Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Η επιστολή του Αλ. Τσίπρα προκάλεσε την επταμερή συνάντηση
  • [02] Την Καλαμάτα επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [03] Στο εδώλιο ο Λ . Λαυρεντιάδης για την υπόθεση της PROTON BANK
  • [04] Μόνον για τα έσοδα από επαγγελματική δραστηριότητα και όχι από μισθούς ή ενοίκια, η προκαταβολή φόρου
  • [05] Financial Times: Προειδοποίηση Αλέξη Τσίπρα για τη ρευστότητα
  • [06] Ο λόγος του Καζαντζάκη με μορφή χοροθεάτρου στο Ίδρυμα Κακογιάννη

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Η επιστολή του Αλ. Τσίπρα προκάλεσε την επταμερή συνάντηση

    Επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης την επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στις 15 Μαρτίου, την οποία αποκάλυψαν οι Financial Times. Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», σημείωσε πως η επιστολή αυτή εστάλη και σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο κ. Ολάντ και ο κ. Γιούνκερ.

    «Δεν έλεγε τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό που έχουμε πει από την προηγούμενη εβδομάδα...ότι υπάρχει στενότητα στη ρευστότητα και χρειάζεται να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες» ανέφερε σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής. Με την επιστολή αυτή πυροδοτήθηκε η επταμερής συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, υποστήριξε ο κ. Σακελλαρίδης, ο οποίος πρόσθεσε: «Σε αυτή τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα αυτά τα θέματα και δόθηκε και απάντηση».

    Διαβάστε επίσης: Financial Times: Προειδοποίηση Αλέξη Τσίπρα για τη ρευστότητα

    [02] Την Καλαμάτα επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Στην Καλαμάτα, θα βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη, για την επέτειο της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821.

    Ο κ. Παυλόπουλος, μεταξύ άλλων, θα παρακολουθήσει τη δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας, όπου θα γίνει προσκλητήριο οπλαρχηγών που συμμετείχαν στην έναρξη του Ιερού Αγώνα την 23η Μαρτίου, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Εικοσιένα.

    Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα επισκεφθεί το δημαρχείο της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη.

    [03] Στο εδώλιο ο Λ . Λαυρεντιάδης για την υπόθεση της PROTON BANK

    Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εισάγεται σήμερα η υπόθεση των ζημιογόνων δανείων που χορήγησε η PROTON BANK, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ενώ το εδώλιο μαζί του μοιράζονται άλλα 42 πρόσωπα, αντιμέτωποι όλοι με βαριές κατηγορίες. Η υπόθεση αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις ύψους περίπου 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η τράπεζα, την περίοδο 2010-2011 που είχε τον έλεγχό της ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, χρήματα που, κατά τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, κατέληξαν επί το πλείστον σε εταιρείες που σχετίζονται με τον βασικό κατηγορούμενο.

    Το κατηγορητήριο, όπως διατυπώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (αριθμ 695/ 2014), τόσο για τον ίδιο τον επιχειρηματία όσο και για τους 42 συγκατηγορουμένους του περιλαμβάνει σωρεία κακουργηματικών πράξεων που ανά περίπτωση αφορούν συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία. Σε κάποιους από τους κατηγορουμένους, η κατηγορία αποδίδεται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

    Μεταξύ των συγκατηγορουμένων του επιχειρηματία, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος τον Δεκέμβριο του 2012 και παρέμεινε επί 18 μήνες προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, περιλαμβάνονται συνεργάτες του αλλά και πρώην στελέχη της τράπεζας όπως οι Τρύφωνας Κολλίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου. Για την υπόθεση είναι καταζητούμενοι συνολικά τέσσερις κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων οι επιχειρηματίες Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του Γιώργος.

    [04] Μόνον για τα έσοδα από επαγγελματική δραστηριότητα και όχι από μισθούς ή ενοίκια, η προκαταβολή φόρου

    Προκαταβολή φόρου για τους επαγγελματίες, μόνο για το εισόδημα που προέρχεται από την επαγγελματική δραστηριότητα -και όχι από τη μισθωτή ή από άλλες πηγές- θα προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου. Με την απόφαση θα παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, η οποία με βάση τις τελευταίες τροποποιήσεις προβλέπει ότι η προκαταβολή φόρου 55% για τους επιτηδευματίες θα υπολογίζεται μόνο επί των εισοδημάτων τους από την επαγγελματική τους δραστηριότητα στα οποία δεν θα προστίθενται πλέον τυχόν άλλα εισοδήματα από μισθούς, ενοίκια κα.

