Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Στα «αναπτυξιακά μέτρα» του email Βαρουφάκη, υπάρχουν αντιλαϊκές δεσμεύσεις
  • [02] Κλείσε λίγο τα μάτια και προσπάθησε να περπατήσεις στην πόλη σαν να 'σουν τυφλός...
  • [03] Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική
  • [04] Ι. Δραγασάκης: Πώληση πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ
  • [05] Υεμένη: Τουλάχιστον 54 νεκροί σε συγκρούσεις στο Άντεν
  • [06] Συγκέντρωση του ιταλικού συνδικάτου Fiom Cgil κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Ρέντσι

  • [01] ΚΚΕ: Στα «αναπτυξιακά μέτρα» του email Βαρουφάκη, υπάρχουν αντιλαϊκές δεσμεύσεις

    Οι υποσχέσεις τη κυβέρνησης ότι στη λίστα των μεταρρυθμίσεων δεν θα υπάρχουν «υφεσιακά μέτρα» δεν πρέπει να εφησυχάζουν το λαό, τονίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ σχετικά με τη λίστα μεταρρυθμίσεων και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης. Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, «στα λεγόμενα "αναπτυξιακά μέτρα", που περιέχει το email Βαρουφάκη, υπάρχουν αντιλαϊκές δεσμεύσεις, όπως ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και τη φορολογία, που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο, επιτείνοντας την πολιτική σε βάρος του λαού».

    [02] Κλείσε λίγο τα μάτια και προσπάθησε να περπατήσεις στην πόλη σαν να 'σουν τυφλός...

    Τη δράση προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας στην πλατεία Συντάγματος στήριξε σήμερα με την παρουσία του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

    Στο πλαίσιο της δράσης, άτομα που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικής αναπηρίας ή πρόβλημα όρασης κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο ή τους κλείνουν τα μάτια και με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού, προσπαθούν να κινηθούν στους δρόμους της πόλης. Μεαυτό τοντρόποάνθρωποι χωρίς αναπηρίες βιώνουν για λίγα λεπτά την εμπειρία των συνανθρώπων μας, που είναι ανάπηροι ή τυφλοί.

    Η δράση προσομοίωσης συνδιοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων και τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Εφήβους (Σ.Κ.Ε.Π.), με σκοπό την εξοικείωση με την αναπηρία και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρίες, προκειμένου να ενσωματωθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στην κοινωνική ζωή.

    [03] Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική

    Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική πραγματοποίησαν στην οδό Τσιμισκή, κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

    Τηνπορεία διαμαρτυρίας διοργάνωσαν οι «επιτροπές αγώνα» ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική, στην οποία συμμετείχαν διαδηλωτές από τη Χαλκιδική και από τη Θεσσαλονίκη.

    Η πορεία ξεκίνησε από τη ΧΑΝΘ και από την οδό Τσιμισκή, μέσω της οδού Ίωνος Δραγούμη, έστριψε στη Λεωφόρο Νίκης και κατέληξε στο ύψος του Λευκού Πύργου.

    Οι διαδηλωτές σταμάτησαν για λίγο, κατά τη διάρκεια της πορείας, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου σχημάτισαν τη λέξη «SOS» με τις φυλλωσιές δέντρων που κρατούσαν στα χέρια για να αναδείξουν την περιβαλλοντική διάσταση των αιτημάτων τους.

    Στην πορεία συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Τάσος Κουράκης και με το μπλοκ του ΠΑΜΕ ο βουλευτής του ΚΚΕ Αθανάσιος Βαρδαλής.

    [04] Ι. Δραγασάκης: Πώληση πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ

    H ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua), όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να υποβάλουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά» επισήμανε ο κύριος Δραγασάκης, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα.

    Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εβδομάδων αφότου υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης, προσέθεσε ο κύριος Δραγασάκης, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

    [05] Υεμένη: Τουλάχιστον 54 νεκροί σε συγκρούσεις στο Άντεν

    Oι συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αντίπαλων ενόπλων ομάδων στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 54 ανθρώπους στο Άντεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, όπου σφοδρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε μια αποθήκη όπλων του στρατού της Υεμένης, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

    Οι εκρήξεις έγιναν αισθητές σε ολόκληρη την πόλη του Άντεν και στήλες καπνού υψώθηκαν πάνω από την αποθήκη των όπλων, την οποία είχαν ήδη λεηλατήσει από χθες, μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Σπίτια ταρακουνήθηκαν και τζάμια έσπασαν, την ώρα που άλλα κτίσματα υπέστησαν ζημιές στις περιοχές πλησίον του σημείου της έκρηξης, είπαν οι κάτοικοι της περιοχής.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ωστόσο είναι δεν έχει καταστεί δυνατόν, προς το παρόν, να επιβεβαιωθεί ένας ακριβής απολογισμός των θυμάτων.

    Η αποθήκη, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του Άντεν, ανήκει στον στρατό της Υεμένης, όμως οι στρατιώτες την είχαν εγκαταλείψει αυτήν την εβδομάδα αφότου οι διοικητές τους έφυγαν εν μέσω του χάους που επικράτησε στην πόλη.

    [06] Συγκέντρωση του ιταλικού συνδικάτου Fiom Cgil κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Ρέντσι

    Σε διαδήλωση στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας κατεβαίνει σήμερα το απόγευμα το κεντροαριστερό συνδικάτο Fiom -Cgil, το οποίο εκπροσωπεί τους εργάτες των βιομηχανιών του μετάλλου.

    Ο γραμματέας του, Μαουρίτσιο Λαντίνι, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για την δημιουργία μιας «κοινωνικής συμμαχίας» η οποία θα πρέπει να υπερασπισθεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και να καταστήσει σαφές ότι «τα έσοδα και δικαιώματα των πολιτών που ζουν χάρη στην δουλειά τους δεν μπορούν διαρκώς να συρρικνώνονται, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι».

    Στη σημερινή πορεία, η οποία θα ολοκληρωθεί στην Πλατεία του Λαού (Piazza del Popolo) πρόκειται να λάβουν μέρος εργάτες από τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri, αλλά και από τα χαλυβουργεία του Τέρνι, τα οποία ανήκουν στον γερμανικό όμιλο ThyssenKrupp. Πρόσφατα, έπειτα από μακρά διαπραγμάτευση, απετράπη μεγάλη μείωση του προσωπικού τους, που είχε προγραμματίσει η εργοδοσία.

    Το «παρών» στην κινητοποίηση της Fiom- Cgil πρόκειται να δώσει και το ιταλικό κόμμα Αριστερά και Ελευθερία, βουλευτές και γερουσιαστές της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος του Ματέο Ρέντσι, το κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης και το ιταλικό ψηφοδέλτιο «η 'Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», το οποίο έχει εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές. Aπό τους κεντρικούς ομιλητές, με αναφορά στον κεντρικό ρόλο της κοινωνίας των πολιτών, θα είναι και ο γνωστός συνταγματολόγος Στέφανο Ροντοτά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 March 2015 - 14:30:24 UTC