Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού
  • [02] Πανελλαδική διαμαρτυρία ενάντια στη λειτουργία των διοδίων
  • [03] Έξι Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στα ανατολικά της χώρας
  • [04] Kαταδίκη από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας της τυφλής τρομοκρατικής βίας στην Κένυα
  • [05] ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-1
  • [06] Εργοτέλης-Πανθρακικός 2-1
  • [07] Κυπελλούχος Ελλάδας 2015 ο Παναθηναϊκός

  • [01] Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και το βράδυ σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας (υψόμετρο περίπου 1200 μέτρα).

    Τη Μεγάλη Δευτέρα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές, από το απόγευμα σταδιακά θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τη νύχτα πιθανόν στις Κυκλάδες (κυρίως τις ανατολικές). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μέτρα).

    Τη Μεγάλη Τρίτη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα (κυρίως την κεντρική Μακεδονία), τη Θεσσαλία και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600 μέτρα).

    [02] Πανελλαδική διαμαρτυρία ενάντια στη λειτουργία των διοδίων

    Πανελλαδική διαμαρτυρία ενάντια στην λειτουργία των διοδίων διοργάνωσαν σήμερα επιτροπές αγώνα, σε σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα.

    Οι επιτροπές ζητούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση διοδίων από τον αστικό και περιαστικό ιστό, αμνήστευση ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων των διαμαρτυρόμενων ενάντια στα διόδια, πέρασμα της Αττικής Οδού στο Δημόσιο και διακοπή παραχώρησης της Εγνατίας οδού σε ιδιώτες.

    Στα διόδια Αφιδνών τα μέλη της "Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και κατοίκων Β.Α. Αττικής", άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων για δυο ώρες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μμ Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού.

    "Στο Δήμο Ωρωπού λειτουργούν οκτώ σταθμοί διοδίων, κάτι το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία", επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δέσποινα Τσαντέ, μέλος της συντονιστικής επιτροπής. Αντίστοιχη κινητοποίηση διοργανώθηκε από τις 11 πμ έως τη 1 μμ στα διόδια της Τραγάνας, όπου η Επιτροπή Αγώνα Λοκρίδας Ενάντια στα Διόδια, σήκωσε τις μπάρες στην κατεύθυνση από Αθήνα προς Λαμία.

    Την έντονη διαμαρτυρία τους διατύπωσαν δεκάδες πολίτες της Λαμίας που βρέθηκαν στα καινούργια μετωπικά διόδια Μαυρομαντήλας στο 217 χλμ της ΝΕΟ Αθήνας-Λάρισας μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας.

    Οι κινητοποιήσεις εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά των διοδίων και μετείχαν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, ο δήμος της Λαμίας, η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας όπως επίσης και άλλες κινήσεις πολιτών αλλά και παρατάξεις είτε στην Περιφέρεια Στερεάς είτε στους δήμους. Παρόντες και οι τρεις από τους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα, καθώς η πληθώρα των διοδίων που βρίσκονται περιφερειακά της Λαμίας έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό στις μετακινήσεις των πολιτών, ακόμη και σε τοπικές διαδρομές, ενώ την ίδια στιγμή η χρήση του παράπλευρου δίκτυου εγκυμονεί κινδύνους καθώς από εκεί πλέον πηγαίνει ο μεγαλύτερος όγκος της κυκλοφορίας και ιδιαίτερα τα μεγάλα και βαριά οχήματα.

    [03] Έξι Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στα ανατολικά της χώρας

    Έξι Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο διαφορετικά επεισόδια στην ανατολική Ουκρανία, που τελεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του στρατού Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ.

    Τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν επλήγη από όλμο που εκτόξευσαν αυτονομιστές, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία. Το στρατιωτικό όχημα επλήγη καθώς διέσχιζε γέφυρα στην πόλη Σάστιε, που τελεί υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων και βρίσκεται σε απόσταση 170 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Ντονιέτσκ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

    Σε άλλο περιστατικό, που σημειώθηκε έπειτα από λιγότερο από μία ώρα, στρατιωτικό όχημα έπεσε σε νάρκη στο Σιρόκινε, ανατολικά της Μαριούπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο στρατιώτες και να τραυματιστεί ένας τρίτος, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος στο τηλεοπτικό δίκτυο 112.

