Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετική ανταπόκριση είχαν οι ελληνικές προτάσεις για τους πρόσφυγες
  • [02] «H συμφωνία θα επέλθει και θα υπάρξει πλήρης σταθεροποίηση»
  • [03] Μπλόκο σε 18 ΑΦΜ για τριγωνικές συναλλαγές
  • [04] Προτάσεις για έκπτωση 10% - 15% σε όσους εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος
  • [05] Ριάντ: Η συμμαχία θα συνεχίσει να στοχοθετεί τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη
  • [06] Πλούσιες εκδηλώσεις στο ELΑΙώNAS FESTIVAL 2015
  • [07] Πήρε προβάδισμα ο Ολυμπιακός

  • [01] Θετική ανταπόκριση είχαν οι ελληνικές προτάσεις για τους πρόσφυγες

    Tο ζήτημα της εισροής προσφύγων -κυρίως από την Συρία- σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζητήθηκε σήμερα εκτάκτως, με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας, που διεξάγεται στη Ρίγα της Λετονίας. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, υπό την εποπτεία της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ και μετείχαν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μάλτα και η Ιταλία, όπου το ελληνικό υπουργείο Υγείας εκπροσώπησε ο Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος.

    Κατά τη συζήτηση τέθηκε το θέμα της δημιουργίας δομών υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων, οι οποίες θα είναι συμβατές με τους όρους Υγειονομικής Ασφάλειας της Ε.Ε., ενώ, παράλληλα, θα σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα διεθνώς κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα, πρόταση η οποία έτυχε θετικής ανταπόκρισης.

    Συζητήθηκε, επίσης, το ζήτημα της ποιοτικής αναβάθμισης των δομών υγείας στις τοποθεσίες υποδοχής των προσφύγων (Νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Κρήτη) με στόχο την βέλτιστη εξυπηρέτηση των αυξανόμενων αναγκών περίθαλψης και την προστασία του υφιστάμενου πληθυσμού των περιοχών αυτών.

    [02] «H συμφωνία θα επέλθει και θα υπάρξει πλήρης σταθεροποίηση»

    H συμφωνία θα επέλθει και θα υπάρξει πλήρης σταθεροποίηση, είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε δήλωσή του, μετά το τέλος της ομιλίας του σε τραπεζικό φόρουμ της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

    Η σύγκλιση είναι ξεκάθαρη και το παραδέχονται και οι θεσμοί, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πάντως ότι δεν θα υπάρξει αναγκαστικά λύση στο επόμενο Eurogroup της Παρασκευής, στην Ρίγα της Λετονίας.

    Έχουμε επενδύσει και εμείς και οι εταίροι μας στην συμφωνία και δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ανέφερε ο κ.Βαρουφάκης.

    [03] Μπλόκο σε 18 ΑΦΜ για τριγωνικές συναλλαγές

    Μπλόκο σε 18 ΑΦΜ που εμπλέκονταν σε τριγωνικές συναλλαγές, με στόχο να προκύψει επιστροφή ΦΠΑ σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, επέβαλε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Πρόκειται για τη γνωστή μέθοδο συναλλαγών τύπου «carousel».

    Μέσω ειδικής εφαρμογής που αποτελεί βέλγικη πατέντα ανάλυσης κινδύνου, εντοπίστηκαν οι 18 περιπτώσεις συναλλαγών συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ, οι οποίες κρίθηκαν ύποπτες. Ύστερα από έλεγχο, απενεργοποιήθηκαν οι 18 ΑΦΜ, με αποτέλεσμα το δημόσιο να ωφεληθεί μόνο από τις συναλλαγές αυτές 10 εκατ. ευρώ.

