Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δράμα» της ελληνικής κοινωνίας, χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ζήτημα, ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Ξεκινά αύριο η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [03] ΠΟΥ: Τα φυτοφάρμακα το πιθανότερο αίτιο θανάτου 18 ανθρώπων στη Νιγηρία
  • [04] Πακιστάν: Aνδρας πυρπόλησε τη σύζυγό του επειδή δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος
  • [05] Μύθος τα ιρανικά πυρηνικά όπλα, λέει ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
  • [06] Στις κάλπες οι Φινλανδοί για τις βουλευτικές εκλογές

  • [01] «Δράμα» της ελληνικής κοινωνίας, χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ζήτημα, ο Ευ. Βενιζέλος

    «Πιθανότητα εξόδου από το ευρώ δεν βλέπω. Πιστεύω ότι κανέναν δεν συμφέρει να βγούμε από το ευρώ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Alpha. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως το ζήτημα δεν είναι αν η χώρα βγει ή δεν βγει από το ευρώ και εξήγησε: «Μπορείς να είσαι πτωχευμένος παρίας, μαύρη τρύπα μέσα στο ευρώ. Να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Θα είμαστε μία χώρα, η οποία δεν μπορεί να κάνει επενδύσεις. Μα, γιατί να κάνει επενδύσεις: Ποιος επενδύει; Πώς θα επενδύσει ο ξένος, όταν δεν έχει εμπιστοσύνη ο Έλληνας να κάνει τη δική του μικρή επένδυση; Άρα, λοιπόν, το μεγάλο ερώτημα είναι, η Ελλάδα μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις; Μπορεί να γίνει ανταγωνιστική; Να προσελκύσει επενδύσεις;».

    Ο κ. Βενιζέλος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «δράμα» της ελληνικής κοινωνίας το μεταναστευτικό ζήτημα, υποστηρίζοντας: «Η αρμόδια υπουργός, ως ακτιβίστρια, δεν διευκόλυνε την προηγούμενη κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, μία εθνική στρατηγική μεταναστευτικών ροών, που είχαμε ετοιμάσει από το 2011, ούτε να εφαρμόσουμε τον νόμο, που είχε ψηφιστεί το 2011».

    [02] Ξεκινά αύριο η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Σε λίγες ώρες οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα πάρουν τις θέσεις τους στην Έδρα του δικαστηρίου, που καλείται να δικάσει την ηγεσία, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής και να αποδώσει Δικαιοσύνη για βίαιες αιματηρές πράξεις, που καταλογίζονται στους κατηγορούμενους.

    Οι εφέτες καλούνται να λάβουν μία ιστορικής σημασίας απόφαση και να κρίνουν αν η Χρυσή Αυγή είναι ένας ναζιστικού τύπου σχηματισμός υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα. Καλούνται ταυτόχρονα να αποδώσουν με την ετυμηγορία τους δίκαιο για τα θύματα της βίας κατηγορουμένων, καθώς θα κρίνουν επί της ουσίας τρεις συγκεκριμένες αιματηρές υποθέσεις που κατά την άποψη των δικαστικών λειτουργών οι οποίοι χειρίστηκαν έως τώρα τον φάκελο «Χρυσή Αυγή», αποτελούν στοχευμένες ενέργειες μίας δομημένης και απόλυτα συντονισμένης εγκληματικής οργάνωσης. Το δικαστήριο θα κρίνει αν οι συγκεκριμένες ενέργειες έγιναν «σε εφαρμογή των καταστατικών "αρχών" και επιδιώξεων της εγκληματικής οργάνωσης», όπως αναφέρεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ή αν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά ανεξάρτητα από τις κομματικές κατευθύνσεις και επιλογές.

    Η δίκη, εφόσον ξεκινήσει, αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν χρόνο, ενώ αποτελεί ακόμη ζητούμενο αν η μικρών διαστάσεων αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες μίας τέτοιας διαδικασίας.

