Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιορισμένες προσλήψεις και τομές στην διοίκηση προαναγγέλλει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [02] Αίτημα ΚΕΔΕ για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
  • [03] Επαφές για εξεύρεση λύσης, σχετικά με τις φροντιστηριακές μονάδες
  • [04] Ενώπιον του εισαγγελέα ο Λ. Μπόμπολας - Συνελήφθη για υπόθεση φοροδιαφυγής
  • [05] Πλήρως εξασφαλισμένες οι ταμειακές υποχρεώσεις του δημοσίου για το επόμενο διάστημα
  • [06] Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μπορούν ακόμη να ολοκληρωθούν εκτιμά ο Τόμας Βίζερ
  • [07] Συνεδριάζει στις 15:00 το Euro Working Group
  • [08] Αβραμόπουλος: Κηρύξαμε πόλεμο στους διακινητές ανθρώπων

  • [01] Περιορισμένες προσλήψεις και τομές στην διοίκηση προαναγγέλλει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Κατρούγκαλος

    Ο υπουργός Αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισηςδιαβεβαιώνει ότι «δεν πρόκειται για καταλήστευση των αποθεματικών όπως έγινε με το PSΙ και αυτό δείχνει την υποκρισία των ηγετών της αντιπολίτευσης που αντιδρούν σήμερα».

    Όπως σημειώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος «δεν είναι μέτρο οριστικής αφαίρεσης. Στην Ολλανδία υπάρχει από καιρό παρόμοιος νόμος».

    Όπως επίσης είπε ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το δημόσιο υπάρχουν σε αυτό σημαντικές τομές για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και για την γενίκευση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

    Όσον αφορά τις προσλήψεις είπε ότι θα γίνουν περιορισμένες, στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των ελεγκτικών μηχανισμών.

    [02] Αίτημα ΚΕΔΕ για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

    Συνάντηση άμεσα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε η ΚΕΔΕ προκειμένου να ενημερωθεί «με υπεύθυνο και ειλικρινή τρόπο για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας», ώστε να συμβάλει η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση στο βαθμό που της αναλογεί, στην εθνική προσπάθεια.

    «Η Ελλάδα τονίζει, σ΄ανακοίνωσή της, είναι πάνω από όλους και όλα» και προσθέτει:«Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες κι απαιτούν εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα κι όχι με δημιουργικές ασάφειες και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.Η Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια έχει συμβάλλει έμπρακτα και με πολλούς τρόπους στην εθνική προσπάθεια για να ξεπεράσει η Πατρίδα μας και η κοινωνία τις συνέπειες της κρίσης. Κι είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε για μια ακόμη φορά».

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό κρίνεται απαραίτητη μετά «τη δημόσια ομολογία του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Μάρδα» σε σημερινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή « ότι το Κράτος δεν διαθέτει τα χρήματα για να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις αλλά και άλλες υποχρεώσεις του, στο τέλος του μηνός Απριλίου. Για το λόγο αυτό, αναγκάστηκε να προσφύγει στην έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που υποχρεώνει τους Δήμους να τοποθετήσουν τα αποθεματικά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος».

    [03] Επαφές για εξεύρεση λύσης, σχετικά με τις φροντιστηριακές μονάδες

    Ότι θα βρεθεί λύση μέσα από τον διάλογο, πιστεύει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας Γιάννης Βαφειαδάκης, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά, ότι οι φροντιστηριακές μονάδες αποτελούν «πληγή». Σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, θα συναντηθούν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, όπου θα συζητήσουν το πλαίσιο των αλλαγών που σχεδιάζεται για τα φροντιστήρια.

    «Με τη δύναμη του διαλόγου πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση» ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας Γιάννης Βαφειαδάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. «Έχουμε αναστατωθεί όλοι, και οι γονείς και οι μαθητές. Μέσα στο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήσαμε 11 περιφερειακές συνδιασκέψεις από την Αθήνα μέχρι την Καβάλα. Καλέσαμε τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή, να ενημερώσουμε του συναδέλφους και να ευαισθητοποιήσουμε τις τοπικές κοινωνικές κοινωνίες» σημείωσε.

