Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για την παράταση της δανειακής σύμβασης»
  • [02] Φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για τον Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [03] Ένοχος για πλημμέλημα ο Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [04] Δ. Στρατούλης: Δεν θα γίνουν νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων
  • [05] Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών σε 100 δόσεις
  • [06] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,238 δισ. ευρώ το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου
  • [07] Εντοπίστηκε το ένα μαύρο κουτί του Airbus

  • [01] «Θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για την παράταση της δανειακής σύμβασης»

    Η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή για συζήτηση την παράταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές «εκεί θα καταδειχθεί ότι καμία δέσμευση δεν υπάρχει και απλά δίνεται ο χρόνος για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μια συμφωνία που ακύρωσε το email Χαρδούβελη θέτοντας μια εθνική μεταρρυθμιστική ατζέντα».

    [02] Φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

    Ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον οποίο έκρινε ένοχο για το αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου σχετικά με την υπόθεση της «Λίστας Λαγκάρντ».

    Το δικαστήριο, όπως είναι γνωστό, μετέτρεψε το αδίκημά του από κακούργημα σε πλημμέλημα, ενώ ο πρώην υπουργός αθωώθηκε για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας. Σύμφωνα με την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, στον κ. Παπακωνσταντίνου θα επιστραφεί και η εγγύηση των 30.000 ευρώ.

    [03] Ένοχος για πλημμέλημα ο Γ. Παπακωνσταντίνου

    Ένοχος για το αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, καθώς έκανε μεν την λαθροχειρία στη «λίστα Λαγκάρντ» και αφαίρεσε τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων (εξαδέλφες), κρίθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά έπεσε στα μαλακά, καθώς το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

    Αντίθετα, για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας, ο πρώην υπουργός κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο αθώος.

    Την απόφαση, μετά από 13 μέρες ακροαματικής διαδικασίας, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Νικόλαος Πάσσος.

    Ειδικότερα, το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε καταρχάς ότι δεν συντρέχει περίπτωση εξάλειψης αξιόποινου, ενώ σε ό,τι αφορά την πράξη της νόθευσης, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι ο πρώην υπουργός είναι ένοχος για το αδίκημα της νόθευσης σε βαθμό πλημμελήματος (τρία μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι πρέπει να κριθεί ένοχος για το συγκεκριμένο αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος).

    Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου με την πράξη της νόθευσης ο πρώην υπουργός είχε σκοπό να διαφυλάξει τη πολιτική του υπόσταση.

    [04] Δ. Στρατούλης: Δεν θα γίνουν νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων

    Τη δέσμευση του υπουργείου Εργασίας ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, επανέλαβε σε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων που τον επισκέφθηκε σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

    Ο κ.Στρατούλης επανέλαβε, επίσης, ότι θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση των λεηλατημένων αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης, μέσα από τη συγκρότηση του Ταμείου Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης.

    Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων του δημοσίου έθεσαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της φτωχοποίησης των συνταξιούχων εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, με τις οποίες μειώθηκαν οι συντάξεις 35-50% και λεηλατήθηκαν ακόμη περισσότερο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών τους ταμείων.

    [05] Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών σε 100 δόσεις

    Δημοσιεύτηκε σήμερα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ) η εγκύκλιος με την οποία κοινοποιούνται στις διευθύνσεις διακανονισμού του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) οι διατάξεις του νόμου για τη νέα ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, εκτός από το ΝΑΤ, και παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή τους.

    Στη ρύθμιση εντάσσεται το σύνολο της οφειλής δηλαδή η κύρια οφειλή και οι προσαυξήσεις. Η οφειλή κεφαλαιοποιείται τον προηγούμενο μήνα από αυτόν της ρύθμισης και μπορεί να εξοφληθεί μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις ενώ το ποσό της μηνιαίας δόσης, δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 50 ευρώ.

    Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη στη νέα ρύθμιση, είναι η υποβολή της αίτησης έως τις 30 Απριλίου του 2015 και η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Μαρτίου του 2015 και μετά. Ειδικότερα, για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πρέπει να έχουν καταβληθεί οι τρέχουσες εισφορές των μισθολογικών περιόδων από την 1η Φεβρουαρίου του 2015 και μετά.

    [06] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,238 δισ. ευρώ το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου

    Πρωτογενές πλεόνασμα 1,238 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2015 έναντι πλεονάσματος 2,063 δισ ευρώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2014 και στόχου για πλεόνασμα 1,411 δισ ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο δίμηνο, διάστημα στο οποίο σημειώθηκε σημαντική υστέρηση εσόδων 967 εκατομμύρια ευρώ.

    Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 194 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 487 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και του στόχου για έλλειμμα 70 εκατ. ευρώ. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 7,790 δισ ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 967 εκατ. ευρώ ή 11,0% έναντι του στόχου. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7,293 δισ ευρώ, μειωμένα κατά 1,173 δισ ευρώ ή 13,9 % έναντι του στόχου.

    Το σύνολο των φορολογικών εσόδων ανήλθε στα 6,536 δισ ευρώ μειωμένο κατά 972 εκατ. ευρώ ή κατά 13,0% έναντι του στόχου. Η υστέρηση οφείλεται στους άμεσους φόρους που την περίοδο του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015 ανήλθαν στα 2,751 δισ ευρώ παρουσιάζοντας απόκλιση από το στόχο 643 εκατ. ευρώ ή 19,0%.

    [07] Εντοπίστηκε το ένα μαύρο κουτί του Airbus

    Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί του Airbus Α320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings που συνετρίβη στις νότιες γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 150 επιβαίνοντες.

    «Ένα μαύρο κουτί που βρήκαμε λίγες ώρες μετά τη συντριβή θα εξεταστεί αμέσως ώστε οι έρευνες να προχωρήσουν γρήγορα» είπε ο Καζνέβ από το Σεν-λεζ- Αλπ, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από το σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το σημείο της συντριβής θα αποκλειστεί σήμερα το βράδυ ώστε να διασφαλιστεί ότι οι υπηρεσίες διάσωσης θα μπορούν να εισέρχονται πιο εύκολα στην περιοχή.

    Στον τόπο του δυστυχήματος θα μεταβούν την Τετάρτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

    Στο Airbus, που πραγματοποιούσε την πτήση Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ, βρίσκονταν 144 επιβάτες, μεταξύ των οποίων Ισπανοί και Γερμανοί.

    Τη βαθιά θλίψη του για το αεροπορικό δυστύχημα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Βερολίνο. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι τηλεφώνησε στην καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ για να της εκφράσει τα συλλυπητήριά του και έκανε λόγο για μια τραγωδία για όλους και όχι μόνο για τους λαούς της Γερμανίας και της Ισπανίας.

    Συλλυπητήριες επιστολές, για τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος, απέστειλε στην Άγγελα Μέρκελ και τον Μαριάνο Ραχόι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Airbus συνετρίβη αφού έχανε ύψος επί 8 λεπτά

    Μ. Βαλς: Προς το παρόν δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 March 2015 - 18:30:26 UTC