Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και τη μετανάστευση
  • [02] Π. Παυλόπουλος σε Τ. Ερντογάν: Περιμένω πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [03] Αλ. Φλαμπουράρης: Στις 24 του μήνα θα υπάρξει 100% συμφωνία
  • [04] Απαγορευτικό απόπλου, λόγω ισχυρών ανέμων
  • [05] Βρέθηκε νεκρός άνδρας σε αποθήκη στην Πατησίων
  • [06] «Η Ελλάδα αποπλήρωσε το ποσό που όφειλε στο ΔΝΤ για τον Απρίλιο»
  • [07] Η Λεβερκούζεν στρέφεται κατά οπαδών της για πρόστιμο της UEFA

  • [01] Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και τη μετανάστευση

    Η εγγραφή του παιδιού στην Α' δημοτικού και η συνέχιση της παρακολούθησης του σχολείου κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης, σε συνδυασμό με την προηγούμενη νομιμότητα ενός εκ των γονέων για τουλάχιστον πέντε τουλάχιστον χρόνια πριν από τη γέννηση του παιδιού, αποτελούν τις προϋποθέσεις για την κτήση ιθαγένειας από τα παιδιά των μεταναστών, όπως διατυπώνονται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εωτερικών, το οποίο τίθεται από σήμερα σε διαβούλευση.

    Σύμφωνα με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, σε περίπτωση που ένα παιδί γεννηθεί πριν ο γονέας κλείσει πέντε έτη νόμιμης διαμονής στη χώρα (π.χ. εάν το παιδί γεννηθεί όταν ο ένας γονέας έχει από ένα έως τέσσερα χρόνια νόμιμης διαμονής), το δικαίωμα κτήσης της ιθαγένειας θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση δεκαετούς συνεχούς νόμιμης διαμονής του γονέα.

    Επίσης, ελληνική ιθαγένεια αποκτούν τα παιδιά, των οποίων τουλάχιστον ένας γονέας διαθέτει «ισχυρή» άδεια διαμονής (π.χ. άδεια διαμονής αορίστου χρόνου ή επί μακρόν διαμένοντος).

    Με το σχέδιο νόμου γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την ακύρωση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, της σχετικής ρύθμισης στον Ν.3838/2010, σύμφωνα με την οποία το παιδί αποκτούσε ιθαγένεια με τη γέννησή του, εφόσον και οι δύο γονείς ήταν νόμιμοι για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

    [02] Π. Παυλόπουλος σε Τ. Ερντογάν: Περιμένω πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο φυλάκιο της γέφυρας των Κήπων του Έβρου. Ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχήθηκε στους Έλληνες στρατιώτες και του αξιωματικούς που υπηρετούν εκεί, περπάτησε μέχρι το μέσον της γέφυρας και αντάλλαξε ευχές με τους Τούρκους στρατιώτες καθώς και με τον Τούρκο περιφερειάρχη και αξιωματούχους από την άλλη πλευρά των συνόρων. Στη συνέχεια, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σημείωσε στον κ. Ερντογάν ότι αναμένει πρόοδο στα ζητήματα που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ώστε να καταστεί δυνατή η θετική ανταπόκρισή του σε πρόσκληση που του έχει απευθύνει για ταξίδι στην Άγκυρα.

    [03] Αλ. Φλαμπουράρης: Στις 24 του μήνα θα υπάρξει 100% συμφωνία

    Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία Αθήνας και δανειστών εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο Mega, το πρωί. «Θα τα δώσουν τα λεφτά. Δεν τους συμφέρει να μην τα δώσουν. Δεν είναι δυνατό να διαλύσουν την Ευρωζώνη, γιατί επιμένει κάποιος ή κάποιοι να αυξήσουμε τον ΦΠΑ στη Μύκονο και Σαντορίνη. Στις 24 του μήνα θα υπάρξει 100% συμφωνία. Το πιστεύω» είπε ο υπουργός Επικρατείας. Πάντως, για την πιθανότητα αύξησης του ΦΠΑ είπε πως «η γραμμή μέχρι τώρα είναι δεν αυξάνουμε τον ΦΠΑ ούτε στα δύο νησιά», όμως έκανε λόγο για σκληρή γραμμή από την πλευρά των δανειστών.

