Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Εκεί που συζητούσαμε να πάρουμε χρήματα χωρίς μνημόνιο τελικά πήραμε μια παράταση του μνημονίου χωρίς χρήματα
  • [02] Εκδιώχθηκαν από τα Προπύλαια πανεπιστημιακοί που διαμαρτυρήθηκαν για την κατάληψη στο ΕΚΠΑ
  • [03] Πασχαλινά παζάρια στην Αθήνα για κοινωνικούς σκοπούς
  • [04] Παναττική συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά
  • [05] Τα ψάρια βγήκαν ...στη στεριά
  • [06] Στα ταμεία του Δημοσίου περίπου 150 εκατ. ευρώ από τη ρύθμιση για τις ληξιπροθεσμες
  • [07] Παράταση έως 30 Ιουνίου για την υποβολή του Ε9
  • [08] Την αύξηση πόρων του ELA θα εξετάσει σήμερα η ΕΚΤ
  • [09] Συνελήφθη ένοπλος που εισέβαλε στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία - Μαζικές συλληψεις στελεχών της οργάνωσης DHKC-P
  • [10] «Θεέ μου» φώναζαν οι επιβάτες του Airbus βλέποντας το τέλος, σύμφωνα με βίντεο - Τον ισχυρισμό απορρίπτει η χωροφυλακή
  • [11] Ένοπλοι εισέβαλαν στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία
  • [12] Το πολύ ψάξιμο στο Google «φουσκώνει» τα μυαλά

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Εκεί που συζητούσαμε να πάρουμε χρήματα χωρίς μνημόνιο τελικά πήραμε μια παράταση του μνημονίου χωρίς χρήματα

    «Έχουμε χάσει δύο μήνες με αυτήν τη διαπραγμάτευση και στην ουσία χρήματα δεν έχει πάρει η χώρα. Δηλαδή εκεί που συζητούσαμε να πάρουμε χρήματα χωρίς μνημόνιο τελικά πήραμε μια παράταση του μνημονίου χωρίς χρήματα. Και αυτή είναι η ουσία» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

    Και πρόσθεσε: «Στις 28 Φλεβάρη επειδή είχαμε διασφαλίσει και τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ που τελικά φύγανε, ήταν το μαξιλάρι για να βγούμε στις αγορές. Εμείς είχαμε συγκεκριμένο σχέδιο. Είχαμε συγκεκριμένο πλάνο, όπως είχαμε και τα δύο τελευταία χρόνια».

    Υπογράμμισε ότι η χώρα δεν έχει πλέον χρήματα. «Πορευόμαστε με τα χρήματα που αφήσαμε εμείς, αλλά τα εξανέμισαν όλα τα χρήματα αυτά, δεν έχουμε ρεαλιστικό πλάνο για την επόμενη μέρα, ενώ έχει παραλύσει η αγορά και έχουμε συγκεκριμένα απότοκα και συνέπειες στην πραγματική οικονομία».

    [02] Εκδιώχθηκαν από τα Προπύλαια πανεπιστημιακοί που διαμαρτυρήθηκαν για την κατάληψη στο ΕΚΠΑ

    Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη της πρυτανείας του πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ επεισοδιακή αποδείχθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πανεπιστημιακών στα Προπύλαια καθώς εκδιώχθηκαν, όπως καταγγέλλουν, προς την πλατεία Κοραή από ομάδες αντιεξουσιαστών που συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο.

    Η συγκέντρωση των πανεπιστημιακών πράγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα των πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ.

    Ωστόσο, τα περίπου εκατό μέλη ΔΕΠ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα βρέθηκαν αντιμέτωπα με αντιεξουσιαστές που τους υποχρέωσαν να αποχωρήσουν από τα Προπύλαια, με συνθήματα και ύβρεις.

    Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρει ότι οι καταλήψεις δημόσιων χώρων γενικεύονται. Ο Κώστας Καραγκούνης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, ενώ υπάρχει παραγγελία για την εφαρμογή του νόμου στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών, «επιλέγει να κρυφτεί πίσω από τις ιδεοληψίες της και τις νοοτροπίες της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι πριν δύο εβδομάδες είδαμε αποκεφαλισμένα αγάλματα, λεηλατημένες εκκλησίες και κατεστραμμένους πανεπιστημιακούς χώρους. «Αυτή την εβδομάδα, τι να περιμένουμε; Και ας μας πουν ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό. Ο κ. Τσίπρας ή η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ;» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

    [03] Πασχαλινά παζάρια στην Αθήνα για κοινωνικούς σκοπούς

    Με στόχο την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και αδέσποτων ζώων, εθελοντικές οργανώσεις διοργανώνουν πλήθος πασχαλινών παζαριών σε όλη την Αθήνα.

    Πασχαλινό μπαζάρ με δώρα, παιχνίδια, προσκλητήρια για γάμο ή βάφτιση, κάρτες με πολύχρωμα λουλούδια, λαμπάδες σε 25 ιδιαίτερα σχέδια, διακοσμητικά αυγά και άλλα πασχαλινά είδη διοργανώνει η UNICEF αύριο Πέμπτη 2 Απριλίου, την Παρασκευή 3 Απριλίου και το Σάββατο 4 Απριλίου στα γραφεία της (Ανδρέα Δημητρίου 8 και Τζ. Κένεντι 37, Καισαριανή). Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της UNICEF.

    Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ταξιδεύει με τα πασχαλινά παζάρια του σε όλη την Ελλάδα. Οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι των δημιουργικών εργαστηρίων του Οργανισμού ετοίμασαν χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες, πασχαλινά δώρα και χειροποίητα κοσμήματα και κατασκευές. Στην Αθήνα τα παζάρια διοργανώνονται στο μετρό Συντάγματος (1/4), στα εμπορικά κέντρα «Athens Heart» (1/4-8/4) και «Athens Metro Mall» (6/4-8/4), καθώς και στο σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου (4/4-10/4).

    Για την υποστήριξη των πολιτιστικών τους δράσεων και του σκοπού της υποστήριξης των εμβληματικών κτιρίων της Αθήνας δύο σύλλογοι, η «Monumenta» και τα «Παναθήναια», διοργανώνουν για πρώτη φορά το δικό τους παζάρι την Κυριακή 5 Απριλίου και τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου, στην οδό Παλλάδος 21, στο Ψυρρή.

    Λαμπάδες, είδη σπιτιού, δώρα, διακοσμητικά, ρούχα, παιχνίδια και άλλα αντικείμενα διαθέτει η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία στο παζάρι της που λειτουργεί καθημερινά (και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα) στο Φιλοζωικό της Κέντρο στο Κορωπί. Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης ενισχύει τις δράσεις της με το παζάρι που διοργανώνει το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Ηλιούπολης (Γρ.Αυξεντίου 2, Ηλιούπολη).

    Εορταστικά παζάρια διοργανώνουν και πολλές άλλες φιλοζωικές οργανώσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

    Με σύνθημα «Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε τα αδέσποτα» η εθελοντική ομάδα για τα αδέσποτα ζώα «Αδεσποτολόγιο» παρουσιάζει το δικό της παζάρι στον πολυχώρο «Purebliss» (Ρόμβης 24α, Αθήνα).

    Το Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων «Stray.gr» διοργανώνει το παζάρι του στον χώρο «Thission Lofts» (Πειραιώς 123, απέναντι από την Τεχνόπολη), ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ελληνικού θα βρίσκεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Ελληνικού, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας στο Α' ΚΑΠΗ Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, ενώ το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινίου μαζί με τον Ζωοφιλικό και Περιβαλλοντολογικό Σύλλογο Περάματος στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια.

    Επίσης, το ίδιο Σαββατοκύριακο διοργανώνουν παζάρια και οι Ζωοφιλικός Σύλλογος Περάματος στην οδό Λεωφόρο Σαλαμίνος 77 στο Κερατσίνι, το Καταφύγιο Ζωγράφου στο κέντρο «Ρυθμός» (έναντι του πάρκου Γουδιού στου Ζωγράφου), ο Σύλλογος Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου και η Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού στην Α' πλατεία Ψυχικού.

