Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσωρινό «όχι» του ΣτΕ στη συλλήβδην παραχώρηση των παραλιών
  • [02] Συνεχίζουν την επίσχεση οι γιατροί στο Νοσοκομείο Νίκαιας
  • [03] Π. Μοσκοβισί: Εργαζόμαστε σε καλό πνεύμα, αλλά δεν είναι απλά τα πράγματα
  • [04] Πηγές ΥΠΟΙΚ: Θα πληρωθεί κανονικά το ΔΝΤ
  • [05] Έσοδα 3,7 δισ. ευρώ αναμένονται από τις μεταρρυθμίσεις
  • [06] Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς στο αρχηγείο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ
  • [07] Ο Αντ. Λούμπιτς είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε θεραπεία για αυτοκτονικές τάσεις

  • [01] Προσωρινό «όχι» του ΣτΕ στη συλλήβδην παραχώρηση των παραλιών

    Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ΄ αριθμ. 646/2015 απόφασή του έκρινε ότι η απευθείας παραχώρηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού των παραλιών, προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτήρια, κ.λπ., αλλά και η περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης παραλίας σε τρίτους, δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία υπουργική απόφαση.

    Σύμφωνα με την πενταμελή σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, η παραχώρηση των παραλιών πρέπει να γίνεται «μεμονωμένα, κατά περίπτωση και ύστερα από εξατομικευμένη κρίση της διοίκησης». Όμως, λόγω σπουδαιότητας του θέματος η πενταμελής σύνθεση παρέπεμψε το ζήτημα για νέα κρίση στην αυξημένη επταμελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος.

    [02] Συνεχίζουν την επίσχεση οι γιατροί στο Νοσοκομείο Νίκαιας

    Τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Νίκαιας, καθώς όπως υποστηρίζουν, δεν έχει ακόμη επιλυθεί το πρόβλημα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών, με αποτέλεσμα αύριο, ημέρα γενικής εφημερίας, να λείπουν βασικές ειδικότητες, όπως παθολόγοι, νευρολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι, γαστρεντερολόγοι.

    Οι γιατροί καλούν τους αρμόδιους για την ασφάλεια της γενικής εφημερίας (Διοίκηση, ΕΚΑΒ, ΕΚΕΠΥ, διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, συντονιστές Διευθυντές) «να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε να μην εκτεθούν ασθενείς σε κίνδυνο, διακομιζόμενοι ή προσερχόμενοι σε νοσοκομείο που, στην πράξη, χωρίς βασικές ειδικότητες, δεν θα είναι ασφαλές».

    [03] Π. Μοσκοβισί: Εργαζόμαστε σε καλό πνεύμα, αλλά δεν είναι απλά τα πράγματα

    Τη στήριξη στην παρουσία της Ελλάδας στην ευρωζώνη, η οποία είναι πολύ σημαντική για τον ελληνικό λαό, εξέφρασε ο επίτροπος οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε ότι είναι υπέρ τού να μην εμποδιστεί η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση και ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν τα δεινά της κοινωνίας και «γι' αυτό εργαζόμαστε».

    Σε παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κοινοτικός επίτροπος είπε ότι γίνονται εδώ και μέρες διαβουλεύσεις, στο πλαίσιο της Ομάδας των Βρυξελλών, ενώ «συνεχίζουμε στην Αθήνα, προκειμένου να συγκεντρώσουμε και τα στοιχεία που χρειάζονται».

    Όπως είπε, βασικός στόχος είναι να ληφθούν υπόψη οι προτεραιότητες, με βάση και την επιθυμία του ελληνικού λαού, αλλά από την άλλη και η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της έναντι των εταίρων, κάτι που είναι θεμελιώδους σημασίας.

    Σύμφωνα με τον Π. Μοσκοβισί, το χρονικό διάστημα που απομένει είναι μετρημένο, υπάρχουν προθεσμίες που πλησιάζουμε.

