Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ την Πέμπτη στις Βρυξέλλες
  • [02] Σαρανταοκτώ χρόνια από το πραξικόπημα
  • [03] Διευκρινήσεις Μάρδα για την εκταμίευση των διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ΤτΕ
  • [04] Το grexit δεν είναι πείραμα που θέλουμε να κάνουμε, λέει ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Ομπάμα
  • [05] Γιούνκερ «Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία»
  • [06] Στο 3,5% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2014
  • [07] Σε αναβάθμιση στον αλγόριθμό της προχώρησε η Google

  • [01] Συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ την Πέμπτη στις Βρυξέλλες

    Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα έχει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό που θα συγκληθεί στην βελγική πρωτεύουσα.

    Την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παράνομη μετανάστευση συγκάλεσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόναλντ Τουσκ.

    Εν τω μεταξύ οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ υιοθέτησαν ένα σχέδιο για τη μεταναστευτική κρίση, το οποίο παρουσίασε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλος

    Οι τρείς χώρες που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού κύματος που φτάνει στην ευρωπαϊκό χώρο κυρίως δια θαλάσσης, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα, προσανατολίζονται σε κοινό σχέδιο δράσης υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    [02] Σαρανταοκτώ χρόνια από το πραξικόπημα

    Εκείνο το πρωί της 21ης Απριλίου 1967 οι Έλληνες ξύπνησαν με εμβατήρια στο ραδιόφωνο και τανκς στους δρόμους.

    Ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης και οι πραξικοπηματίες, Γ. Παπαδόπουλος, Στ. Παττακός και Ν. Μακαρέζος, που κατέλυσαν το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα, εφαρμόζοντας το νατοϊκό σχέδιο «Προμηθεύς» για την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου, στις 3.30 είχαν επικρατήσει αναίμακτα.

    Άρχισαν τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»: Απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των δύο ατόμων και αναστολή άρθρων του Συντάγματος.

    Το σκοτάδι διήρκεσε 7 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες. Οι συλλήψεις επωνύμων και ανωνύμων άρχισαν από την πρώτη κιόλας μέρα. Φυλακές, εξορίες και βασανιστήρια έγιναν καθημερινότητα. Άμεση ήταν και η συγκρότηση των πρώτων αντιστασιακών οργανώσεων. Παλιοί αριστεροί, γνώριμοι από τα πεζοδρόμια των Ιουλιανών, ή νέοι φοιτητές με προκηρύξεις, είτε αυτοσχέδιες βόμβες, έστελναν το μήνυμα της Ελλάδας, που αντιστέκεται.. Οι διωγμοί στρέφονταν κυρίως προς την αριστερά, αλλά δεν γλύτωσαν ούτε δεξιοί, ούτε κεντρώοι, ούτε στρατιωτικοί, που αντιστάθηκαν. Σύμβολα ηρωισμού ο Αλέκος Παναγούλης και ο Σπύρος Μουστακλής.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη θλιβερή επέτειο

    Ως ανεξίτηλο ιστορικό στίγμα που θα πρέπει να διατηρηθεί στο διηνεκές, χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, το στυγερό έγκλημα κατά της Δημοκρατίας, που συντελέσθηκε την 21η Απριλίου 1967, στο μήνυμά του για τη θλιβερή επέτειο. Πρόκειται, τονίζει ο κ. Παυλόπουλος για «ένα στίγμα που διδάσκει, πρωτίστως, την αξία της Δημοκρατίας».

    [03] Διευκρινήσεις Μάρδα για την εκταμίευση των διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ΤτΕ

    Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών η διάθεση αυτών των χρημάτων σε ειδικό λογαριασμό στη ΤτΕ προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση σε έκτακτη ανάγκη θα γίνει με τους εξής όρους:

    Οι δήμοι θα αποστείλουν ενημέρωση για τις ανάγκες τους, για το επόμενο 15νθήμερο. Τα υπόλοιπα κεφάλαια, που δεν είναι απαραίτητα για την άμεση ανάγκη των ταμειακών τους αναγκών,

    θα τοκισθούν με επιτόκιο 2,5%.

