Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγωγή κατά του "Βήματος" κατέθεσε o Γ. Κατρούγκαλος
  • [02] Στο λιμάνι της Κάσου το «Βιτσέντζος Κορνάρος»
  • [03] Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές κατά της κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ
  • [04] Ειδοποιητήρια μέσω TAXIS για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που δεν είχε εξοφληθεί το 2013
  • [05] Μογκερίνι: Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Σερβία θα ξεκινήσουν το 2015
  • [06] Με το ένα πόδι στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός
  • [07] Γαλατασαράι-Παναθηναϊκός 38-40 στο ημίχρονο

  • [01] Αγωγή κατά του "Βήματος" κατέθεσε o Γ. Κατρούγκαλος

    Αγωγή κατά της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» κατέθεσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως είχε προαναγγείλει, στην περίπτωση που η εφημερίδα δεν ζητούσε συγγνώμη, για όσα δημοσίευσε περί προμήθειας 12% από απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους που επαναπροσλαμβάνονταν.

    Ο κ. Κατρούγκαλος, με την αγωγή του, ζητά από τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, τον διευθυντή Αντώνη Καρακούση και τον συντάκτη του άρθρου Βασίλη Χιώτη, συνολικά 500.000 ευρώ, τα οποία και θα προσφέρει στο ΚΕΘΕΑ.

    Επίσης, όσον αφορά την αγωγή κατά της γερμανικής εφημερίδας «Bild», σύμφωνα με συνεργάτες του, δεν έχει κατατεθεί ακόμη, καθώς η εφημερίδα έχει δηλώσει την πρόθεση να επανορθώσει το δημοσίευμά της.

    [02] Στο λιμάνι της Κάσου το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

    Αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και με τη βοήθεια τουριστικού σκάφους το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», που είχε προσαράξει από προχθές το βράδυ σε αμμώδη περιοχή, κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου. Το πλοίο εισήλθε με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού, όπου αποβιβάστηκανκαι οι 227 επιβάτες, οι οποίοι με μέριμνα του δήμου θα φιλοξενηθούν σε ξενώνες και ξενοδοχεία.

    Στο πλοίο αυτή τη στιγμή διενεργείται τεχνικός έλεγχος από τους αρμόδιους επιθεωρητές του παρακολουθούντα νηογνώμονα και από ιδιώτες δύτες προκειμένου να κριθεί αν είναι ασφαλές να ταξιδέψει.

    [03] Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές κατά της κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, απέρριψε ομόφωνα τις προσφυγές του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και κατοίκων της περιοχής κατά της κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή. Κατά συνέπεια, προχωρούν τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια.

    Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ.λπ. και ζητούσε, μεταξύ των άλλων, την ακύρωση της από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας». Η επίμαχη μελέτη έχει εγκριθεί από την διεύθυνση δασών της περιφέρειας Αττικής.

    Οι κάτοικοι που είχαν προσφύγει υποστήριζαν ότι η κατασκευή του αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

    [04] Ειδοποιητήρια μέσω TAXIS για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που δεν είχε εξοφληθεί το 2013

    Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληροφορηθούν και να τυπώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους για τα οποία οφείλεται το Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013 στον σύνδεσμο http://link.minfin.gr/eidop. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

    Από τον ίδιο σύνδεσμο μπορούν, επίσης, να τυπώσουν την ειδοποίηση με τους κωδικούς πληρωμής προκειμένου να καταβάλουν το τέλος στις τράπεζες. Πρόκειται για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που καταβαλλόταν μέσω της ΔΕΗ το 2013, αλλά αρκετοί φορολογούμενοι είτε δεν το είχαν καταβάλει είτε το είχαν κάνει εκπρόθεσμα, με αποτέλεσμα η οφειλή τους να εγγραφεί έως ληξιπρόθεσμο χρέος στην εφορία και η πληρωμή τους να συμψηφιστεί με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

    [05] Μογκερίνι: Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Σερβία θα ξεκινήσουν το 2015

    Η Ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, το ζήτημα του Κοσόβου και οι σχέσεις του Βελιγραδίου με τη Μόσχα αποτέλεσαν τα κύρια θέματα των συνομιλιών που είχε σήμερα στο Βελιγράδι η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι με τη σερβική ηγεσία.

    Κατά την συνάντηση της κυρίας Μογκερίνι με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, εκφράστηκε η ανάγκη να ξεκινήσουν μέσα στο 2015 οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    «Το μήνυμα που μετέφερα σήμερα είναι ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να ανοίξει φέτος τα πρώτα κεφάλαια του διαπραγματευτικού πλαισίου» ανέφερε η Φεντερίκα Μογκερίνι στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

    Σχετικά με το ζήτημα του Κοσόβου, επισήμανε ότι έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος στην εξομάλυνση των σχέσεων Πρίστινας - Βελιγραδίου και πρόσθεσε ότι ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων θα αφορά την σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων, που θα αποτελέσει το πολιτικό όργανο εκπροσώπησης των Σέρβων στο Κόσοβο.

    [06] Με το ένα πόδι στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός

    Με το ένα πόδι στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά το αποψινό «διπλό» που σημείωσε στο Αμπντί Ιπεκτσί. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 86-84 της... μισής και αδιάφορης Γαλατασαράι, για την 12η αγωνιστική της φάσης των «16», πανηγύρισαν την 7η νίκη στον 5ο όμιλο και με νίκη την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ επί της Άλμπα Βερολίνου «σφραγίζουν» και μαθηματικά την πρόκριση.

    Τα δεκάλεπτα: 16-23, 38-40, 59-59, 84-86

    [07] Γαλατασαράι-Παναθηναϊκός 38-40 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 March 2015 - 20:30:28 UTC