Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της
  • [02] Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της
  • [03] Λαγκάρντ: Η Αθήνα θα καταβάλει την οφειλή της προς το Ταμείο στις 9 Απριλίου

  • [01] Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της

    Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε από την Ουάσιγκτον μετά το πέρας της συνάντησής του με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η Ελλάδα «προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της».

    Ο κ Βαρουφάκης δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και να προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους πιστωτές της.

    Από την πλευρά της η επικεφαλήςτου ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε στη δήλωσή της πως επικροτεί την επιβεβαίωση που έλαβε από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι η Αθήνα θα καταβάλει την οφειλή της προς το Ταμείο στις 9 Απριλίου.

    Η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα να επανέλθει σε φάση βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και για να τονωθεί η απασχόληση.

    Όπως είπε η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συμφώνησε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων τονίζοντας ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για πιθανή χρεοκοπία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας.

    Η Κριστίν Λαγκάρντ επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας για τη βελτίωση της ικανότητας των τεχνικών κλιμακίων να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές.

    Η Λαγκάρντ ανέφερε επίσης ότι «εξέφρασα την εκτίμησή μου για τη δέσμευση του υπουργού για τη βελτίωση της δυνατότητας των τεχνικών κλιμακίων να συνεργαστούν με τις Αρχές για τη διεξαγωγή της δέουσας επιμέλειας (due diligence) στην Αθήνα και για την ενίσχυση των συζητήσεων σχετικά με την πολιτική με τις ομάδες στις Βρυξέλλες και οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν και πάλι τις εργασίες τους την Δευτέρα».

    [02] Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της

    Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε από την Ουάσιγκτον μετά το πέρας της συνάντησή του με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ότι η Ελλάδα «προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της».

    Ο κ.Βαρουφάκης δήλωσε επίσης μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι ηκυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να προχωρήσει σε «βαθιές μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα και να προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους πιστωτές της.

    [03] Λαγκάρντ: Η Αθήνα θα καταβάλει την οφειλή της προς το Ταμείο στις 9 Απριλίου

    Η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε πως επικροτεί την επιβεβαίωση που έλαβε από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι η Αθήνα θα καταβάλει την οφειλή της προς το Ταμείο στις 9 Απριλίου. Η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα να επανέλθει σε φάση βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και για να τονωθεί η απασχόληση. Όπως είπε η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συμφώνησε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων τονίζοντας ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για πιθανή χρεοκοπία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας.

    Η Κριστίν Λαγκάρντ επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας για τη βελτίωση της ικανότητας των τεχνικών κλιμακίων να συνεργαστούν με τις ελληνικέςαρχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 April 2015 - 2:30:22 UTC