Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν
  • [02] «Ξεχωριστή χρηματοδότηση για την ανθρωπιστική κρίση»
  • [03] Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»
  • [04] Κανονικά θα λειτουργήσει σήμερα η Νομική
  • [05] Άνοιξε στο Τaxisnet η ειδική εφαρμογή για την «εξπρές» εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών
  • [06] Η Μόσχα υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχέδιο απόφασης για την Ουκρανία
  • [07] Τα πτώματα 5 βρεφών βρέθηκαν στον καταψύκτη ενός σπιτιού στη νοτιοδυτική Γαλλία

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν

    «Ξεκάθαρη προϋπόθεση για να σωθεί η Ελλάδα από την ασφυξία, είναι ο κ. Τσίπρας να περάσει τις εξετάσεις των νέων μέτρων» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις. «Βαθμολογητές του θα είναι η τρόικα στην Αθήνα και το Eurogroup στις Βρυξέλλες, την ώρα που ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν. Όπως τελειώνουν και τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα» προσθέτει ο κ. Σαμαράς.

    [02] «Ξεχωριστή χρηματοδότηση για την ανθρωπιστική κρίση»

    Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το αποτέλεσμα της χθεσινής πολύωρης συνάντησης κορυφής για την Ελλάδα, εξέφρασε, μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Σημειώσαμε χθες ένα σημαντικό βήμα, ένα θετικό βήμα και είμαστε ευχαριστημένοι ως κυβέρνηση γι αυτά τα οποία διαμήφθηκαν χθες το βράδυ και στη Σύνοδο Κορυφής αλλά και στη συνάντηση που είχαμε, τη λεγόμενη 7μερή συνάντηση. Προφανώς δεν είναι το τελικό βήμα» σημείωσε.

    Διευκρινίζοντας περαιτέρω το φάσμα των μεταρρυθμίσεων εκτίμησε ότι «επειδή ο κ. Βαρουφάκης και στο παρελθόν είχε στείλει επιστολή με μεταρρυθμίσεις προς το Eurogroup, θα κινηθούν ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση και αυτές οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που θα στείλει η ελληνική κυβέρνηση». Και πρόσθεσε: «Θα πιάνουν έτσι και τους τομείς της φοροδιαφυγής και γενικότερα της φορολογίας αλλά και θα είναι μεταρρυθμίσεις που θα έχουν να κάνουν και με τη δημόσια διοίκηση και τη διαφάνεια και τη διαφθορά και την ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος και την ενθάρρυνση επενδύσεων και που θα έχουν να κάνουν και με την ταχύτερη απόδοση της δικαιοσύνης, είναι ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων».

    Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «δεν θα υπάρχει κανένα υφεσιακό μέτρο στη λίστα αυτή των μεταρρυθμίσεων», ενώ απέρριψε κατηγορηματικά την επιβολή νέων φόρων ή την αύξηση ΦΠΑ σε κάποιες κατηγορίες, λέγοντας: «δεν κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση». Επί της ουσίας, είπε ο κ. κυβερνητικός εκπρόσωπος, «αυτό που θέλουν οι εταίροι από εμάς μέσα σε μια εβδομάδα είναι να παρουσιάσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και ένα χρονοδιάγραμμα και να το παρουσιάσουμε στους εταίρους στο Eurogroup όταν αυτό λάβει χώρα». Σχετικά με το πότε θα ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε: «Αυτό το οποίο συζητήθηκε είναι ότι με την υποβολή των μεταρρυθμίσεων με έναν σαφή και αναλυτικό τρόπο προς το Eurogroup όταν οριστεί η ημερομηνία, τότε στην ουσία θα ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση προς την ελληνική οικονομία. Τώρα δεν ξέρω ακριβώς γιατί εμείς έχουμε σκοπό να νομοθετήσουμε πολύ γρήγορα μετά το Eurogroup όλα αυτά τα μέτρα».

    Στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο των τεχνικών κλιμακίων που πλεόν στην Αθήνα θα περιορίζεται στην συλλογή στοιχείων και όχι σε έλεγχο. «Στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος, αυτό που φαίνεται είναι ότι τα τεχνικά κλιμάκια έρχονται στην Αθήνα για να πάρουν στοιχεία και οι συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών ζητημάτων για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες και αποσαφηνίζεται και ο ρόλος των τεχνικών κλιμακίων που έρχονται στην Αθήνα. Δηλαδή στην ουσία συλλογή στοιχείων. Το λέει το κοινό ανακοινωθέν» επισήμανε.

