Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα της Ελλάδας και της γύρω περιοχής
  • [02] Στην Αθήνα ο επικεφαλής της Γκάζπρομ, Αλεξέι Μίλερ
  • [03] Το μεταναστευτικό επί τάπητος σε έκτακτη σύνοδο της ΕΕ
  • [04] Σ. Λαβρόφ: Αποκλιμακώνεται η ένταση στην ανατολική Ουκρανία
  • [05] Το ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2015 - 2016

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα της Ελλάδας και της γύρω περιοχής

    Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί σήμερα και στο μέλλον να βοηθήσουν οι ΗΠΑ, η ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απέναντι στην ελληνική οικονομία, να έρθουν χρήματα, επενδύσεις και να αυξηθεί το εμπόριο, αλλά και το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με «πρωταγωνιστή» τον Σάββα Ξηρό, οι ελληνορωσικές σχέσεις και το Κυπριακό: αυτά ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι τη Δευτέρα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Η συζήτηση, ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, ενημερώνοντας σχετικά στους Έλληνες ανταποκριτές, ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και φιλική, τόσο με τον κ. Κέρι, όπως και με όλη την αμερικανική αντιπροσωπεία. Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις σχέσεις της χώρας μας με την ΠΓΔΜ, τις εξελίξεις στην περιοχή και στο Κυπριακό, καθώς και για τις συνθήκες οι οποίες υπάρχουν στην περιοχή μας και τις πρωτοβουλίες που μπορούν να ληφθούν.

    Τέλος, ο κ. Κοτζιάς είπε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα της Ελλάδας και της γύρω περιοχής και γνωστοποίησε ότι κάλεσε τον κ. Κέρι να επισκεφθεί την Ελλάδα.

    [02] Στην Αθήνα ο επικεφαλής της Γκάζπρομ, Αλεξέι Μίλερ

    Οι ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, με επίκεντρο τον αγωγό φυσικού αερίου που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προς την Κεντρική Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει στην Αθήνα σήμερα Τρίτη ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ. Ο κ. Μίλερ πρόκειται να συναντηθεί στις 4 το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώ θα προηγηθεί, στις 2 το μεσημέρι, συνάντηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

    Ο νέος αγωγός, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, αποτελεί συνέχεια του λεγόμενου Turkish Stream που ξεκινά από τα ρωσικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας και καταλήγει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποσκοπεί στην τροφοδοσία της ευρωπαϊκής αγοράς με παράκαμψη της Ουκρανίας. Η επένδυση για το ελληνικό τμήμα του αγωγού, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έως την ΠΓΔΜ εκτιμάται σε 2 δισ. ευρώ ενώ στα οφέλη για την ελληνική πλευρά περιλαμβάνονται η βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού, η αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά φυσικού αερίου, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας.

    Στο πλαίσιο των συζητήσεων αναμένεται να τεθεί και η τρέχουσα σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου από την Gazprom.

    [03] Το μεταναστευτικό επί τάπητος σε έκτακτη σύνοδο της ΕΕ

    Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα παράνομη μετανάστευση συγκάλεσε για αύριο ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόναλντ Τουσκ στην οποία θα συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ υιοθέτησαν ένα σχέδιο για τη μεταναστευτική κρίση, το οποίο παρουσίασε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλος, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης ανακοίνωσε Εθνικό σχέδιο το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες .

    Σε κοινό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος προσανατολίζονται η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα υπό την εποπτεία της ΕΕ.

    [04] Σ. Λαβρόφ: Αποκλιμακώνεται η ένταση στην ανατολική Ουκρανία

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χθες Δευτέρα ότι η πρόσφατη έξαρση των παραβιάσεων της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία πέρασε, προσθέτοντας ότι η Μόσχα εργάζεται για να αποτρέψει μια ενδεχόμενη νέα κλιμάκωση της βίας. Η Μόσχα κατηγορείται συχνά από τη Δύση και το Κίεβο ότι είναι ο υποκινητής της εξέγερσης των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, ότι τους ενισχύει με μαχητές, όπλα, εκπαίδευση και πληροφορίες. Η ρωσική κυβέρνηση διαψεύδει τις κατηγορίες αυτές.

    Τις τελευταίες εβδομάδες οι εχθροπραξίες κλιμακώθηκαν, παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία εφαρμόζεται από τον Φεβρουάριο, με τα θερμά σημεία να είναι το αεροδρόμιο στο Ντονέτσκ, το οποίο ελέγχουν οι αυτονομιστές, και το χωριό Σιρόκινε, καθ' οδόν προς τη Μαριούπολη, στην Αζοφική Θάλασσα.

    [05] Το ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2015 - 2016

    Τη φράση «Ήρωες για μεγάλες αποφάσεις» θα έχει ως μότο του, το Εθνικό Θέατρο, την θεατρική περίοδο 2015 - 2016. Το ρεπερτόριο -που ανακοίνωσε η πρώτη κρατική σκηνή- περιλαμβάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ, θεατρικές επιτυχίες της φετινής σεζόν, αλλά και 13 νέες παραγωγές που υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι Γιάννης Χουβαρδάς, Νίκος Μαστοράκης, Σταμάτης Φασουλής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Ρούλα Πατεράκη, καθώς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης.

    Στην Κεντρική σκηνή του κτιρίου Τσίλλερ, θ' ανέβουν τον χειμώνα ο «Ριχάρδος ο Γ», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά( από 10/12), μ' ένα μεγάλο θίασο πρωταγωνιστών (Δημήτρης Λιγνάδης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Περικλής Μουστάκης, Θέμις Μπαζάκα, Αγγελος Παπαδημητρίου κ.α.) και ο «Θάνατος του Εμποράκου, του Άρθρουρ Μίλλερ, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με τον Πέτρο Φιλιππίδη να κρατά τον βασικό ρόλο (από 28/2).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 April 2015 - 4:30:26 UTC