Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων
  • [02] Ιταλός προσπάθησε να διευκολύνει την παράνομη έξοδο μεταναστών από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
  • [03] Κέρδη μετά από φόρους 91,3 εκατ. ευρώ εμφάνισε το 2014 η ΔΕΗ
  • [04] Αντίθετος στην παροχή νέου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα, δηλώνει ο πρόεδρος της Bundesbank
  • [05] Λήγει σήμερα η «ρύθμιση-εξπρές» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [06] Η Αργεντινή εκδίδει χαρτονόμισμα προς τιμήν των Μητέρων και των Γιαγιάδων της Πλατείας του Μάη
  • [07] Η γερμανική αστυνομία κατέσχεσε στοιχεία από τις κατοικίες του συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων

    Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων έχει αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, παρουσία των αρμόδιων συντονιστών του κόμματος Χρήστου Σταϊκούρα και Σταύρου Καλαφάτη. Τους παραγωγικούς φορείς εκπροσωπούν τα προεδρεία του ΣΕΒ, του ΕΒΕΑ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ.

    [02] Ιταλός προσπάθησε να διευκολύνει την παράνομη έξοδο μεταναστών από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

    Μέσω του αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης επιχείρησε 54χρονος Ιταλός να διευκολύνει την παράνομη έξοδο από τη χώρα πέντε Σύρων, οι οποίοι ήταν εφοδιασμένοι με πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες. Προορισμός των Σύρων, ανάμεσά τους τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, ήταν η Γερμανία, ενώ ο 54χρονος, που είναι ιρακινής καταγωγής, είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοιες πράξεις.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

    [03] Κέρδη μετά από φόρους 91,3 εκατ. ευρώ εμφάνισε το 2014 η ΔΕΗ

    Κέρδη μετά από φόρους 91,3 εκατ. ευρώ παρουσίασε η ΔΕΗ το 2014 από ζημίες 225,3 εκατ. ευρώ το 2013. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 137,6 εκατ. ευρώ έναντι 43,9 εκατ. ευρώ το 2013.

    Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το 2014 αυξήθηκαν κατά 140,5 εκατ. ευρώ(15,9%) σε σχέση με το 2013 και ανήλθαν σε 1.022,1 εκατ. ευρώ από 881,6 εκατ. ευρώ το 2013, με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται σε 17,4%, έναντι 14,8% το 2013.

    Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 107,2 εκατ. ευρώ ή 1,8% και διαμορφώθηκε σε 5.863,6 εκατ. ευρώ έναντι 5.970,8 εκατ. ευρώ το 2013.

    Στον κύκλο εργασιών περιλαμβάνεται ποσό 72,1 εκατ. ευρώ που αφορά στη συμμετοχή χρηστών του δικτύου για τη σύνδεσή τους σε αυτό, έναντι 90,2 εκατ. ευρώ το 2013.

    Τα έσοδα από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, μειώθηκαν σε 5.654,6 εκατ. ευρώ το 2014 έναντι 5.765,8 εκατ. ευρώ το 2013 (μείωση 111,2 εκατ. ευρώ ή 1,9%).

    [04] Αντίθετος στην παροχή νέου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα, δηλώνει ο πρόεδρος της Bundesbank

    Μείωση της έκθεσης των τραπεζών στα χρέη συγκεκριμένων κρατών- μελών της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα, ζητά ο πρόεδρος της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, (Μπούντεσμπανκ) με συνέντευξή του που δημοσιεύσει σήμερα το περιοδικό «Focus».

    «Στην ευρωζώνη βρισκόμαστε ήδη στη ζώνη κινδύνου, τουλάχιστον σε ότι αφορά το δημόσιο χρέος που βρίσκεται στο 91% του ΑΕΠ και του εταιρικού χρέους που βρίσκεται στο 1054%» δηλώνει ο κ.Βάιντμαν και προσθέτει: «Το κρατικό χρέος χρειάζεται να ενισχυθεί από κεφάλαια και η έκθεση σε ένα μόνο κράτος πρέπει να περιοριστεί, όπως ακριβώς ισχύει και για οιονδήποτε ιδιώτη οφειλέτη».