    Η απόφαση αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση της προκαταβολής φόρου για τους επαγγελματίες που έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές οι οποίοι ως τώρα επιβαρύνονταν με προκαταβολή φόρου για το σύνολο τους.

    [05] Financial Times: Προειδοποίηση Αλέξη Τσίπρα για τη ρευστότητα

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, με επιστολή του στις 15 Μαρτίου, ότι θα είναι «αδύνατον» για την Αθήνα να εξυπηρετήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της τις ερχόμενες εβδομάδες, αν η ΕΕ δεν της χορηγήσει βραχυπρόθεσμη οικονομική βοήθεια, αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η βρετανική εφημερίδα «Financial Times», μερικές ώρες πριν από τη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο σε μια προσπάθεια εκτόνωσης των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    Στην επιστολή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποιεί, σύμφωνα πάντα με την ανταπόκριση του Πίτερ Σπίγκελ από τις Βρυξέλλες στους «Financial Times», πως η κυβέρνησή του θα αναγκασθεί να επιλέξει ανάμεσα στην αποπληρωμή δανείων, τα οποία οφείλει κυρίως στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), και τη συνέχιση των κοινωνικών δαπανών. Κατηγορεί επίσης την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επειδή περιόρισε τη δυνατότητα της Ελλάδας να εκδίδει έντοκα γραμμάτια, καθώς και τις αρχές της ευρωζώνης για την άρνησή τους να αποδεσμεύσουν οποιαδήποτε βοήθεια πριν από την υιοθέτηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της Αθήνας.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζει πως η εξυπηρέτηση του χρέους θα οδηγούσε σε μια «οξεία επιδείνωση» της ελληνικής κοινωνικής οικονομίας, «μια προοπτική την οποία δεν θα επιτρέψω».

    [06] Ο λόγος του Καζαντζάκη με μορφή χοροθεάτρου στο Ίδρυμα Κακογιάννη

    Ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη μεταφέρεται σε μορφή χοροθεάτρου, με τους δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη και την oμάδα τους, συνοδεία ορχήστρας και τραγουδιού, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του ηθοποιού Βασίλη Βασιλάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

    «Η θεατρική μου σχέση με τον Νίκο Καζαντζάκη ξεκίνησε το 2010 όταν αποφάσισα να ανεβάσω σε μορφή θεατρικού μονολόγου την Ασκητική. Αυτό που αγαπώ στον Καζαντζάκη είναι η βαθιά του αγάπη για την Ελλάδα και το απέραντα φιλοσοφικό και στοχαστικό μυαλό του» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Βασιλάκης και συμπλήρωσε: «κατά τη γνώμη μου ο λόγος του Καζαντζάκη δεν χρειάζεται σκηνοθεσία. Θεωρώ απαραίτητο όμως να έχει κανείς πίστη και εσωτερικότητα όταν τον εκφέρει. Πιστεύω ότι όποιος δει αυτή την παράσταση, θα φύγει,με αίσθημα χαράς και συγκίνησης, από αυτή την όμορφη σύνθεση, λόγου, χορού, και μουσικής».

    Δεκαπέντε καλλιτέχνες επί σκηνής συνθέτουν μια παράσταση που δομήθηκε με όρους απόλυτα σύγχρονους, μεταλλασσόμενη κινησιολογικά και μουσικά, κρατώντας όμως στέρεους τους πυρήνες λόγου και υποκριτικής. Η αρμονική σύνθεση των τριών αυτών καλλιτεχνικών μορφών, συνθέτουν ένα σύνολο που εκφράζει βαθύτατα τον πλούτο των αισθημάτων του μεγάλου Έλληνα στοχαστή. Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις σήμερα και αύριο, 24/03 στις 21:00.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 March 2015 - 8:30:23 UTC