Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το υπουργείο Υγείας επισκέπτεται ο πρωθυπουργός
  • [02] Άγνωστοι έκαψαν δύο ΑΤΜ στην Αργυρούπολη
  • [03] Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη
  • [04] Ένοπλοι εισέβαλαν σε πανεπιστημιούπολη στην Κένυα
  • [05] Προσωπικά αντικείμενα της Λορίν Μπακόλ πουλήθηκαν έναντι 3,6 εκατ. δολαρίων
  • [06] Τουλάχιστον 54 νεκροί από βύθιση ρωσικού αλιευτικού στον Ειρηνικό Ωκεανό
  • [07] Όταν οι προϊστορικοί άνθρωποι περπατούσαν στον... βυθό

  • [01] Το υπουργείο Υγείας επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει σήμερα επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας. Στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στις 10:30 στην Αίθουσα Τελετών του υπουργείου μετά τις σύντομες εισηγήσεις από τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό θα ακολουθήσει ομιλία του πρωθυπουργού.

    [02] Άγνωστοι έκαψαν δύο ΑΤΜ στην Αργυρούπολη

    Δύο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας πυρπόλησαν άγνωστοι, τα ξημερώματα, στις οδούς Κυπρίων Αγωνιστών και Φιλικής Εταιρείας στην Αργυρούπολη. Οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα μηχανήματα και έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να υποστούν υλικές ζημιές.

    [03] Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη

    Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Σε τρεις βάρδιες, σωφρονιστικοί υπάλληλοι φρουρούσαν τη Βίκυ Σταμάτη. Τα κλειδιά τα κρατούν οι φρουροί, δήλωσε ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, Ισίδωρος Πρώιος, αναφερόμενος στην απόδρασή της από το νοσοκομείο, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega.

    Μίλησα χθες μαζί της, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης, δήλωσε ο ένας εκ των συνηγόρων της, Φρ. Ραγκούσης, στην ίδια εκπομπή. Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τη συνομιλία τους, τού είπε: «Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου».

    Ένορκη διοικητική εξέταση αναμένεται να διαταχθεί, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη.

    Έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, απηύθυναν η μητέρα της Γεωργία και ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», ενώ εξέφρασαν φόβους για τη ζωή της. Έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, έκαναν και οι συνήγοροί της, Αλέξης Κούγιας και Φραγκίσκος Ραγκούσης.

    [04] Ένοπλοι εισέβαλαν σε πανεπιστημιούπολη στην Κένυα

    Ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν σήμερα το πρωί στην πανεπιστημιούπολη του κολλεγίου της Κένυας Garissa University College, στη βορειοανατολική πόλη Γκαρίσα, όπου πυροδότησαν εκρηκτικά και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους άνδρες ασφαλείας επί πολλές ώρες, σκοτώνοντας δύο από αυτούς κι ενδέχεται να κρατούν ομήρους, ανακοίνωσε η αστυνομία και μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

    Η αστυνομία έχει περικυκλώσει την πανεπιστημιούπολη όπου έχουν αναπτυχθεί και στρατιώτες καθώς το επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την κενυατική εφημερίδα Daily Nation και τον ραδιοφωνικό σταθμό Capital FM. Μία αστυνομικός που βρίσκεται επί τόπου δήλωσε στο Ρόιτερς ότι σκοτώθηκαν δύο φρουροί ασφαλείας της πανεπιστημιούπολης και ότι οι ένοπλοι ενδέχεται να κρατούν ομήρους καθώς πολλοί φοιτητές παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στον χώρο.

    Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση.

