Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός ενημερώνει τη Βουλή
  • [02] Μάχες με 38 νεκρούς στην Υεμένη

  • [01] Το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός ενημερώνει τη Βουλή

    Mε βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας (20:00) ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γύρω από τα ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Το άρθρο 142Α «Ανακοινώσεις και δηλώσεις της Κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής» ορίζει ότι η διάρκεια ενημέρωσης του πρωθυπουργού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα λεπτά της ώρας ενώ των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων τα πέντε λεπτά.

    Ηαπάντηση του πρωθυπουργού στις απόψεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε λεπτά της ώρας.

    H δευτερολογία των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία λεπτά και του πρωθυπουργού, ο οποίος ομιλεί τελευταίος, τα πέντε λεπτά της ώρας.

    [02] Μάχες με 38 νεκρούς στην Υεμένη

    Μάχες στις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωποι σήμερα μαχητές σουνιτικών φυλών από τη μια και σιίτες αντάρτες με συμμάχους τους από την άλλη κοντά σε μια περιοχή όπου βρίσκονται κοιτάσματα πετρελαίου στη νότια Υεμένη στοίχισαν τη ζωή σε 38 αντιμαχόμενους, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στις φυλές και στις υπηρεσίες ασφαλείας.

    Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι μαχητές των φυλών εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον μιας θέσης των ανταρτών στη Νούκουμπ, κοντά στην περιοχή Ουσάιλαν, όπου υπάρχουν πετρελαιοπηγές, στην επαρχία Σάμπουα, ανέφεραν οι πηγές.

    ?Οι Χούτι και οι σύμμαχοί τους έχασαν 30 άνδρες στις μάχες οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε οκτώ μέλη των φυλών?, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας της Υεμένης.

    Αυτόν τον πρώτο απολογισμό επιβεβαίωσαν πολλές πηγές προσκείμενες στις φυλές, σύμφωνα με τις οποίες η θέση εναντίον της οποίας έγινε η επίθεση ελεγχόταν από τους σιίτες αντάρτες που θεωρούνται σύμμαχοι του Ιράν και στρατιωτικούς πιστούς στον πρώην πρόεδρο της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

    Μια αραβική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας άρχισε την περασμένη Πέμπτη μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη, διεξάγοντας αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Χούτι και των συμμάχων τους, που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και προέλαυναν προς το προπύργιο του νυν προέδρου της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

    Ο Χάντι βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία και ο υπουργός Εξωτερικών του, ο Ριάντ Γιασίν, δήλωσε χθες από το Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου συμμέχει στις εργασίες της συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου, ότι ο πρόεδρος της Υεμένης δεν θα επιστρέψει στη χώρα ?για την ώρα?, τουλάχιστον έως ότου ?η κατάσταση σταθεροποιηθεί?.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 March 2015 - 16:30:24 UTC