    [04] Προτάσεις για έκπτωση 10% - 15% σε όσους εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος

    Προτάσεις που προβλέπουν έκπτωση 10-15% για όσους φορολογούμενους εξοφλήσουν εφάπαξ στην πρώτη δόση του Ιουλίου τον φόρο εισοδήματος, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

    Σχετικές δηλώσεις για τις προθέσεις του υπουργείου έκανε χθες στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Στην περίπτωση αυτή πάντως απαιτείται άμεση νομοθετική παρέμβαση, σημειώνουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών την οποία τοποθετούν, εφόσον ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις προς το τέλος Μαΐου.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ των μέτρων που συζητούνται στο πλαίσιο του Brussels Group, αυτό που θα εφαρμοστεί άμεσα είναι η λοταρία αποδείξεων, η οποία σχεδιάζεται να ξεκινήσει πιλοτικά από το καλοκαίρι.

    [05] Ριάντ: Η συμμαχία θα συνεχίσει να στοχοθετεί τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη

    Η συμμαχία των αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να στοχοθετεί τις κινήσεις των ανταρτών Χούτι εντός της Υεμένης, δήλωσε σήμερα ο Σαουδάραβας εκπρόσωπος της συμμαχίας, ταξίαρχος Άχμεντ Ασέρι.

    «Η συμμαχία θα συνεχίσει να εμποδίζει τις κινήσεις των ανταρτών Χούτι προκειμένου να μη μετακινούνται ή να διεξάγουν οποιεσδήποτε επιχειρήσεις εντός της Υεμένης» δήλωσε ο Ασέρι στους δημοσιογράφους στο Ριάντ.

    Η ανακοίνωση τονίζει πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξήγαγε η συμμαχία των σουνιτικών κρατών εναντίον των ανταρτών ενδέχεται να συνεχιστούν παρά την ανακοίνωση νωρίτερα του τερματισμού των στρατιωτικών επιχειρήσεων της συμμαχίας που διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές για περισσότερες από 3 εβδομάδες εναντίον των ανταρτών Χούτι.

    [06] Πλούσιες εκδηλώσεις στο ELΑΙώNAS FESTIVAL 2015

    Δίκτυο αφύπνισης για την οικολογική μας συνείδηση; Δράση κατά της άγνοιας για τους ιστορικούς και αρχαιολογικούς τόπους; Ευκαιρία για διασκέδαση, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση; Ό,τι και να αφορά το ELΑΙώNAS FESTIVAL 2015, το σίγουρο είναι ότι ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις, τόσο από άποψη θεματικής όσο και προγράμματος.

    Οι πλούσιες εκδηλώσεις του πρώτου φεστιβάλ με επίκεντρο μια σχεδόν εξαφανισμένη σήμερα περιοχή, τον ελαιώνα της Αττικής, αρχίζουν την Παρασκευή 24 Απριλίου στο Θέατρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, στον Βοτανικό. Ένα σημείο της πόλης άρρηκτα συνδεδεμένο με «το ιερόν άλσος της θεάς Αθηνάς», που σύμφωνα με τον μύθο δημιουργήθηκε από την ιερή ελιά του Ερεχθείου, την οποία η θεά δώρισε στην πόλη της.

    Εμπνευστές του μια μικρή ομάδα καλλιτεχνών, παραγωγών και φίλων, μεταξύ των οποίων η ηθοποιός, τραγουδίστρια και συγγραφέας Φένια Παπαδόδημα και ο μουσικός Γιώργος Παλαμιώτης, που έχουν και την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ.

    Επί περίπου έναν μήνα, προβολές, ομιλίες, εκθέσεις, χορευτικά, μουσικά και θεατρικά δρώμενα φιλοδοξούν να διασκεδάσουν, αλλά κυρίως να πληροφορήσουν και να αφυπνίσουν το κοινό για την περιοχή του Ελαιώνα, τη μεγάλη ιστορία του και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

    [07] Πήρε προβάδισμα ο Ολυμπιακός

    Προβάδισμα (2-1) στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη Μπαρτσελόνα πήρε απόψε στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, ο οποίος απέχει μία νίκη από την πρόκριση του στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 73-71 των Ισπανών, στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα, και την προσεχή Πέμπτη (22:00) έχουν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» την υπόθεση πρόκριση.

    Τα δεκάλεπτα: 26-23, 44-36, 59-60, 73-71.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 April 2015 - 20:30:24 UTC