    Ο Γάλλος επίτροπος συμπλήρωσε ότι εργαζόμαστε σε καλό πνεύμα και ότι δεν είναι απλά τα πράγματα, δεν είναι εύκολο, οι ομάδες εργάζονται μέρα και νύχτα και Σαββατοκύριακα και έχουν κινητοποιηθεί όλοι.-

    [04] Πηγές ΥΠΟΙΚ: Θα πληρωθεί κανονικά το ΔΝΤ

    Θα πληρωθεί κανονικά η δόση του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου διαβεβαιώνουν κορυφαίες πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Οι ίδιες πηγές, αν και επισημαίνουν ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αλλάξει, δεν αποκλείουν να παραμείνει ως έχει φέτος, ενώ σε ό,τι αφορά την αύξηση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος στα 12.000 ευρώ σημειώνουν ότι θα γίνει σταδιακά.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει παραδοθεί στους θεσμούς το ελάχιστο ποσό εσόδων που μπορεί να προσδοκάται είναι 3,2 δισ. ευρώ, ενώ στη καλύτερη περίπτωση μπορεί οι εισπράξεις να υπερβούν και τα 4 δισ. ευρώ.

    Εξάλλου, από το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδουν ότι υπάρχει Fat TAX (φόρος στα προϊόντα με υψηλά λιπαρά), όπως και σκέψεις για αυξήσεις φόρων σε ποτά και τσιγάρα. Αναφέρουν, πάντως, ότι εκτός από την πρώτη λίστα των μεταρρυθμίσεων που εστάλη στους πιστωτές της χώρας υπάρχει και δεύτερο σημείωμα με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει αποσταλεί.

    [05] Έσοδα 3,7 δισ. ευρώ αναμένονται από τις μεταρρυθμίσεις

    Έσοδα 3,7 δισ. ευρώ προσδοκά η κυβέρνηση από τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει στους πιστωτές της χώρας και η οποία αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων στο Brussels Group. Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων είναι η φορολόγηση των καταθέσεων στο εξωτερικό από την οποία προβλέπονται έσοδα 750 εκατ. ευρώ, οι ρυθμίσεις χρεών, το λαθρεμπόριο και οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών. Επίσης, έσοδα 1,5 δισεκ. ευρώ εκτιμάται ότι θα προέλθουν από την πολιτική που θα ακολουθηθεί στον ΟΛΠ, στα περιφερειακά αεροδρόμια και από την άδεια του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος.

    [06] Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς στο αρχηγείο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ

    Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, σε πύλη του γενικού επιτελείου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ στο Μέριλαντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, όταν ένα αυτοκίνητο επιχείρησε να παραβιάσει την είσοδο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με το MyFoxDC, που ανήκει στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News, τουλάχιστον δύο άνθρωποι νοσηλεύονται και ένας έχει σκοτωθεί.

    Η NSA αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση. Αναμένεται ωστόσο ότι θα εκδώσει μια ανακοίνωση για το θέμα αργότερα σήμερα.

    Εκτός από την NSA, στο Φορτ Μιντ, την αμερικανική βάση που φρουρείται από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φιλοξενούνται επίσης η Στρατιωτική Σχολή Πληροφοριών και η Διοίκηση Κυβερνοχώρου των ΗΠΑ.

    [07] Ο Αντ. Λούμπιτς είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε θεραπεία για αυτοκτονικές τάσεις

    Ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, ο οποίος πιστεύεται ότι έριξε το αεροπλάνο στις Άλπεις στη νοτιοανατολική Γαλλίας, είχε υποβληθεί σε θεραπεία στο παρελθόν για να αντιμετωπιστούν οι αυτοκτονικές του τάσεις, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική δικαιοσύνη.

    «Αρκετά χρόνια πριν λάβει την άδεια πιλότου, ο συγκυβερνήτης υποβλήθηκε για μια μεγάλη περίοδο σε ψυχοθεραπευτική αγωγή για αυτοκτονικές τάσεις», ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα του Ντίσελντορφ, όπου ζούσε ο Αντρέας Λούπιτς και όπου κατευθυνόταν η πτήση από τη Βαρκελώνη.

    Το γραφείο του εισαγγελέα, το οποίο επικαλέστηκε «σχετικά ιατρικά έγγραφα», πρόσθεσε ότι έκτοτε ο Λούμπιτς δεν έδειξε ενδείξεις αυτοκτονικής συμπεριφοράς ή επιθετικών τάσεων κατά τις επισκέψεις του στους γιατρούς.

    Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν βρήκαν καμία ένδειξη ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus είχε σχεδιάσει να ρίξει το αεροπλάνο, ούτε τα κίνητρα της πράξης του.

    Εκπρόσωπος της Lufthansa, μητρικής της Germanwings, δήλωσε ότι καθώς ισχύει το ιατρικό απόρρητο η εταιρεία δεν γνώριζε κάτι σχετικά με τη θεραπεία στην οποία είχε υποβληθεί ο Λούμπιτς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 March 2015 - 16:30:23 UTC