    Τριήμερο θα είναι το παζάρι που διοργανώνει το Φιλοζωικό και Φιλανθρωπικό «Στέκι» σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Αγίας Βαρβάρας, την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου στην οδό Αναγεννήσεως 1Β στο Αιγάλεω. Τέλος, τις ίδιες ημέρες παρουσιάζει τη δική του εκδήλωση το Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας «ΠΡΟΚΡΙΣ» στο «Οινοποιείο καφέ» στην Κερατέα.

    [04] Παναττική συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά

    Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, αυτή την ώρα, συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ η οποία ζητά την«κατάργηση των μνημονιακών, αντιασφαλιστικών νόμων». Οι οργανώσεις των συνταξιούχων προγραμματίζουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

    Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί: - Στήριξη του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας. - Ακύρωση των σχεδίων μετατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό. - Αποκατάσταση, μέσω αυξήσεων, των μεγάλων απωλειών στις συντάξεις. - Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. - 'Αμεση χρηματοδότηση όλων των ταμείων (ΜΤΠΥ, ΕΤΕΑ, ΤΠΔΥ) για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους. - Επαναφορά της κράτησης του 3% στις προμήθειες του Δημοσίου υπέρ του ΜΤΠΥ. - Αποκατάσταση των απωλειών λόγω του PSI.

    [05] Τα ψάρια βγήκαν ...στη στεριά

    Άφησαν στην άκρη τα τρακτέρ, πήραν τις βάρκες κι έριξαν... δίχτυα στα πλημμυρισμένα χωράφια για να πιάσουν ψάρια! Αν και θα μπορούσε να αποτελεί... πρωταπριλιάτικο ψέμα, αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλούς κατοίκους του δήμου Εμμανουήλ Παππά και των Σερρών, που έσπευσαν στα πλημμυρισμένα χωράφια για να πιάσουν τα ψάρια που «κουβαλούν» μαζί τους τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα.

    «Έγιναν ψαράδες οι αγρότες» λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Γιώργος Στόικος, εξηγώντας πως περισσότερες από 40 βάρκες πλέουν τις τελευταίες ημέρες στα πλημμυρισμένα χωράφια του δήμου, με ορισμένους να έχουν, μάλιστα, ρίξει δίχτυα. «Το νερό, αυτή την ώρα, έχει φτάσει σε κάποια σημεία στο ενάμιση μέτρο, ενώ σε άλλα πλησιάζει τα τρία μέτρα. Αντλιοστάσια έχουν 'πνιγεί' και φαίνεται μόνο η κορυφή τους. Πολλοί άδραξαν την ευκαιρία και το έριξαν στο ψάρεμα, κερδίζοντας έτσι μια πλούσια λεία, καθώς ο Στρυμόνας έφερε μαζί του αμέτρητα ψάρια από την Κερκίνη. Τα ψάρια είναι τόσο πολλά, που τα βλέπεις στις άκρες των χωραφιών» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στόικος, περιγράφοντας την κατάσταση.

    Παρά τις συστάσεις της αστυνομίας να απομακρύνουν οι επίδοξοι ψαράδες τις βάρκες τους από τα πλημμυρισμένα χωράφια, όχι μόνο δεν γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.

    «Δεν ξέρω αν αυτά τα ψάρια τρώγονται. Ξέρω, όμως, ότι αρκετοί έχουν γεμίσει τους καταψύκτες τους» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, διευκρινίζοντας πως η "μάχη" που δίνεται αυτή την ώρα είναι να σωθούν οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής και να υψωθούν όσα περισσότερα αναχώματα γίνεται προκειμένου να θωρακιστεί ο δήμος.

    [06] Στα ταμεία του Δημοσίου περίπου 150 εκατ. ευρώ από τη ρύθμιση για τις ληξιπροθεσμες

    Το ποσόν των 147.034.038 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε το Δημόσιο μέσω της διαδικασίας εκούσιας καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτός ρύθμισης, η οποία ολοκληρώθηκε την προηγουμένη Παρασκευή. Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, «την προηγούμενη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η εκούσια καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτός ρύθμισης που διήρκεσε οκτώ μέρες. Το τελικό ποσό που εισπράχθηκε φτάνει στα 147.034.038 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό κατέβαλαν 151.124 φυσικά και νομικά πρόσωπα, καλύπτοντας 247.173 οφειλές. Στο πλαίσιο αυτό αποπλήρωσαν τις οφειλές τους συνολικά 68.748 φορολογούμενοι, καταβάλλοντας συνολικά 56.031,758, ευρώ».