    Τέλος, αναφέρθηκε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ποσό που θα ανακοινώσει ο Ζ. Γιούνκερ πιθανότατα σήμερα για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. «Είναι ένα σημαντικό πόσο το οποίο δεν συνδέεται με την χρηματοδότηση την υπόλοιπη της ελληνικής οικονομίας, είναι ένα ξεχωριστό πακέτο για το οποίο δεσμεύεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο κ. Γιούνκερ ότι θα χρηματοδοτήσει δράσεις και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» σημείωσε. Διευκρίνισε ότι είναι μέσα στις προθέσεις του πρόεδρου της Κομισιόν να γίνει σήμερα η ανακοίνωση και να γίνει άμεσα εφαρμοστέο ενώ επισήμανε ότι πρόκειται για ζήτημα κατανόησης της κατάστασης και των κοινωνικών επιπτώσεων από αυτή την πολιτική.

    [03] Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

    Από μπαλκόνι του Ευαγγελισμού έπεσε μία γυναίκα πριν από λίγη ώρα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν τις 8, η 59χρονη Ελληνίδα έπεσε στο κενό από μπαλκόνι της καρδιολογικής κλινικής, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πτώσης.

    Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος, ενώ όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα δεν ήταν επισκέπτρια, ούτε ασθενής, αλλά μετέβη στο νοσοκομείο για να προβεί στη συγκεκριμένη πράξη.

    [04] Κανονικά θα λειτουργήσει σήμερα η Νομική

    Κανονικά θα πραγματοποιηθούνσήμερα τα μαθήματα στο κεντρικό κτίριο της Νομικής, όπως ανακοίνωσαν οι Κοσμητείες της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

    Το κτίριο της Νομικής έμεινεχθες κλειστό, ενώ συνεργεία καθαρισμού ανέλαβαν τις εργασίες αποκατάστασης των χώρων που είχαν υποστεί βανδαλισμούς κατά τη διάρκεια της κατάληψης από αντιεξουσιαστές που ζητούσαν μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.

    Οι καταληψίες αποχώρησαν, έπειτα από περίπου μια εβδομάδα κατάληψης, χωρίς την επέμβαση της αστυνομίας. Στην επιθεώρηση των χώρων που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι καταληψίες είχαν προκαλέσει ζημιές στον τεχνικό εξοπλισμό, ενώ είχαν γράψει πλήθος συνθημάτων σε τοίχους τόσο στο εσωτερικό του κτιρίου όσο και στον προαύλιο χώρο.

    [05] Άνοιξε στο Τaxisnet η ειδική εφαρμογή για την «εξπρές» εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών

    Άνοιξε από σήμερα και μέχρι τις 27 Μαρτίου η ειδική εφαρμογή στο taxisnet για την «Ολική ή Μερική Καταβολή Ληξιπρόθεσμων Οφειλών εκτός ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων».

    Σε αυτή την εφαρμογή εισέρχονται όσοι επιθυμούν να εξοφλήσουν με ευνοϊκό τρόπο ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες επιβαρύνονται με μεγάλες προσαυξήσεις.

    Εάν οι οφειλές αυτές εξοφληθούν εφάπαξ έως την άλλη Παρασκευή, διαγράφεται το σύνολο των προσαυξήσεων.

    Εάν εξοφληθεί ένα ποσοστό της οφειλής κεφαλαίου π.χ το 60% διαγράφεται και το αντίστοιχο ποσοστό προσαυξήσεων (το 60%). Η επιλογή αυτή δεν συνοδεύεται από υποχρέωση ρύθμισης των υπόλοιπων οφειλών του φορολογούμενου.

    Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων: «Από 20 έως και 27 Μαρτίου 2015 είναι δυνατή η καταβολή οποιουδήποτε βασικού ποσού οφειλής (μη ρυθμισμένου) με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό.

    Ο πολίτης δύναται να επιλέξει οποιοδήποτε χρέος και να πληρώσει μέρος ή το σύνολο της βασικής οφειλής (μόνο το ανεξόφλητο υπόλοιπο του αρχικά βεβαιωμένου ποσού) χωρίς επιβαρύνσεις.

    Η καταβολή διενεργείται με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ. Κατ' εξαίρεση είναι δυνατή η καταβολή και στις Δ.Ο.Υ. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να πληροφορούνται την ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.) μέσω της εφαρμογής «προσωποποιημένης πληροφόρησης» ή εναλλακτικά μέσω εκτύπωσης «συγκεντρωτικής εικόνας οφειλών εκτός ρύθμισης», η οποία θα αναρτηθεί στις 20 Μαρτίου στο TAXISnet. Επίσης μπορούν να πληροφορούνται την ταυτότητα οφειλής από τις Δ.Ο.Υ. και τα Γ.Ε.Φ.