    Παράλληλα, αναφερόμενος στην Ελλάδα επεσήμανε ότι αντιτίθεται στη χορήγηση νέας έκτακτης στήριξης και επέκρινε τη νέα κυβέρνηση της χώρας που σπατάλησε την εμπιστοσύνη των εταίρων της. «Μέχρι το φθινόπωρο, η βελτίωση της οικονομίας ήταν ορατή. Τώρα όμως, η νέα κυβέρνηση "τζογάρει" αυτή την εμπιστοσύνη» δήλωσε παράλληλα και συμπλήρωσε: «Είμαι αντίθετος στην αύξηση των δανείων στήριξης».

    «Δεν αγοράζω το επιχείρημα ότι έχουν υπερβολικό χρηματοοικονομικό βάρος» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι παρά το ύψος του δημόσιου χρέους, το βάρος του είναι πιο διαχειρίσιμο με τα χαμηλά επιτόκια και τις συμφωνίες για παράταση των πληρωμών. Συμπλήρωσε ότι οι δημόσιες εμφανίσεις Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη. «Μιλώντας γενικά, έχω την εντύπωση ότι οι δηλώσεις από πολλά μέλη της κυβέρνησης μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, ανάλογα με την ημέρα και το ακροατήριο» δήλωσε και κατέληξε: «Τελικά, αυτό δεν εμπνέει πολλή εμπιστοσύνη».

    Ερωτηθείς, τέλος, εάν η Ελλάδα αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας, απάντησε: «Είναι σαφές, ότι οι κυβερνήσεις των άλλων χωρών έχουν την εντύπωση ότι μπορεί να βρεθεί μία λύση. Δεν έχουμε όμως, πολύ χρόνο» και συμπλήρωσε: «Εάν ένα κράτος-μέλος της νομισματικής ένωσης αποφασίσει να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και σταματήσει να πληρώνει τους κατόχους ομολόγων, τότε είναι αναπόφευκτη μια άτακτη χρεοκοπία».

    [05] Λήγει σήμερα η «ρύθμιση-εξπρές» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Aνακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει ότι η «ρύθμιση-εξπρές» τελειώνει σήμερα Παρασκευή 27-03-2015 εξέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Nάντια Βαλαβάνη, στην οποία την επισημαίνει ότι «είναι νομικά αδύνατη η παράταση της προθεσμίας, επειδή στο νόμο δεν υπάρχει σχετική εξουσιοδοτική εντολή».

    Σημειώνει, όμως ότι ισχύει, ήδη, «η ρύθμιση έως 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι χρειάζονται τη βοήθεια Δ.Ο.Υ., μπορούν να απευθύνονται σε αυτές. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ρύθμισης, την οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσει η συντριπτική πλειοψηφία όσων ενταχθούν, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της αμέσως μετά το Πάσχα, καθώς χρειάζονται είκοσι περίπου μέρες από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για την κατασκευή της».

    Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Ο συνολικός απολογισμός για την εισαγωγική, εκτός ρύθμισης, μερική ή ολική καταβολή χρεών που λήγει σήμερα, θα δημοσιοποιηθεί πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας».

    [06] Η Αργεντινή εκδίδει χαρτονόμισμα προς τιμήν των Μητέρων και των Γιαγιάδων της Πλατείας του Μάη

    Η Αργεντινή ανακοίνωσε την έκδοση ενός νέου χαρτονομίσματος των 100 πέσος προς τιμήν των Μητέρων και των Γιαγιάδων της Πλατείας του Μάη, δύο ενώσεων διάσημων για τον αγώνα τους εναντίον των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν στη διάρκεια της δικτατορίας (1976-1983).

