτό εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γιούνκερ θέλει κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής να επιτευχθεί οπωσδήποτε κάποια πρόοδος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου. Από την άλλη πλευρά η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά δεν θέλει να της δοθεί οικονομική βοήθεια χωρίς μεταρρυθμίσεις.

    «Ο έξυπνος τακτικιστής Γιουνκέρ δεν σκέφτεται όμως μόνο τους φτωχούς Έλληνες, αλλά φυσικά και την δική του εξουσία. Η διαμάχη για την Αθήνα του φαίνεται ως ιδανικό πλαίσιο για το πιο φιλόδοξο σχέδιό του - να ξαναπάρει από τα κράτη-μέλη λίγη από εκείνη την εξουσία που πήραν κατά την ευρωκρίση», αναφέρει το περιοδικό και προσθέτει ότι την περασμένη Παρασκευή δόθηκε στον επικεφαλής της Κομισιόν εκ νέου η μεγάλη ευρωπαϊκή σκηνή, καθώς υποδέχθηκε τον κ. Τσίπρα. «Η διάλυση δεν αποτελεί επιλογή, δήλωσε με στόμφο σε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου με τον Τσίπρα», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

    [02] Η Τυνησία «κηρύσσει πόλεμο» στην τρομοκρατία μετά τη χθεσινή αιματηρή επίθεση

    Ο Πρόεδρος της Τυνησίας Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι δεσμεύτηκε να πολεμήσει την τρομοκρατία «χωρίς έλεος», έπειτα από τη χθεσινή επίθεση ενόπλων στο Μουσείο Μπαρντό της πρωτεύουσας κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 20 άνθρωποι. Από αυτούς οι 17 ήταν τουρίστες από την Ιαπωνία, την Ιταλία, την Κολομβία, την Αυστραλία, την Γαλλία, την Πολωνία και την Ισπανία, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ δύο Τυνήσιοι, ο ένας αστυνομικός, είναι επίσης νεκροί.

    «Θα αντισταθούμε μέχρις εσχάτων και χωρίς έλεος. Η δημοκρατία θα κερδίσει και θα επιζήσει» είπε ο Πρόεδρος. Η Τυνησία βρίσκεται σε πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας», είπε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Πρόεδρος της χώρας. Τη στιγμή της επίθεσης, οι βουλευτές στο γειτονικό κτίριο του κοινοβουλίου συζητούσαν για την αντιτρομοκρατική νομοθεσία. Μετά την επίθεση πολλοί Τυνήσιοι βγήκαν στους δρόμους στο κέντρο της πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν κρατώντας σημαίες.

    Εξάλλου, ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Χαμπίμπ Εσίντ ανακοίνωσε τα ονόματα των δύο δραστών της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Μουσείο του Μπαρντό. Πρόκειται για τους Γιασίν Αμπίντι και Χάτεμ Χαχνάουι, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι «πιθανότατα, πρόκειται για Τυνήσιους».

    [03] Τουλάχιστον δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε εστιατόριο στη Σουηδία

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν στην επίθεση που εξαπέλυσαν αργά χθες το βράδυ άγνωστοι μέσα σε εστιατόριο της πόλης Γκέτενμποργκ, στα νοτιοδυτικά της Σουηδίας, σύμφωνα με το BBC, αλλά η αστυνομία κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς, μεταδίδει το Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δράστες χρησιμοποίησαν Καλάσνικοφ.Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ούλα Μπρεμ δήλωσε ότι το περιστατικό φαίνεται να συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα και όχι με την τρομοκρατία. Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που οι πελάτες του καταστήματος παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα. Πιστεύεται ότι οι δράστες διέφυγαν μετά την επίθεση. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και ερευνά την υπόθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 March 2015 - 8:30:22 UTC