    Η κ. Βαλαβάνη, ευχαρίστησε θερμά το σύνολο των φορολογουμένων που συμμετείχαν στη ρύθμιση.

    Όπως είπε, «θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι υπήρξαν 35.000 φορολογούμενοι που κατέβαλαν έως 50 ευρώ και άλλοι 23.000 που κατέβαλαν από 50-100 ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε».

    Σύμφωνα με την ίδια, «η σημαντική επιτυχία της εισαγωγής στη ρύθμιση έως 100 δόσεις που θα ανοίξει ηλεκτρονικά μετά το Πάσχα, φαίνεται και από το γεγονός ότι όλες οι μέχρι σήμερα ρυθμίσεις ως προς το εφάπαξ ποσό έχουν συνολικά αποφέρει 65,66 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ το συνολικό ποσό που έχει εισπραχθεί από 25.000 περίπου φυσικά πρόσωπα, από το σύνολο των μέχρι σήμερα ρυθμίσεων συμπεριλαμβανομένων και των δόσεων, φτάνει στα 184,86 εκατομμύρια ευρώ και αντιστοιχεί σε 191.934 οφειλέτες. Εξίσου σημαντικό θεωρούμε επίσης το ότι υπήρξε καταβολή χρεών από τις δεκαετίες ΄70-'80-΄90, καθώς και μεταξύ 2001-2009, περιόδους όπου η εισπραξιμότητα θεωρείται μηδενική, ή περίπου μηδενική» καταλήγει η δήλωση της κας.Βαλαβάνη.

    [07] Παράταση έως 30 Ιουνίου για την υποβολή του Ε9

    Παρατείνεται, έως και 30 Ιουνίου 2015, η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9 του έτους 2015. Αυτό ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου προαναγγέλλοντας σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή.

    Στην ίδια προθεσμία θα υποβληθούν και οι δηλώσεις στοιχείων (έτους 2016) για τις μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης που πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν έως και την 31η Μαΐου 2015.

    [08] Την αύξηση πόρων του ELA θα εξετάσει σήμερα η ΕΚΤ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα εξετάσει σήμερα την αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

    Ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM), που λειτουργεί στο πλαίσιο της ΕΚΤ, παρακολουθεί σε εβδομαδιαία βάση τις ανάγκες ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

    Η Ντανιέλ Νουί, η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM), δήλωσε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι σε καλύτερη θέση από πλευράς φερεγγυότητας απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, προσθέτοντας ότι πρέπει να επενδύουν τα διαθέσιμά τους «σε στοιχεία ενεργητικού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ενέχυρα, ώστε να διασφαλισθεί ότι θα λάβουν τη ρευστότητα που χρειάζονται».

    [09] Συνελήφθη ένοπλος που εισέβαλε στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία - Μαζικές συλληψεις στελεχών της οργάνωσης DHKC-P

    Η αστυνομία συνέλαβε έναν ένοπλο ο οποίος εισέβαλε σήμερα σε γραφείο του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος AKP σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, μία ημέρα αφότου μέλη ακροαριστερής οργάνωσης είχαν συλλάβει όμηρο έναν εισαγγελέα σε δικαστήριο στην ίδια πόλη.

    Ο άνδρας έσπασε παράθυρα στον ψηλότερο όροφο του κτιρίου στη συνοικία Καρτάλ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και κρέμασε μια σημαία, πριν τεθεί υπό κράτηση.

    Το Dogan είχε μεταδώσει αρχικά πως δύο ένοπλοι είχαν εισβάλει στο γραφείο του AKP.

    Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του πρακτορείου, φαίνεται πως πρόκειται για την τουρκική σημαία στην οποία έχει προστεθεί ένα λευκό σπαθί.

    Ο εισβολέας φώναζε κατά καιρούς από το παράθυρο προς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από κάτω, αλλά τα λόγια του δεν ήταν δυνατό να ακουστούν.

