Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής»
  • [02] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης
  • [03] Τραγωδία με αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της Ερμιόνης
  • [04] Πέντε τραυματίες από τα πυρά αγνώστου κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Τενεσί

  • [01] «Μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής»

    Ο εντοπισμός του πολιτικού πλαισίου, προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός τόπος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αποτέλεσε την κεντρική συζήτηση της συνάντησης των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Γερμανίας υπό τους Αγγελα Μέρκελ και Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

    Τόσο στην εισήγησή του, όσο και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν ήρθε στο Βερολίνο για να ζητήσει οικονομική βοήθεια, αλλά για να συζητήσει τρόπους συνεργασίας σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσει ο ένας τον άλλο για να γεφυρωθούν οι διαφορές και να βρίσκουμε συναινέσεις και λύσεις. Είναι προτιμότερο, είπε ο κ. Τσίπρας, να μιλούμε ο ένας με τον άλλο, παρά ο ένας για τον άλλο.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα έχει αποτύχει, σημειώνοντας ότι στα πέντε χρόνια εφαρμογής αυτού του προγράμματος επήλθε πρωτοφανής δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά είχε επιπτώσεις στην οικονομία, τεράστια κοινωνική επίπτωση, ανεργία και διόγκωση του χρέους, αλλά και διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

    Το δεύτερο θέμα που υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ήταν ότι είναι λάθος να λέγεται ότι για όλα φταίνε οι ξένοι και όχι οι ίδιοι οι Έλληνες. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πέρα από τις συνολικές αιτίες της κρίσης υπάρχουν σοβαρές εσωτερικές αιτίες που προκάλεσαν την κρίση και οι οποίες δεν έχουν αντιμετωπιστεί, όπως η διαφθορά, η φοροδιαφυγή κλπ.

    Υπό αυτό το πρίσμα, είπε ο κ. Τσίπρας, το συμπέρασμα είναι ότι αυτή την ώρα το θέμα δεν είναι να γκρεμίσουμε τα όποια θετικά υπάρχουν, αλλά να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής, να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες και να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις για την φορολογική δικαιοσύνη, την διαφθορά και την φοροδιαφυγή.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να ολοκληρώσει την προσαρμογή της οικονομίας, αλλά και να διευρύνει την κοινωνική δικαιοσύνη για να ξεπεραστεί η κρίση.

    Για τις διμερείς ελληνογερμανικές σχέσεις τόνισε την ανάγκη να σπάσουν τα στερεότυπα, τονίζοντας πως ούτε οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, ούτε οι Γερμανοί ευθύνονται για τα δεινά μας. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έθεσε το θέμα του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων, όχι από την υλική πλευρά, όπως είπε, αλλά από την ηθική. Επίσης τόνισε ότι ζήτησε την συνδρομή της γερμανικής κυβέρνησης για να αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση Ζήμενς.

    Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις επανέλαβε ότι δεν ήρθε στο Βερολίνο για να ζητήσει χρήματα για μισθούς και συντάξεις υπογραμμίζοντας ότι οι δυσκολίες είναι γνωστές, έρχονται από το παρελθόν και εξέφρασε την ελπίδα για μια συμφωνία, επωφελή και για τον ελληνικό λαό και για το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον και να κινηθούν στη συνέχεια οι αναγκαίες εκταμιεύσεις χρημάτων. Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να μην υπάρξει ένας νέος διχασμός στην ευρωζώνη και για τον λόγο αυτό επισήμανε την ανάγκη να μιλούν όλοι την γλώσσα της αλήθειας.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν κυβέρνηση θα κατασχέσει γερμανικά κτίρια στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει κανένα μέλος κυβέρνησης που να έχει πει κάτι σχετικό και πρόσθεσε ότι ακούστηκε η ιδέα να σταματήσει η δραστηριότητα του ινστιτούτο Γκαίτε κάτι που, όπως είπε, δεν ισχύει. Υπάρχει, είπε ο κ. Τσίπρας ένα θέμα νομικής διεκδίκησης που προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο και αντιμετωπίζεται σε αυτό το πλαίσιο. Οι παρανοήσεις πολλές φορές δημιουργούν στερεότυπα που πρέπει να σπάσουν, είπε ο κ.Τσίπρας

    Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε σχόλια που παρομοιάζουν τη σημερινή Γερμανία με τους ναζί. Καταδίκασε σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel» αλλά και παλαιότερη γελοιογραφία της Αυγής. Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι άδικο για την Καγκελάριο και τη σημερινή Γερμανία να υφίστανται τέτοιες επιθέσεις.

    [02] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί, στις 12:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος θα τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του.

    [03] Τραγωδία με αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της Ερμιόνης

    Αλιευτικό σκάφος με πέντε επιβαίνοντες βυθίστηκε μετά από προσάραξη στο Ακρωτήριο Μουζάκι Ερμιόνης με αποτέλεσμα τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους και δύο να διασωθούν από παραπλέοντα αλιευτικά. Στο σημείο όπου βυθίστηκε το αλιευτικό είχε στηθεί επιχείρηση από το λιμενικό σώμα στην οποία συμμετείχαν ένα ελικόπτερο δύο αλιευτικά σκάφη και τρία θαλάσσια ταξί.

    Οι σοροί των τριών ατόμων εντοπίστηκαν από ιδιώτη δύτη και μεταφέρθηκαν με θαλάσσιο ταξί στην Ερμιόνη. Οι δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

    [04] Πέντε τραυματίες από τα πυρά αγνώστου κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Τενεσί

    Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες το βράδυ από τα πυρά αγνώστου πολύ κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Τενεσί και η αστυνομία του Κλάρκσβιλ αναζητεί τον δράστη που διαφεύγει.

    Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για το περιστατικό που σημειώθηκε στην περιοχή κοντά στο πανεπιστήμιο Austin Peay State γύρω στις 9 μμ τοπική ώρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της αστυνομίας Νάταλι Χολ. Δύο από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο και άλλοι δύο με ασθενοφόρο σε νοσοκομεία, είπε η Χολ, ενώ για τον πέμπτο τραυματία δεν υπάρχουν πληροφορίες. Η Χολ είπε ότι δεν συνελήφθη ο δράστης και ότι οι αρχές ερευνούν την υπόθεση.

    Εξάλλου, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν το περιστατικό συνδέεται με κάποιο τρόπο με το ακαδημαϊκό ίδρυμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 March 2015 - 6:30:28 UTC