    Ο στόχος της έκδοσης αυτού του χαρτονομίσματος «είναι να αποδοθεί μια ακόμη φορά φόρος τιμής σ' αυτές τις συνηθισμένες γυναίκες που, αντιμέτωπες με την απώλεια των παιδιών τους και των εγγονιών τους, αντέδρασαν δίνοντας ένα μάθημα ζωής» δήλωσε η Κάτια Ντάουρα, πρόεδρος του Νομισματοκοπείου της Αργεντινής, στη διάρκεια τελετής στο κυβερνητικό μέγαρο στο Μπουένος Άιρες.

    Η ένωση των Γιαγιάδων της Πλατείας του Μάη, με πρόεδρο την Εστέλα ντε Καρλότο, ξαναβρήκε 116 εγγόνια ανάμεσα στα περίπου 500 παιδιά που εκλάπησαν στη διάρκεια της δικτατορίας αφού γεννήθηκαν ενώ οι μητέρες τους ήταν κρατούμενες.

    Οι Μητέρες της Πλατείας του Μάη, από την πλευρά τους, από τις οποίες έχει διαχωρισθεί μια ομάδα με την ονομασία Λίνεα Φουνταντόρα, άρχισαν το 1977 να ζητούν πληροφορίες για τα εξαφανισμένα παιδιά τους κάνοντας πορείες στην πλατεία του Μάη, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αργεντινής, μπροστά από το μέγαρο της κυβέρνησης.

    Στο νέο χαρτονόμισμα των 100 πέσος (11,33 δολάρια) εικονίζεται το πρόσωπο μιας Μητέρας της Πλατείας του Μάη με το χαρακτηριστικό λευκό μαντίλι της ένωσης.

    Στην άλλη όψη του χαρτονομίσματος υπάρχει το σχέδιο μιας αλυσίδας του DNA για να υπενθυμίζει ότι τα γενετικά τεστ ήταν ένα εργαλείο αποφασιστικής σημασίας των Γιαγιάδων της Πλατείας του Μάη στη δύσκολη προσπάθειά τους να πιστοποιήσουν τις ταυτότητες των παιδιών που εκλάπησαν κατά τη δικτατορία.

    [07] Η γερμανική αστυνομία κατέσχεσε στοιχεία από τις κατοικίες του συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus

    Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέσχεσε έπειτα από την έρευνα στη μία από τις κατοικίες του συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς διάφορα αντικείμενα και χαρτιά, αλλά διέψευσε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν κυρίως στον βρετανικό Τύπο και κάνουν λόγο για «σημαντικό εύρημα».

    «Κατά τη διάρκεια της έρευνας του διαμερίσματος του συγκυβερνήτη, κατασχέσαμε στοιχεία. Πρόκειται για διάφορα αντικείμενα και χαρτιά. Θα δούμε αν τα στοιχεία αυτά θα αποδώσουν τελικά αποδείξεις. Θα τα μελετήσουμε όλα αυτά» διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντίσελντορφ κάνοντας λόγο για «παρεξήγηση» εκ μέρους των βρετανικών μέσων ενημέρωσης που επικαλέσθηκαν εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης για να αναφέρουν ότι ανακαλύφθηκαν αποδεικτικά στοιχεία.

    Η έρευνα στις κατοικίες του Αντρέας Λούμπιτς στο Ντίσελντορφ και το Μονταμπάουρ πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ. Ενας άνθρωπος με το πρόσωπο καλυμμένο με ένα παλτό βγήκε από το ένα διαμέρισμα μαζί με τους αστυνομικούς, που δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Ενας υπολογιστής, δύο μεγάλες γεμάτες σακούλες και μία κούτα αφαιρέθηκαν από το ένα διαμέρισμα.

    Εν τω μεταξύ, ηομοσπονδία των γερμανικών επιχειρήσεων της πολιτικής αεροπορίας (BDL) ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιβάλει στο άμεσο μέλλον ως κανόνα το να βρίσκονται πάντοτε στο πιλοτήριο όλων των αεροσκαφών εν πτήσει δύο πρόσωπα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 March 2015 - 10:30:25 UTC