    [03] ΠΟΥ: Τα φυτοφάρμακα το πιθανότερο αίτιο θανάτου 18 ανθρώπων στη Νιγηρία

    Τα φυτοφάρμακα είναι η αιτία που προκρίνουν οι ειδικοί για να εξηγήσουν τη μυστηριώδη ασθένεια που έχει προκαλέσει τον αιφνίδιο θάνατο 18 ανθρώπων στη νοτιοδυτική Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). «Αυτό που υποθέτουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι ευθύνονται τα φυτοφάρμακα» για την ασθένεια, εξήγησε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Γκρέγκορι Χαρτλ. Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πώς δηλητηριάσθηκαν οι ασθενείς από τα φυτοφάρμακα.

    Σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, δεν πρόκειται για βακτηριακή ή ιογενή λοίμωξη, όπως ο ιός Έμπολα και ο κίτρινος πυρετός, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Τα συμπτώματά της είναι έντονες κεφαλαλγίες, απώλεια συνείδησης, απώλεια βάρους, προβλήματα στην όραση, ενώ ο θάνατος επέρχεται μέσα σε 24 ώρες.

    [04] Πακιστάν: Aνδρας πυρπόλησε τη σύζυγό του επειδή δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος

    Ένας άνδρας, εξοργισμένος που η σύζυγός του δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος έπειτα από τρία χρόνια γάμου και επειδή τον παράκουγε, την πυρπόλησε σε ένα χωριό στο κεντρικό Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία. Το περιστατικό σημειώθηκε αργά την Παρασκευή στο χωριό Μανάκπουρ που βρίσκεται στην αγροτική επαρχία Πουντζάμπ, την πιο πολυπληθή του Πακιστάν.

    Η Σαμπάνα Μπίμπι, 25 ετών, επέστρεψε σπίτι της αφού επισκέφθηκε την αδελφή της χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός της. Εξοργισμένος εκείνος και ο πεθερός της την χτύπησαν, της έριξαν βενζίνη και της έβαλαν φωτιά, σύμφωνα με την αστυνομία. Η νεαρή γυναίκα υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός της και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί, σύμφωνα με τις αρχές.

    [05] Μύθος τα ιρανικά πυρηνικά όπλα, λέει ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

    Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι τα ιρανικά πυρηνικά όπλα είναι ένα κατασκεύασμα και ότι οι ΗΠΑ είναι η πραγματική πηγή απειλής, σκληραίνοντας τη στάση του ενόψει της επανάληψης των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

    «Δημιούργησαν έναν μύθο περί πυρηνικών όπλων για να μπορέσουν να πουν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία είναι πηγή απειλής. Όχι, η πηγή της απειλής είναι η ίδια η Αμερική», υπογράμμισε ο Χαμενεΐ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars. «Η άλλη πλευρά μεθοδικά και αδιάντροπα μας απειλεί στρατιωτικά (?) ακόμη κι αν δεν έχουν διατυπώσει ανοικτά απειλές, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», πρόσθεσε μιλώντας σε διοικητές του στρατού.

    [06] Στις κάλπες οι Φινλανδοί για τις βουλευτικές εκλογές

    Οι ψηφοφόροι στη Φινλανδία καλούνται σήμερα στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες αναμένεται να κερδίσει το κόμμα του Κέντρου (αξιωματική αντιπολίτευση), το οποίο τονίζει ότι επιδιώκει τη ρήξη με την αδράνεια της κυβέρνησης συμμαχίας κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς.

    Ο επικρατέστερος επόμενος πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είναι ο βουλευτής Γιούχα Σιπίλα, 53 ετών, πρώην επιχειρηματίας και νέος πολιτικός.

    Η συμμετοχή αναμένεται να είναι αυξημένη. Στη διαδικασία της εκ των προτέρων ψηφοφορίας, από την 8η ως την 14η Απριλίου, προσήλθε το 31,9% των εγγεγραμμένων, ένα ποσοστό αυξημένο κατά 0,7% από το 2011.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 April 2015 - 10:30:28 UTC