    [04] Kαταδίκη από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας της τυφλής τρομοκρατικής βίας στην Κένυα

    Την απερίφραστη καταδίκη του εξέφρασε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄για την «παράλογη ενέργεια τυφλής τρομοκρατικής βίας με θύματα δεκάδες Κενυάτες χριστιανούς φοιτητές».

    «Αυτές οι αποτρόπαιες ενέργειες» αναφέρει ανακοίνωση του Πατριαρχείου «ισοδυναμούν με πλήρη απαξίωση της αξίας του ανθρωπίνου προσώπου και στρατεύονται εναντίον του δικαιώματος κάθε ανθρώπου ελεύθερα να θρησκεύει. Πλήττουν κατά τρόπο τραγικό τη χριστιανική κοινότητα της χώρας».

    Και προσθέτει: «Διατρανώνοντας την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε απάνθρωπη ενέργεια τρομοκρατίας, κινουμένη εκ κινήτρων θρησκευτικής δυσανεξίας, εκφράζουμε προς την Προεδρία και τον λαό της Κένυας τα πλέον θερμά συλλυπητήριά μας, συμμετέχουμε στο εθνικό πένθος και συμπαραστεκόμαστε στον ανείπωτο πόνο των οικογενειών των αθώων θυμάτων-μαρτύρων της πίστεως. Προσευχόμεθα δε διαπύρως προς τον Πανάγαθο Θεό μας να αναπαύσει τις ψυχές των αδικοχαμένων νέων και να ενισχύει τους δοκιμαζομένους οικείους τους».

    Υπενθυμίζεται ότι ένοπλοι ισλαμιστές της οργάνωσης αλ-Σαμπάμπ σκότωσαν την Πέμπτη σχεδόν 150 ανθρώπους σε κενυατικό πανεπιστήμιο ξεχωρίζοντας και εκτελώντας με πυροβολισμούς εξ επαφής τους χριστιανούς.

    Τέσσερις ένοπλοι μασκοφόροι μέλη της σομαλικής ισλαμιστικής οργάνωσης εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη της Γκαρίσα, περίπου 200 χλμ. από τα σύνορα με τη Σομαλία, και άνοιξαν πυρ εναντίον των φοιτητών καταδιώκοντάς τους για να τους σκοτώσουν και συλλαμβάνοντας ομήρους στη διάρκεια μιας πολιορκίας.

    Οι χριστιανοι της Κένυας, οι οποίοι αποτελούν το 83% ενός πληθυσμού 44 εκατομμυρίων κατοικων, έχουν συγκλονισθεί από τις αφηγήσεις επιζώντων για το πώς οι ισλαμιστές ξεχώριζαν τους χριστιανούς φοιτητές και τους σκότωναν, ενώ άφηναν μερικούς μουσουλμάνους να φύγουν.

    [05] ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-1

    «Πλώρη» για την κατάκτηση της 2ης θέσης έχει βάλει ο ΠΑΟΚ. Με δύο γκολ του Παπαδόπουλου (21΄, 54΄) ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε με 2-1 της Ξάνθης στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

    Το γκολ της ακριτικής ομάδας πέτυχε ο Κλέιτον στο 73΄.

    [06] Εργοτέλης-Πανθρακικός 2-1

    Νίκη, περισσότερο για το γόητρο, πέτυχε ο Εργοτέλης επί του Πανθρακικού με 2-1 στο Παγκρήτιο στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

    Αν και με 10 παίκτες από το 82΄ (αποβολή Γιουσούφ) η ομάδα του Ταουσιάνη πέτυχε το νικητήριο τέρμα με τον Τζίλας στο 84΄ και διατήρησε τις μαθηματικές ελπίδες που έχει για να σωθεί. Ο Χαλκιαδάκης στο 22΄ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 67΄ ο Μεχία ισοφάρισε για το συγκρότημα της Κομοτηνής.

    [07] Κυπελλούχος Ελλάδας 2015 ο Παναθηναϊκός

    Πιστός στο ραντεβού του με τον πρώτο τίτλο της χρονιάς από το 2012, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε και εφέτος Κυπελλούχος Ελλάδας.

    Ο πολυνίκης του θεσμού με 16 (πλέον) κατακτήσεις επικράτησε 68-53 του Απόλλωνα Πατρών, στον τελικό που φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ, και υπερασπίστηκε τον τίτλο του για τέταρτη διαδοχική χρονιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 April 2015 - 16:30:24 UTC