Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το άφατο θαύμα της Ανάστασης
  • [02] Ομπάμα:«Η Χίλαρι Κλίντον θα γινόταν μια έξοχη πρόεδρος των ΗΠΑ»
  • [03] Ιστορική συνάντηση Ομπάμα Κάστρο

  • [01] Το άφατο θαύμα της Ανάστασης

    Στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Καλαμάτα, έκανε ανάσταση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με την οικογένειά του, και σε δήλωσή του αμέσως μετά την αναχώρησή του με το 'Αγιο Φώς από το ναό, δήλωσε: «Χριστός Ανέστη. Το άφατο θαύμα της ανάστασης του Κυρίου σημαίνει διαχρονικά το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή. Εύχομαι το φετινό Πάσχα να σημάνει για όλους τους λαούς του κόσμου, για όλους τους λαούς της Ευρώπης και κυρίως για το λαό μας, το οριστικό πέρασμα των καταξιώσεων του ανθρώπου μέσα από τη θωράκιση των απαράγραπτων θεμελιωδών του δικαιωμάτων και μέσα από την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

    Ο κ. Παυλόπουλοςπου τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται για την εορτή του Πάσχα στο πατρικό του στην Πελρκανάδα της Μεσσήνης, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου έκανε βόλτα στην πλατεία της Καλαμάτας και συναντήθηκε με παλιούς του συμμαθητές μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Ο ΠτΔ αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην ΑΘήνα.

    [02] Ομπάμα:«Η Χίλαρι Κλίντον θα γινόταν μια έξοχη πρόεδρος των ΗΠΑ»

    Η Χίλαρι Κλίντον θα γινόταν μια έξοχη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δήλωσε ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Παναμά όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο της Αμερικής. Σήμερα η κυρία Κλίντον αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεσή της να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, προκειμένου να είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο το 2016.

    Ήταν μια δεινή υποψήφια το 2008, υπήρξε σπουδαία σύμμαχός μου στις προεδρικές εκλογές, ήταν μια εξαίρετη υπουργός Εξωτερικών, είναι φίλη μου. Νομίζω ότι θα ήταν μια έξοχη πρόεδρος, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

    Η 67χρονη Κλίντον αναμένεται να προβεί στην ανακοίνωση της πρόθεσής της να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να είναι υποψήφια με ένα βίντεο και με αναρτήσεις σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πριν μεταβεί στην Άιοβα, μια κρίσιμη πολιτεία σε ό,τι αφορά την εσωκομματική διαδικασία που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2016. Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2016.

    [03] Ιστορική συνάντηση Ομπάμα Κάστρο

    Ήταν μια συζήτηση ειλικρινής και αποδοτική (...). Έχουμε πολύ διαφορετικά οράματα για τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας. Και ήμουν πολύ ευθύς μαζί του, του είπα ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να μιλάμε για ζητήματα όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία των συναθροίσεων και η ελευθερία του Τύπου, είπε ο Ομπάμα μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, δίχως προηγούμενο για σχεδόν 60 χρόνια.

    Κατά τη διάρκεια της ιστορικής, όπως τη χαρακτήρισε ο Ομπάμα, συνάντησης αυτής ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στον Κουβανό ομόλογό του ότι οι δύο χώρες τους μπορούν να τερματίσουν τον ανταγωνισμό της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να αρχίσουν μια διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών, περιλαμβανομένης της αποκατάστασης των διμερών διπλωματικών σχέσεων, τις οποίες είχε διακόψει η Ουάσινγκτον το 1961.

    Πριν από την 80λεπτη κατ' ιδίαν συνάντησή τους, ο Κάστρο, φορώντας σκούρο κοστούμι όπως και ο Ομπάμα, είπε ότι θα συνεχίσει να κάνει βήματα για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Ουάσινγκτον και πρόσθεσε ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει όλα τα θέματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και για άλλα ζητήματα. Ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε, είπε ο Ομπάμα σους δημοσιογράφους, τονίζοντας πως η Κούβα δεν αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 April 2015 - 8:30:23 UTC