Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Ν. Κοτζιά με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και τον ΥΠΕΞ της Σερβίας
  • [02] Στο Παρίσι αύριο ο Γιάνης Βαρουφάκης
  • [03] Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού εφέτος
  • [04] Στα 75,732 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Φεβρουάριο

  • [01] Συναντήσεις Ν. Κοτζιά με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και τον ΥΠΕΞ της Σερβίας

    Τα σημαντικότερα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα αλλά και θέματα συνεργασίας των δύο χωρών συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Volkan Bozkir, κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της πενταμερούς Συνάντησης Ελλάδας, Τουρκίας, Σερβίας, Ουγγαρίας και

    ΠΓΔΜ για θέματα ενεργειακής πολιτικής, η οποία πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη.

    Ειδικότερα οι δύο υπουργοί προέβησαν σε μία επισκόπηση των διμερών σχέσεων ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών και από κοινού με τις άλλες συμμετέχουσες στη διάσκεψη χώρες, καθώς και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

    Ο κ. Κοτζιάς, είχε σήμερα συνάντηση επίσης και με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dacic, με τον οποίο συζήτησε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων καθώς και την πορεία της διμερούς πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν, τέλος, απόψεις για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και για ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

    [02] Στο Παρίσι αύριο ο Γιάνης Βαρουφάκης

    Στο Παρίσι θα βρίσκεται αύριο ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με πληροφορίες. Αναμένεται να συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

    [03] Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού εφέτος

    Αύξηση 5,23% καταγράφεται στο κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού, σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων της ΕΣΕΕ σε σούπερ μάρκετ αλλά και στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (Βαρβάκειος), τα κρεατικά εμφανίζονται ακριβότερα κατά 0,74% κατά μέσο όρο. Ωστόσο, η τιμή του ντόπιου αρνιού και κατσικιού καταγράφει αξιοσημείωτη άνοδο κατά 20,37% και 4,41% αντίστοιχα.

    Οι μεταβολές αυτές οφείλονται στον μειωμένο εφετινό αριθμό των αμνοεριφίων, εξαιτίας των απωλειών από τον καταρροϊκό πυρετό, στις αντίξοες καιρικές συνθήκες που έπληξαν αρκετούς βοσκότοπους και στην προγενέστερη έναρξη της εξαγωγικής δραστηριότητας λόγω του καθολικού Πάσχα. Οι ανοδικές τάσεις που μόλις αναφέρθηκαν περιορίστηκαν σε σημαντικό βαθμό από την ετήσια υποχώρηση της τιμής του κοτόπουλου (-17,39%) και του χοιρινού κρέατος (-4,44%).

    Παράλληλα καταγράφεται εκτίναξη του κόστους των φρούτων και των λαχανικών (18,35%).

    [04] Στα 75,732 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Φεβρουάριο

    Στα 75,732 δισ. ευρώ ανήλθε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Απ' αυτά τα 2,480 δισ. ευρώ αφορούν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων που δημιουργήθηκαν το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2015.

    Το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος των οφειλετών του δημοσίου -αυτό που είχε δημιουργηθεί ως το τέλος του περασμένου έτους- τον Φεβρουάριο ανέρχονταν σε 73,252 δισ. ευρώ.

    Από αυτά τα 6,039 δισ. ευρώ οφείλονται από Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας και Δημοτικές Επιχειρήσεις, 10,882 δισ. ευρώ είναι χρέος πτωχευμένων επιχειρήσεων και 56,408 δισ. ευρώ είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 April 2015 - 10:30:28 UTC