    [06] Η Μόσχα υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχέδιο απόφασης για την Ουκρανία

    Η Ρωσία υπέβαλε στα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο απόφασης το οποίο καλεί το Κίεβο να «αρχίσει άμεσα διαβουλεύσεις» με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία για τη διοργάνωση τοπικών εκλογών στις περιοχές που αποτελούν προπύργιά τους. Το κείμενο, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, αναφέρεται στην παράγραφο 12 της συμφωνίας του Μινσκ, και τονίζει ότι αυτή η παράγραφος «προβλέπει τη διεξαγωγή συζητήσεων και μια συμφωνία για τα ζητήματα τα οποία αφορούν τις τοπικές εκλογές σε ορισμένες περιοχές των επαρχιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ».

    Στο σχέδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας «εκφράζει την ανησυχία του για την καθυστέρηση στην εφαρμογή αυτής της παραγράφου» σε μια σαφή αιχμή προς το Κίεβο. Καλείται παράλληλα η «ουκρανική κυβέρνηση να αρχίσει άμεσα διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των περιοχών αυτών (...) για να εφαρμοστεί η παράγραφος αυτή» της συμφωνίας του Μινσκ.

    Η κυβέρνηση της Ουκρανίας υιοθέτησε την Τρίτη ένα νομοσχέδιο το οποίο παραχωρεί μεγαλύτερο βαθμό αυτονομίας στις περιοχές που ελέγχουν οι φιλορώσοι αντάρτες, υπό τον όρο όμως ότι θα διεξαχθούν τοπικές εκλογές υπό την επιτήρηση ανεξάρτητων παρατηρητών. Το σχέδιο νόμου αυτό αποτελεί μια ?χονδροειδή? παραβίαση της συμφωνίας του Μινσκ, έκρινε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος υποστήριξε ότι «το Κίεβο επιδιώκει πρακτικά να αντικαταστήσει όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού (των περιοχών που ελέγχονται από τους αυτονομιστές) με άλλα πρόσωπα».

    Το Κίεβο από τη δική του πλευρά αντέτεινε ότι το σχέδιο νόμου αυτό συμμορφώνεται πλήρως προς τη συμφωνία του Μινσκ.

    Το ρωσικό σχέδιο απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ έχει πρακτικά μηδενικές πιθανότητες να εγκριθεί, με δεδομένη τη συνεχιζόμενη σκληρή σύγκρουση των δυτικών χωρών με τη Ρωσία στους κόλπους του από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης.

    [07] Τα πτώματα 5 βρεφών βρέθηκαν στον καταψύκτη ενός σπιτιού στη νοτιοδυτική Γαλλία

    Τα πτώματα 5 νεογέννητων βρεφών ανακάλυψαν οι Αρχές της Γαλλίας σε ένα σπίτι στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

    Ένας άνδρας ειδοποίησε τις Αρχές ότι ανακάλυψε το άψυχο σώμα ενός βρέφους μέσα σε ένα φορητό ψυγείο στο σπίτι όπου διέμενε με τη σύζυγό του στην πόλη Λουσάτ. Μετά από έρευνες της αστυνομίας στην κατοικία του ζεύγους, 4 ακόμα νεκρά βρέφη ανακαλύφθηκαν τοποθετημένα μέσα σε ένα καταψύκτη. Ο άνδρας είπε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε εάν η σύζυγός του ήταν έγκυος.

    Ο 40χρονος άνδρας συνελήφθη από τις Αρχές και οδηγήθηκε για ανάκριση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

    Η 35χρονη γυναίκα προφανώς «γέννησε μέσα στο σπίτι μόνη της», δήλωσε πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, προσθέτοντας ότι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην πόλη Μπορντό προκειμένου να υποβληθεί σε γυναικολογικές και ψυχιατρικές εξετάσεις. Η γυναίκα εικάζεται ότι «πάσχει από κάποια ψυχική νόσο», πρόσθεσε η πηγή.

    Από τη νεκροψία που θα διεξαχθεί στα 5 βρέφη πρόκειται να διαπιστωθεί εάν αυτά γεννήθηκαν ζωντανά, δήλωσε στο AFP αστυνομική πηγή.

    Το ζευγάρι έχει δύο κόρες ηλικίας 13 και 15 ετών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 March 2015 - 8:30:24 UTC