    Όποιος δήμος ζητήσει επιστροφή ποσού, που δεν θα υπερβαίνει το 10% του συνολικού του ποσού που έχει κατατεθεί, θα του επιστρέφεται αμέσως. Για ποσά μεγαλύτερα από 20%, η επιστροφή θα γίνεται εντός προθεσμίας ολίγων ημερών.

    [04] Το grexit δεν είναι πείραμα που θέλουμε να κάνουμε, λέει ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Ομπάμα

    Είναι στο συμφέρον της Ελλάδας, των πιστωτών της και «όλου του κόσμου» να καθορισθούν οι διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη και θα της δώσουν τη δυνατότητα να πληρώνει τα χρέη της, δήλωσε ο Φούρμαν που είναι πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Συμβούλων του Ομπάμα.

    Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν πεισθεί από τις διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων ότι θα περιορίζονταν οι επιπτώσεις από μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

    «Δεν το θεωρώ ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε. Εάν η Ελλάδα και οι θεσμοί δεν βρουν μία διέξοδο, αυτό δεν θα ήταν μόνο τρομερό για την Ελλάδα, θα ήταν πραγματικά ένας κίνδυνος που η παγκόσμια οικονομία δεν θέλει να διατρέξει».

    [05] Γιούνκερ «Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία»

    Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση δοκιμάζει την υπομονή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά εκείνος λέει πως δεν θα υπάρξει Grexit».

    Επίσης υπογραμμίζεται ότι ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ προειδοποιεί ότι η ελληνική αδιαλλαξία κινδυνεύει να ωθήσει την Ευρώπη σε μία οικονομική καταστροφή και επιπλήττει την Ελλάδα για την «απαράδεκτη» έλλειψη συνεργασίας.

    Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνείται ότι επεξεργάζεται εφιαλτικά σενάρια που κυκλοφορούν και προειδοποιεί ότι η αποτυχία να κρατηθεί η Ελλάδα όρθια «θα οδηγήσει σε συνέπειες, την ευρύτητα των οποίων ο κόσμος αγνοεί».

    «Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο αλλά αποκλείω 100% το Grexit. Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία» τονίζει, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    [06] Στο 3,5% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2014

    Στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, το έλλειμμα ήταν κατά μέσο όρο 2,4% και 2,9% του ΑΕΠ, αντίστοιχα, ενώ το χρέος έφτασε το 91,9% του ΑΕΠ στις χώρες του ευρώ και το 86,8% στους «28».

    Συνολικά, 12 κράτη μέλη παρουσίασαν έλλειμμα άνω του ορίου του 3% του ΑΕΠ με τα υψηλότερα ποσοστά να παρατηρούνται στην Κύπρο, με -8,8% και την Ισπανία, με -5,8%.

    Σε ό,τι αφορά το χρέος, το 2014, 16 κράτη εμφάνισαν ποσοστά άνω του 60% και μετά την Ελλάδα ακολουθούν η Ιταλία με 132,1% και η Πορτογαλία με 130,2%.

    [07] Σε αναβάθμιση στον αλγόριθμό της προχώρησε η Google

    Η ενημέρωση αυτή θα εξετάζει πόσο «φιλική» προς τους browsers κινητής τηλεφωνίας είναι μία ιστοσελίδα και ανάλογα θα εμφανίζει τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

    Από αυτό θα επωφεληθούν ιδιαίτερα οι εταιρείες που έχουν επενδύσει στη σωστή διαμόρφωση της ιστοσελίδας τους, καθώς θα εμφανίζονται υψηλότερα στη λίστα των αποτελεσμάτων.

    Η εταιρεία είχε κάνει στο παρελθόν διάφορες αλλαγές στον αλγόριθμο και την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την μηχανή αναζήτησής της, ωστόσο ελάχιστες ήταν οι φορές που τις είχε δημοσιοποιήσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 April 2015 - 12:30:28 UTC