    [05] Προσωπικά αντικείμενα της Λορίν Μπακόλ πουλήθηκαν έναντι 3,6 εκατ. δολαρίων

    Προσωπικά αντικείμενα που ανήκαν στην εκλιπούσα ηθοποιό Λορίν Μπακόλ πουλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι 3,64 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Bonhams. Στη δημοπρασία, που διήρκεσε δύο μέρες, βγήκαν στο σφυρί εκατοντάδες προσωπικά αντικείμενα της Μπακόλ όπως έπιπλα, έργα τέχνης, ρούχα, κοσμήματα και μαγειρικά σκεύη. Η Μπακόλ πέθανε τον Αύγουστο σε ηλικία 89 ετών στο σπίτι της των εννέα δωματίων το οποίο έχει θέα στο Central Park της Νέας Υόρκης και το οποίο επίσης πωλείται έναντι 26 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Μεταξύ των αντικειμένων που πουλήθηκαν ήταν διακοσμητικές μινιατούρες από την Ινδία, ένα χάλκινο σετ τσαγιού από την Ιαπωνία, ένα μαρμάρινο τραπέζι με χαραγμένη πάνω του στα αραβικά τη φράση «Στο όνομα του Αλλάχ», ένα περιδέραιο Tiffany που πουλήθηκε 52.500 δολάρια και ένα χρυσό βραχιόλι 18 καρατίων που πουλήθηκε 50.000 δολάρια. Τα χρήματα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στα τρία παιδιά της ηθοποιού.

    [06] Τουλάχιστον 54 νεκροί από βύθιση ρωσικού αλιευτικού στον Ειρηνικό Ωκεανό

    Τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 ακόμα αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός ρωσικού αλιευτικού αργά το βράδυ της Τετάρτης στο δυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού, κοντά στη χερσόνησο Καμτσάτκα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας TASS επικαλούμενο δηλώσεις ενός αξιωματικού του κέντρου συντονισμού διάσωσης.

    Επί του πλοίου Dalniy Vostok επέβαιναν συνολικά 132 άνθρωποι. Μέχρι στιγμής 63 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα παγωμένα νερά του ωκεανού, σύμφωνα με το TASS. Το πλοίο μετέφερε 78 Ρώσους υπηκόους καθώς και 54 ξένους από τη Μιανμάρ, την Ουκρανία, τη Λιθουανία και το Βανουάτου, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο. Το αλιευτικό ναυάγησε στη Θάλασσα του Οχότσκ, 330 χιλιόμετρα δυτικά της περιοχής Καμτσάτκα και 250 χιλιόμετρα νότιας της πόλης Μαγκαντάν.

    [07] Όταν οι προϊστορικοί άνθρωποι περπατούσαν στον... βυθό

    Πού ζούσαν οι προϊστορικοί «Ευρωπαίοι»; Σε διάφορες περιοχές της ηπείρου, πολλές από τις οποίες είναι σήμερα καταποντισμένες στον βυθό των θαλασσών. Κι αν η διαπίστωση αυτή, στην οποία έχουν καταλήξει αρχαιολόγοι και θαλάσσιοι γεωεπιστήμονες, δεν εντυπωσιάζει αρκετά, η παρακάτω παράμετρος σίγουρα την κάνει πιο ενδιαφέρουσα. Τα υποθαλάσσια, σήμερα, προϊστορικά τοπία βρίσκονται ακόμα εκεί, στην ευρωπαϊκή υφαλοκρηπίδα, έτοιμα να εντοπιστούν και να μελετηθούν από τους ειδικούς. Αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να προηγηθεί μια στρατηγική για τη συγκεκριμένη έρευνα, όπως αυτή που εισηγείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη Θάλασσα (European Marine Board ή ΕΜΒ), το πανευρωπαϊκό δίκτυο από 35 εθνικά ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα από 18 χώρες, μεταξύ των οποίων και το ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών).

    Ποιο όμως είναι το έργο του; «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη Θάλασσα (ΕΜΒ) επιχειρεί να ορίσει τους άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να αναπτυχθεί η θαλάσσια έρευνα. Γι αυτόν τον λόγο επεξεργάζεται επιστημονικές προτάσεις που τεκμηριώνουν τις κατευθύνσεις και προτεραιότητες της μελλοντικής έρευνας. Μία από αυτές αφορά τα καταβυθισμένα προϊστορικά τοπία, που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή υφαλοκρηπίδα, ένα καινούργιο ερευνητικό "μονοπάτι" που τώρα χαράζεται για να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της πρώιμης ιστορίας μας» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Νένα Γαλανίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, που μαζί με άλλους 12 αρχαιολόγους και ωκεανογράφους συνέταξαν πρόσφατα τις προτάσεις τους για το νέο ερευνητικό πεδίο, που «αναδύεται» από τη θάλασσα. Τίτλος του πονήματος «Land Beneath the Waves» και επιμελητής του ο Nick Flemming, πρωτοπόρος στην υποθαλάσσια αρχαιολογική έρευνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 April 2015 - 6:30:27 UTC