Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Ήσυχος: Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε πυλώνα γεωπολιτικής σταθερότητας
  • [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές
  • [03] Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων ύψους 625 εκατ.ευρώ, την Τετάρτη 15 Απριλίου
  • [04] Τέσσερις οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση του Κλ. Τζιαρντιέλο στο δικαστήριο του Μιλάνου
  • [05] Συνελήφθη ο επιχειρηματίας που άνοιξε πυρ στο δικαστηρίο του Μιλάνου

  • [01] Κ. Ήσυχος: Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε πυλώνα γεωπολιτικής σταθερότητας

    Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον ένα οικονομικό και πολιτικό προτεκτοράτο και μια χώρα χρέους, αλλά ο ρόλος της αναβαθμίζεται σε σταθερό και βασικό πυλώνα γεωπολιτικής σταθερότητας και μιας χώρας που επιδιώκει μέσα από πολυδιάστατη ενεργητική εξωτερική πολιτική ν? αποπνέει ένα κλίμα συνεργασίας και σταθερότητας με όλους τους γείτονές της.

    Αυτό υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, επ? ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα.

    Ο Κώστας Ήσυχος αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ενεργειακή διέξοδο, μια άλλη πύλη στον ευρωπαϊκό νότο και στο βαλκανικό χώρο, για να έχουμε ενεργειακό πλουραλισμό στην Ευρώπη.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δίνει έμφαση στη δημιουργία μικτών ελληνορωσικών επιχειρήσεων, ώστε να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τη σημαντική βιομηχανία τροφίμων που έχουμε στη χώρα μας σε μια δύναμη που μπορεί να εξάγει αυτή την τεχνογνωσία και τεχνολογία και να παίζει ένα ευρύτερο ρόλο στη Ρωσία αλλά και στην Παρευξείνια ζώνη.

    [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας για το θέμα των μετεγγραφών πραγματοποίησαν περίπου εκατό άτομα, μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και φοιτητές της Αρχιτεκτονικής των οποίων την μετεγγραφή στις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ακύρωσε η απόφαση του ΣτΕ.

    Οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης ενώ ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος όμως δεν βρισκόταν στο υπουργείο. Σε επικοινωνία, ωστόσο, που είχαν εκπρόσωποι των συγκεντρωθέντων με τον υπουργό, έλαβαν τη διαβεβαίωση, όπως ανέφεραν, ότι το υπουργείο θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή του για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τις μετεγγραφές των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπαλτάς εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν προσφυγές από άλλες σχολές στο ΣτΕ προκειμένου να ακυρωθούν οι μετεγγραφές. Οι συγκεντρωθέντες, από την πλευρά τους, ζήτησαν την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των μετεγγραφών.

    [03] Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων ύψους 625 εκατ.ευρώ, την Τετάρτη 15 Απριλίου

    Την διενέργεια δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων για την άντληση ποσού 625 εκατ.ευρώ, την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015 εξήγγειλε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, (ΟΔΔΗΧ).

    Παράλληλα με τη δημοπρασία, το Υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους οι οποίοι θα αποκτηθούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

    1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 Ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price). Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής. Περίοδος εγγραφών: Από Τρίτη 14 Απριλίου 2015 έως και Πέμπτη 16 Απριλίου 2015.

    2. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.

    [04] Τέσσερις οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση του Κλ. Τζιαρντιέλο στο δικαστήριο του Μιλάνου

    Τέσσερα είναι τα θύματα της ένοπλής επίθεσης του ιταλού επιχειρηματία Κλάουντιο Τζιαρντιέλο, ο οποίος άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί σε αίθουσα του δικαστηρίου του Μιλάνου. Ένας από τους τραυματίες υπέκυψε πριν λίγο στα τραύματά του, ενώ ένας ακόμη άνδρας ο οποίος τραυματίσθηκε από σφαίρα έχει διακομισθεί σε νοσοκομείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

    Ο Τζιαρντιέλο, επιχειρηματίας του οικοδομικού τομέα, έπρεπε να δικαστεί σήμερα για δόλια χρεοκοπία. Σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να πυροβολεί όταν ο συνήγορος υπεράσπισής του του ανακοίνωσε ότι δεν εννοούσε να συνεχίσει να ασχολείται με την υπόθεσή του. Στα θύματα ένας δικαστής και ένας νεαρός δικηγόρος.

    Ο δράστης συνελήφθη πριν μία περίπου ώρα σε προάστιο του Μιλάνου όπου είχε καταφέρει φτάσει με μοτοσικλέτα και οι εισαγγελείς προσπαθούν να καταλάβουν πώς μπόρεσε να εισέλθει στο δικαστήριο με όπλο, κρυμμένο πιθανώς μέσα στο σακάκι του.

    [05] Συνελήφθη ο επιχειρηματίας που άνοιξε πυρ στο δικαστηρίο του Μιλάνου

    Συνελήφθη πριν από λίγο ο επιχειρηματίας Κλάουντιο Τζιαρντιέλο, ο οποίος άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί μέσα σε αίθουσα του δικαστηρίου του Μιλάνου.

    Την είδηση μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση Rai, σύμφωνα με την οποία τον Τζιαρντιέλλο, κατηγορούμενο για δόλια χρεοκοπία, συνέλαβαν οι καραμπινιέροι.

    Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θυμάτων δεν έχει εκδοθεί κάποιο επίσημο ανακοινωθέν. Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε δύο νεκρούς και δυο τραυματίες, αλλά η ιταλική δημόσια τηλεόραση μεταδίδει ότι οι νεκροί είναι, πιθανότατα, τρεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 April 2015 - 12:30:23 UTC