Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Παπαδημούλης: Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού απέδωσε καρπούς
  • [02] Ορκωμοσία μελών της κυβέρνησης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου
  • [03] Η Μόσχα καλεί το Βερολίνο και το Παρίσι να περιφρουρήσουν την ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία
  • [04] Συλλήψεις δεκάδων υπόπτων για την επίθεση στο Μουσείο του Μπαρντό
  • [05] Ν. Μαχλάς: Ο ΟΦΗ θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα

  • [01] Δ. Παπαδημούλης: Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού απέδωσε καρπούς

    Χρήσιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης τη συνάντηση που είχαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Όπως σημείωσε ο κ.Παπαδημούλης, υπήρξε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων. Σε ό,τι αφορά στις τελευταίες εξελίξεις ο κ.Παπαδημούλης επισήμανε ότι η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού απέδωσε καρπούς και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός αυτήν την ώρα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

    [02] Ορκωμοσία μελών της κυβέρνησης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου

    Ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι αναπληρωτές υπουργοί, που έως τώρα δεν είχαν ορκιστεί λόγω της έλλειψης νομοθετικής πρόβλεψης για τις θέσεις τους.

    Οι Δημήτρης Στρατούλης, Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Κωνσταντίνος Φωτάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, με θρησκευτικό.

    Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός είχαν κατ' ιδίαν ημίωρη συνάντηση, όπου ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ.Παυλόπουλο για τα όσα συζητήθηκαν με τους ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες. Οι δύο άντρες συμφώνησαν να έχουν συχνές συναντήσεις.

    [03] Η Μόσχα καλεί το Βερολίνο και το Παρίσι να περιφρουρήσουν την ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία

    Η Ρωσία έκανε σήμερα έκκληση στη Γερμανία και τη Γαλλία να διασφαλίσουν ότι το Κίεβο δεν θα επιχειρήσει να ενθαρρύνει τη βία στην ανατολική Ουκρανία ώστε να αποφασίσουν οι ΗΠΑ την αποστολή οπλισμού στις ουκρανικές δυνάμεις, ενώ δύο Ουκρανοί στρατιώτες κι ένας πολίτης σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο.

    Σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ανησυχία ότι το Κίεβο ενδέχεται να προχωρήσει σε "προκλήσεις" στην προσπάθειά του να πείσει τις ΗΠΑ να βοηθήσουν με την αποστολή όπλων.

    [04] Συλλήψεις δεκάδων υπόπτων για την επίθεση στο Μουσείο του Μπαρντό

    Οι Αρχές της Τυνησίας έχουν συλλάβει περισσότερους από 20 ύποπτους σχετικά με την επίθεση στο Μουσείο του Μπαρντό, στην πρωτεύουσα, κατά την οποία ένοπλοι σκότωσαν ξένους τουρίστες.

    Μεταξύ των 20 συλληφθέντων είναι δέκα άτομα που φέρεται ότι συνδέονται άμεσα με την επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μοχάμεντ Αλι Αρούι και δήλωσε ότι "διεξάγεται μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατά των εξτρεμιστών".

    Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναπτύξει στρατιώτες σε μεγάλες πόλεις για να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας έπειτα από την επίθεση.

    Σήμερα, εκατοντάδες Τυνήσιοι συγκεντρώθηκαν σε καθεδρικό της Τύνιδας όπου πραγματοποιήθηκε λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων--20 ξένοι τουρίστες και τρεις Τυνήσιοι--και στην τελετή παραβρέθηκαν και υπουργοί της κυβέρνησης.

    [05] Ν. Μαχλάς: Ο ΟΦΗ θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα

    Την αποχώρηση του ΟΦΗ από τη Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ, Νίκος Μαχλάς, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου. «Βλέπουμε νόμους να τηρούνται σε κάποιες περιπτώσεις και σε άλλες όχι. Βλέπουμε να υπάρχουν αποφάσεις που έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Η απόφαση που πήραμε είναι να αποσυρθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα. Είδαμε διαφορετική αντιμετώπιση και όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει η κρίση, αλλά δεν είναι η ίδια αντιμετώπιση. Μπορούμε να αποσυρθούμε ελεύθεροι και να κοιτάξουμε το μέλλον της ομάδας με διαφορετικό τρόπο. Η οικογένεια του ΟΦΗ καλείται να πάρει μόνη της τις αποφάσεις που πρέπει. Να φύγουμε από αυτή την σαπίλα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο και να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πάλι η ομάδα που όλοι θέλουμε και που όλοι χαίρονται και όχι να μας αντιμετωπίζουν σαν να μην πω τι. Τον ΟΦΗ δεν τον σκότωσαν, αλλά ήθελαν να τον διασύρουν μόνο και μόνο επειδή υπάρχει η ρήτρα της Nova. Το μόνο που ήθελαν ήταν να μην χάσει η Λίγκα ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκ. ευρώ και δεν είχαν υπολογίσει ότι αυτό θα τους κοστίσει. Τώρα και καλά ενδιαφέρθηκαν για τον ΟΦΗ. Είναι ντροπή για όλους τους, είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους της ομάδας, τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές για την προσπάθεια τους» τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο Μαχλάς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 March 2015 - 14:30:23 UTC