Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων
  • [02] Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας επιμένει στη σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο, απαντώντας σε πρόταση της Ντ. Μπακογιάννη
  • [03] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ'
  • [04] Η Ρωσία ξεκινά ελέγχους ελληνικών αγροτικών μονάδων, ενόψει άρσης του εμπάργκο
  • [05] «Έφυγε» ο Πορτογάλος κινηματογραφιστής, Μανουέλ ντε Ολιβέιρα

  • [01] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε, το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τους νέους αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, καθώς και τους νεοπροαχθέντες αντιστράτηγους, αντιναύαρχους και αντιπτέραρχους.

    Ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επισήμανε ότι θα πρέπει να έχουν συναίσθηση ότι δεν υπερασπίζονται μόνο τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία -μετά από το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο- είναι τα σύνορα των κρατών-μελών της.

    Ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε, επίσης, τη στρατιωτική ηγεσία ότι θα στηρίζει το έργο που επιτελούν, έχοντας «πλήρη συναίσθηση, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ιδίως η κυβέρνηση, της τεράστιας σημασίας της αποστολής σας. Και θα κάνουμε τα πάντα -και γίνονται τα πάντα- ώστε να έχετε αυτό το οποίο σας χρειάζεται και προσωπικώς και σε ό,τι αφορά τα μέσα, τα οποία είναι απαραίτητα για να επιτελέσετε την αποστολή σας».

    [02] Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας επιμένει στη σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο, απαντώντας σε πρόταση της Ντ. Μπακογιάννη

    «Σέβομαι την άποψή σου για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, ωστόσο δεν τη συμμερίζομαι», αναφέρει σε επιστολή του προς τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την πρόταση της βουλευτού της ΝΔ προς την πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητά την αναβολή της συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο και στη θέση της να συγκροτηθεί Επιτροπή από Διεθνώς Αναγνωρισμένους Οικονομολόγους με αντικείμενο τη μελέτη των αδυναμιών των οικονομικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν την τελευταία πενταετία. Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει όλες τις πτυχές των γεγονότων και των αποφάσεων που οδήγησαν τη χώρα σε μια τρομακτική περιδίνηση και προσθέτει ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η πρόκληση έντασης, αλλά να ρίξει φως σε ότι παραμένει σκοτεινό. Ωστόσο ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι θα υποστηρίξει την πρόταση της κ. Μπακογιάννη στην πρόεδρο της Βουλής.

    Η επιστολή του πρωθυπουργού προς την κ. Μπακογιάννη αναφέρει: «Αγαπητή Ντόρα Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα την επιστολή σου προς την Πρόεδρο της Βουλής, την οποία και μου κοινοποίησες. Σέβομαι την άποψή σου για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, ωστόσο δεν την συμμερίζομαι. Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει όλες τις πτυχές των γεγονότων και των αποφάσεων που οδήγησαν τη χώρα σε μια τρομακτική περιδίνηση. Και η πρόθεση, από πλευράς της κυβέρνησης τουλάχιστον δεν είναι η πρόκληση έντασης, αλλά να ρίξουμε φως σε ότι παραμένει σκοτεινό. Βρίσκω ωστόσο εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη πρότασή σου για τη παράλληλη σύσταση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων και διακεκριμένων επιστημόνων, με σκοπό τη μελέτη των αδυναμιών των πολιτικών των μνημονίων. Θα προσέθετα δε και με σκοπό τον εντοπισμό της ασυμβατότητας συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών επιλογών, με το Ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο και ιδιαίτερα τη Χάρτα θεμελιωδών δικαιωμάτων. Στη βάση αυτή δεσμεύομαι να υποστηρίξω την πρότασή σου στη Πρόεδρο της Βουλής και ελπίζω στη συνεργασία σου για την υλοποίησή της. Με εκτίμηση Αλέξης Τσίπρας».

    [03] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ'

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση καταστημάτων κράτησης Γ΄ Τύπου και άλλες διατάξεις».

    [04] Η Ρωσία ξεκινά ελέγχους ελληνικών αγροτικών μονάδων, ενόψει άρσης του εμπάργκο

    Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου (RosSelHozNadzor) θα ξεκινήσει τις επιθεωρήσεις αγροτοβιομηχανικών μονάδων της Ελλάδας στις 20 Απριλίου, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας, Γιούλια Τροφίμοβα. «Η επιθεώρηση θα ξεκινήσει από τις 20 Απριλίου. Προκαταρκτικά θα ελεγχθούν 20 επιχειρήσεις και αυτός ο κατάλογος αυτός είναι ακόμη υπό διαμόρφωση» σημείωσε η κ. Τροφίμοβα στο ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ.

    Όπως έχει, ήδη, δηλώσει ο βοηθός του επικεφαλής της Υπηρεσίας, Αλεξέι Αλεξέενκο, οι συγκεκριμένοι έλεγχοι των ελληνικών εταιρειών γίνονται «για να επιταχυνθούν οι εξαγωγές από τη χώρα αυτή σε περίπτωση άρσης των ρωσικών αντίμετρων στις κυρώσεις της ΕΕ» πράγμα το οποίο, σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, θα μπορούσε να ανακοινωθεί ως αποτέλεσμα της επικείμενης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 8 Απριλίου.

    Σύμφωνα με την κ. Τροφίμοβα «η Ελλάδα ενδιαφέρεται, επίσης, για την εξαγωγή στη Ρωσία φυτικού γενετικού υλικού για καλλιέργειες, σπόρους και νεαρά φυτά προς φύτευση». Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του ΤΑΣΣ, εκπρόσωποι της ρωσικής Υπηρεσίας συναντήθηκαν σήμερα, έπειτα από ελληνικό αίτημα, με την πρέσβειρα της Ελλάδας στη Μόσχα Δ. Μ. Κουμανάκου. Με επίσημο αίτημα, από τις 3 Μαρτίου, η Ελλάδα ζήτησε να βγουν από τη λίστα των απαγορεύσεων, που ισχύει από τις 8 Αυγούστου 2014, μία σειρά από διατροφικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα, οι φράουλες, τα ακτινίδια, τα ροδάκινα, τα ψάρια και τα θαλασσινά.

    [05] «Έφυγε» ο Πορτογάλος κινηματογραφιστής, Μανουέλ ντε Ολιβέιρα

    Ο Πορτογάλος κινηματογραφιστής Μανουέλ ντε Ολιβέιρα απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 106 ετών, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο παραγωγός Λουίς Ουρμπάνο, επικαλούμενος πηγές στην οικογένεια του κινηματογραφιστή.

    Ο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα ήταν ο παγκόσμιος πρύτανης των εν ενεργεία κινηματογραφιστών. Μετά την παρουσίαση της πρώτης ταινίας του το 1931, την εποχή του βωβού κινηματογράφου, είχε γυρίσει περισσότερες από 50 ταινίες μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 April 2015 - 14:30:25 UTC