    Ο κ. Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, τόνισε ότι δεν ετέθη θέμα χρηματοδότησης, ενώ σε ερώτηση εάν υπάρχει κέρδος για την Ελλάδα από την επίσκεψη εξέφρασε την εκτίμηση ότι κερδήθηκαν 3-4 πράγματα, και υπογράμμισε: «Κερδίσαμε, παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν και υπάρχουν. Εμείς καταστήσαμε τον ελληνικό λαό υπερήφανο διότι δεν υποκύψαμε στις πιέσεις που γίνονταν και που συνέχισαν να γίνονται, και κάναμε αυτό το ταξίδι».

    [04] Απαγορευτικό απόπλου, λόγω ισχυρών ανέμων

    Προβλήματα στις περισσότερες θαλάσσιες συγκοινωνίες έχουν δημιουργηθεί από το μεσημέρι, λόγω απαγορευτικό απόπλου που εξακολουθεί να είναι σε ισχύ από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου για τις Κυκλάδες,τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε πολλές θαλάσσιες περιοχές πνέουν άνεμοι που κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

    Τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται από τον Πειραιά κανονικά,

    [05] Βρέθηκε νεκρός άνδρας σε αποθήκη στην Πατησίων

    Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε λίγο μετά τις 16.00 σε υπόγεια αποθήκη καταστήματος στην οδό Πατησίων. Ο άνδρας, Έλληνας, γεννηθείς το 1972, βρέθηκε πυροβολημένος και ακριβώς δίπλα του οι αστυνομικοί βρήκαν όπλο. Όπως έγινε γνωστό, τον τελευταίο καιρό ο 44χρονος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

    [06] «Η Ελλάδα αποπλήρωσε το ποσό που όφειλε στο ΔΝΤ για τον Απρίλιο»

    Η Ελλάδα αποπλήρωσε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οφειλόμενο ποσό για τον Απρίλιο στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξής της, επιβεβαίωσε η γενική διευθύντρια του θεσμού Κριστίν Λαγκάρντ.

    «Εισέπραξα τα χρήματά μου» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Λαγκάρντ, ερωτηθείσα σχετικά κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην Ουάσινγκτον. Η Αθήνα ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έδωσε στην Τράπεζα της Ελλάδας εντολή να μεταφέρει στο ΔΝΤ ένα ποσό ύψους 459 εκατ. ευρώ.

    [07] Η Λεβερκούζεν στρέφεται κατά οπαδών της για πρόστιμο της UEFA

    Πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στην Μπάγερ Λεβερκούζεν από την UEFA για πανό που ανήρτησαν οπαδοί της και το οποίο καταφερόταν κατά της Ατλέτικο Μαδρίτης στον μεταξύ τους αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ που έγινε το Φεβρουάριο. Η είδηση, πάντως, έρχεται από την πλευρά της Λεβερκούζεν, αφού ο γερμανικός σύλλογος γνωστοποίησε ότι εξετάζεται το οπτικό υλικό από τον αγώνα, με στόχο να εντοπιστούν οι οπαδοί, οι οποίοι ανήρτησαν το πανό, και εν συνεχεία να στραφεί νομικά εναντίον τους και να καταβάλλουν αυτοί το πρόστιμο. «Η Μπάγερ αξιολογεί τα έγγραφα και θα προσπαθήσει να εντοπίσει τους υπεύθυνους, προκειμένου να τους καταλογίσει την ευθύνη για την αποζημίωση» ανακοίνωσε η Λεβερκούζεν.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 April 2015 - 16:30:23 UTC