    Εν τω μεταξύ, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 22 άτομα στην Αττάλεια, που θεωρούνται ύποπτα ως μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα (DHKC-P), που ευθύνεται για την χθεσινή ομηρία και τελικά τον θάνατο του εισαγγελέα Μεμέτ Σελίμ Κιράζ στην Κωνσταντινούπολη.

    Στη διάρκεια της νύχτας, συγκρούσεις ανάμεσα στην τουρκική αστυνομία και σε διαδηλωτές σημειώθηκαν σε δύο συνοικίες της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τον θάνατο του εισαγγελέα.

    [10] «Θεέ μου» φώναζαν οι επιβάτες του Airbus βλέποντας το τέλος, σύμφωνα με βίντεο - Τον ισχυρισμό απορρίπτει η χωροφυλακή

    Ο Γάλλος εισαγγελέας αρμόδιος για τη δικαστική έρευνα για τη συντριβή του A320 της Germanwings κάλεσε σήμερα οποιονδήποτε διαθέτει βίντεο σχετικό με την αεροπορική καταστροφή να το παραδώσει στους ερευνητές, διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι έχει στην κατοχή του τέτοιο υλικό. «Αν υποτεθεί ότι ένα πρόσωπο έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο βίντεο, πρέπει να το παραδώσει αμέσως στους ερευνητές της χωροφυλακής» δήλωσε ο Μπρις Ρομπέν σε ανακοίνωση που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο εισαγγελέας διέψευσε ότι «στην παρούσα φάση των ερευνών περιλαμβάνονται στην ανάλυση ένα ή περισσότερα βίντεο στα οποία έχει αποτυπωθεί η συντριβή του αεροσκάφους A320».

    Εν τω μεταξύ, οιεπιβάτες του αεροσκάφους είχαν πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι το αεροπλάνο επρόκειτο να συντριβεί και φώναζαν «Θεέ μου» πριν αυτό συμβεί, σύμφωνα με βίντεο που το γαλλικό περιοδικό Paris Match και η γερμανική εφημερίδα Bild μπόρεσαν να κοιτάξουν με ειδικό μηχάνημα, ένας ισχυρισμός «εντελώς λανθασμένος» σύμφωνα με τη χωροφυλακή.

    Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό «ακούγεται να φωνάζουν 'Θεέ μου' σε πολλές γλώσσες», έγραψε το Paris Match χθες στην ηλεκτρονική του διεύθυνση διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει «καμία αμφιβολία» για την προέλευση του βίντεο, στην περίπτωση αυτή από κινητό τηλέφωνο.

    [11] Ένοπλοι εισέβαλαν στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία

    Δύο ένοπλοι εισέβαλαν σήμερα σε γραφείο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, μία ημέρα αφού μέλη ακροαριστερής οργάνωσης συνέλαβαν όμηρο έναν εισαγγελέα σε δικαστήριο στην ίδια πόλη.

    Το Dogan μετέδωσε πως η αστυνομία απέκλεισε την οδό μπροστά από το κτίριο στη συνοικία Καρτάλ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Σε φωτογραφίες στον ιστότοπο του Dogan φαίνονται αστυνομικά οχήματα έξω από το κτίριο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

    [12] Το πολύ ψάξιμο στο Google «φουσκώνει» τα μυαλά

    Η πολλή χρήση του Google «φουσκώνει» τα μυαλά των ανθρώπων και τους κάνει να νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι και ότι γνωρίζουν περισσότερα πράγματα από ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

    Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας έρευνας αμερικανών ψυχολόγων, σύμφωνα με την οποία οι συνεχείς αναζητήσεις μέσω διαδικτύου δημιουργούν στους χρήστες την ψευδαίσθηση της αυξημένης εξυπνάδας και προσωπικής γνώσης - ακόμη και αν κανείς δεν βρει την πληροφορία που ψάχνει (αρκεί το ψάξιμο!).

    Οι ερευνητές πραγματοποίησαν εννέα πειράματα με πάνω από1.000 εθελοντές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 April 2015 - 10:30:33 UTC