Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Time: Ο Αλ. Τσίπρας στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή
  • [02] Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο
  • [03] Επεισόδια στα Εξάρχεια
  • [04] Πορεία κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική
  • [05] Την επόμενη εβδομάδα η υπογραφή για τον «ελληνικό αγωγό» φυσικού αερίου
  • [06] «Πάρα πολύ καλά πήγε η συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ»
  • [07] Συνάντηση με την Κρ. Λαγκάρντ είχε ο Γ. Βαρουφάκης
  • [08] ΗΠΑ: Να βρεθεί συντεταγμένη λύση στα οικονομικό ζήτημα της Ελλάδας
  • [09] Άνοιξη με υποσχόμενες θεατρικές πρεμιέρες

  • [01] Time: Ο Αλ. Τσίπρας στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περιλαμβάνεται φέτος μαζί με τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Τομά Πικετί, την Κιμ Καρντάσιαν και τον πάπα στον ετήσιο κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού Time με τις 100 προσωπικότητες που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    Όπως κάθε χρόνο, ορισμένα από τα κείμενα των προσωπογραφιών υπογράφουν γνωστές προσωπικότητες. Έτσι το κείμενο για τον Αλέξη Τσίπρα υπογράφει ο ηγέτης του αριστερού ισπανικού κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράφει την προσωπογραφία του ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, ο Βρετανός πρωθυπουργός εκείνη του επικεφαλής της ιρακινής κυβέρνησης.

    [02] Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο

    Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε πριν από λίγο αισθητή στο Ηράκλειο.

    [03] Επεισόδια στα Εξάρχεια

    Τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια, από κουκουλοφόρους, σταμάτησαν, αλλά η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας παραμένει τεταμένη.

    Οι αντιεξουσιαστές, μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν στα Προπύλαια -πετώντας βόμβες μολότοφ και πέτρες σε άνδρες των ΜΑΤ- κατευθύνθηκαν από την Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια, όπου έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων. Στη συνέχεια, όμως, κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία Συντάγματος, μέσω της Σταδίου, ενώ αργότερα επέστρεψαν στα Προπύλαια.

    Αυτή την ώρα, περίπου 150 αντιεξουσιαστές έχουν βάλει φωτιά, σε κάδους απορριμμάτων στα Εξάρχεια. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούν από απόσταση, ενώ δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται στην οδό Στουρνάρη.

    [04] Πορεία κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική

    Πορεία διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική πραγματοποίησαν εκατοντάδες άτομα στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια με πανό στο οποίο αναγράφονταν το σύνθημα «Η εξόρυξη στη Χαλκιδική δεν θα γίνει», πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, ολοκληρώνοντας τη διαμαρτυρία τους απ΄ όπου και ξεκίνησαν.

    Νωρίτερα, σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών, στα προπύλαια του πανεπιστημίου, ενώ φωτιές μπήκαν σε κάδους απορριμμάτων κατά μήκος των οδών Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους.

    «Συγκεντρωθήκαμε στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους της Χαλκιδικής», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τάσος Κεφαλάς, μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης στη Χαλκιδική, Αττικής, επισημαίνοντας την επιτυχία της μαζικότητας της συγκέντρωσης. «Η εταιρεία εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους, προκειμένου να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση και να δημιουργήσει ένα καθαρά επικοινωνιακό κλίμα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε ένα απειλητικό κλίμα στις τάξεις της προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις».

    [05] Την επόμενη εβδομάδα η υπογραφή για τον «ελληνικό αγωγό» φυσικού αερίου

    Ελλάδα και Ρωσία συνεχίζουν την επεξεργασία του μνημονίου για την κατασκευή του «ελληνικού αγωγού» φυσικού αερίου, το οποίο θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, το οποίο επικαλείται σχετική δήλωση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

    «Αυτή τη στιγμή το πλαίσιο και οι όροι της συμφωνίας βρίσκονται υπό επεξεργασία. Οι επακριβείς χρόνοι της υπογραφής προς το παρόν δεν έχουν προσδιοριστεί» είπαν σήμερα στο πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι κύκλοι του ρωσικού υπουργείου.

    «Προχωρήσαμε στις συνομιλίες. Το μνημόνιο θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα, η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστεί» ανέφερε συνομιλητής του πρακτορείου από την ελληνική πλευρά, επικαλούμενος δήλωση του Π.Λαφαζάνη.

    Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο το μνημόνιο θα υπογράψει από ρωσικής πλευράς ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ και με αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να ξεκινήσουν συγκεκριμένες συνομιλίες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου.

    [06] «Πάρα πολύ καλά πήγε η συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ»

    Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον, πήγε πάρα πολύ καλά, δήλωσαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

    Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45΄ και πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    Ο κ. Βαρουφάκης αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και τον ομόλογό του της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Παντοάν.

    [07] Συνάντηση με την Κρ. Λαγκάρντ είχε ο Γ. Βαρουφάκης

    Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

    Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45΄ και πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    Ο κ. Βαρουφάκης αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και τον ομόλογό του της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Παντοάν.

    [08] ΗΠΑ: Να βρεθεί συντεταγμένη λύση στα οικονομικό ζήτημα της Ελλάδας

    Είναι προς το συμφέρον της διεθνούς και της αμερικανικής οικονομίας η Ελλάδα να βρει μια συντεταγμένη λύση στα οικονομικά της ζητήματα,δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

    «Η διεθνής οικονομία και σίγουρα η αμερικανική οικονομία θα επωφεληθούν από μια ήρεμη επίλυση των προκλήσεων αυτών και έχουμε κάνει πολλά βήματα για να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε και να καλλιεργήσουμε ένα τέτοιο είδος λύσης» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

    [09] Άνοιξη με υποσχόμενες θεατρικές πρεμιέρες

    «Πειραγμένα» κλασικά αριστουργήματα, σύγχρονα έργα, δημοφιλή μιούζικαλ, εμβληματικές κωμωδίες, δυνατές επαναλήψεις και πρωτοπόρα φεστιβάλ ετοιμάζονται να συστηθούν στο θεατρόφιλο κοινό τις αμέσως προσεχείς ημέρες, καθώς οι πρεμιέρες συνεχίζονται ακάθεκτες και μετά το Πάσχα.

    Έτσι, λίγο πριν το Φεστιβάλ Αθηνών κηρύξει την 1η Ιουνίου την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, μερικές από τις πολυαναμενόμενες συμπράξεις της χρονιάς σηκώνουν αυλαία στα αθηναϊκά θέατρα.

    Τον εμβληματικό «Βασιλιά Ληρ», ερμηνεύει ο Γιώργος Κιμούλης στην παράσταση που κάνει ποδαρικό από σήμερα στους χώρους της «Πειραιώς 260» έως και τις 3 Μαϊου. Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία της σαιξπηρικής τραγωδίας ανήκει στον διακεκριμένο Σλοβένο Τομάζ Παντούρ.

    Μια από τις πιο υποσχόμενες μετά-πασχαλινές πρεμιέρες, είναι αδιαμφισβήτητα και η διασκευή του τσεχοφικού «Βυσσινόκηπου» από τον Νίκο Καραθάνο. Μετά την αξέχαστη «Γκόλφω» και το αισθαντικό «Δεκαήμερο», ο γνωστός σκηνοθέτης επανέρχεται δριμύτερος κι ανεβάζει το κύκνειο άσμα του Ρώσου συγγραφέα στην Κεντρική Σκηνή της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών» από τις 22 Απριλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 April 2015 - 18:30:27 UTC