Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινωνικός διάλογος για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις
  • [02] Ομαλά διεξάγεται η επιστροφή των εκδρομέων
  • [03] Β.Κορκίδης :«Μείωση 20% στην αγορά, το πρώτο τρίμηνο»

  • [01] Κοινωνικός διάλογος για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

    Την Τετάρτη του Πάσχα, αναμένεται να διεξαχθεί στο υπουργείο Εργασίας η πρώτη τριμερής συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων και της κυβέρνησης με αντικείμενο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής της Κυριακής», στο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνεται το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού, το οποίο θα ρυθμιστεί, το αμέσως επόμενο διάστημα με άλλο νομοσχέδιο.

    Στην επιστολή του προς τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικάτων, την οποία παρουσίασε στις 7 Απριλίου το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας προαναγγέλλει, την αύξηση από την 1η Οκτωβρίου κατά 10,91% των κατώτατων αμοιβών, (στα 650 ευρώ μεικτά ο μηνιαίος μισθός για τους υπαλλήλους και 29,05 ευρώ μεικτά το ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες), και την άρση των μισθολογικών διακρίσεων με βάση την ηλικία των εργαζομένων.

    Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι «η σταδιακή επαναφορά έως τον Ιούλιο του 2016, του γενικού κατώτατου μισθού στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2012», δηλαδή στα 751 ευρώ μεικτά.Σημαντικές αλλαγές προωθούνται στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπου επανέρχονται οι αυξήσεις των επιδομάτων πολυετίας και των ωριμάνσεων, και επαναφέρεται η πλήρης μετενέργεια των κανονιστικών όρων των συλλογικών συμβάσεων έξι μήνες μετά από τη λήξη τους, με δυνατότητα παράτασής της σε περίπτωση προσφυγής στον ΟΜΕΔ.

    [02] Ομαλά διεξάγεται η επιστροφή των εκδρομέων

    Ομαλά διεξάγεται έως αυτή την ώρα η επιστροφή των εκδρομών του Πάσχα. Η κυκλοφορία και στα δυο εθνικά δίκτυα είναι χαμηλή, αναμένεται όμως να ενταθεί με το πέρασμα τηςώρας. Έως τη μία μετά το μεσημέρι, είχε επιστρέψει μόνο το 20% των οχημάτων, που πέρασαν τα διόδια προς Λαμία και προς Πελοπόννησο από την Μεγάλη Πέμπτη ως το απόγευμα του μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

    Μικρές καθυστερήσεις παρατηρούνται στο 199ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του «εργοταξίου Παναγόπουλου» στο ρεύμα προς Κόρινθο λόγω έργων. Στο συγκεκριμένο σημείο σχηματίζεται ουρά μήκους ενός περίπου χιλιομέτρου.Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ιδιαίτερα στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της «Χαλυβουργικής» και στο ρεύμα προς Αθήνα όπου εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα, ενώ ο δρόμος στενεύει στο σημείο εκείνο στενεύει απότομα.

    Σε επιφυλακή βρίσκεται απο νωρίς το Λιμενικό σώμα με έκτακτα μέτρα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταφθάσουν σήμερα από διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες 13 πλοία, ενώ από νησιά του Αργοσαρωνικού θα υπάρξουν 13 κατάπλοι υδροπτερύγων και 15 Ferriboat. Στη Ραφήνα θα έχει 7 κατάπλους πλοίων από τις Κυκλάδες και 6 από το Μαρμάρι. Έξι κατάπλοι πλοίων θα έχει επίσης το λιμάν ι του Λαυρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Ραφήνας και Λαυρίου, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια.

    [03] Β.Κορκίδης :«Μείωση 20% στην αγορά, το πρώτο τρίμηνο»

    Η αγορά, εκτός από την απογοητευτική πασχαλινή περίοδο, είναι υποτονική το πρώτο τρίμηνο του έτους και κινείται φέτος κατά περίπου 20% χαμηλότερα από τα ήδη χαμηλά περυσινά επίπεδα" ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

    Ο κ. Κοκρίδης υπογράμμισε ότι η ελληνική αγορά συνεχίζει να "σταυρώνεται" μέσα στο κλίμα ανασφάλειας και φόβου που επικρατεί σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τα διάφορα σενάρια περί αδυναμίας συμφωνίας της Κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους και αδυναμίας πληρωμής των υποχρεώσεων του Μαΐου στους δανειστές της, με όλα τα οικονομικά συμφραζόμενα που αυτά συνεπάγονται, προκαλούν ένα διαρκές μούδιασμα σε επιχειρηματίες και καταναλωτές.

    Η μόνη επιλογή μας είναι μια "έντιμη και επωφελής συμφωνία" με "ειλικρινείς υποχωρήσεις" και με τον όρο να πραγματοποιηθεί μέσα στην Ευρωζώνη, με τρόπο που να ευνοεί την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Μόλις λοιπόν "κλειδώσει" η πολυπόθητη συμφωνία, τότε μόνο θα τελειώσει ο Γολγοθάς και η Σταύρωση μας, θα έρθει η λύτρωση της αγοράς και η "Ανάσταση" της κοινωνίας και οικονομίας μας" κατέληξε ο κ. Κορκίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 April 2015 - 12:30:24 UTC