    [04] Ενώπιον του εισαγγελέα ο Λ. Μπόμπολας - Συνελήφθη για υπόθεση φοροδιαφυγής

    Ενώπιον του εισαγγελέα έχει οδηγηθεί ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα σήμερα, από την Οικονομική Αστυνομία, για υπόθεση φοροδιαφυγής.

    [05] Πλήρως εξασφαλισμένες οι ταμειακές υποχρεώσεις του δημοσίου για το επόμενο διάστημα

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώνταςστον τηλεοπτικό σταθμό Star, μιάμιση ώρα μετά τις αρχικές δηλώσεις του στο Mega ανέφερε ότι «κάναμε συσκέψεις όλη αυτή τη μιάμιση ώρα και θεωρούμε ότι καλύπτεται αυτό το ποσό. Είδαμε πόσα χρήματα μπορούν να έλθουν αμέσως και θεωρούμε ότι σύμφωνα με αυτά που έχουμε και αυτά που προσδοκούμε θα ξεπεραστεί το πρόβλημα».

    Σε ερώτηση σχετική για το που βρέθηκαν τα χρήματα ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι « υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία που μας έστειλαν μήνυμα ότι έχουν την πρόθεση να καταθέσουν κάποια χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος».

    Επίσης, ο Δημήτρης Μάρδας είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με δημόσιες εταιρίες όπως ο ΔΕΣΦΑ και η ΔΕΠΑ ώστε να συμβάλουν στην προσπάθεια να βρεθούν χρήματα.

    [06] Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μπορούν ακόμη να ολοκληρωθούν εκτιμά ο Τόμας Βίζερ

    Την βασική του πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μπορούν ακόμη να ολοκληρωθούν επιτυχώς εξέφρασε ο δήλωσε ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ.

    Όπως είπε ο ευρωπαίος αξιωματούχος στο αυστριακό δίκτυο ORF κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή στη Ρίγα της Λετονίας η Ελλάδα δεν θα παρουσιάσει λίστα οικονομικών μεταρρυθμίσεων προσθέτοντας ότι η Αθήνα θα μπορούσε να παραμείνει φερέγγυα μέχρι τον Ιούνιο.

    «Το ρολόι χτυπά. Δεν θα υπάρξει νέα λίστα στη Ρίγα, αλλά κατά τη διάρκεια του Μαΐου θα πρέπει αυτή να καταρτισθεί οριστικά. Ήδη η κατάσταση της ρευστότητας είναι λίγο πιεστική, αλλά (η ρευστότητα) μπορεί να είναι επαρκής μέχρι τον Ιούνιο», δήλωσε.

    Ο κ. Βίζερ τόνισε ότι η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παρουσιάσει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων τον επόμενο μήνα.

    [07] Συνεδριάζει στις 15:00 το Euro Working Group

    Μια πρώτη επισκόπηση των έως σήμερα διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς σε επίπεδο Brussels Group θα γίνει σήμερα, στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδας, καθώς συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το Euro Working Group. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι διαβουλεύσεις στο Παρίσι είναι πολύωρες έως ολοήμερες και συνεχίζονται και σήμερα από το πρωί, για 5η συνεχή ημέρα.

    Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναχώρησε ήδη από την Αθήνα για τη Ρίγα της Λετονίας, όπου την Παρασκευή θα διεξαχθεί το άτυπο Eurogroup, χωρίς όμως να αναμένεται σε αυτό κάποια οριστική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών. Χθες το βράδυ, ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο 20ο Banking Forum, δήλωσε ότι «η συμφωνία θα επέλθει, θα υπάρξει πλήρης σταθεροποίησης, η σύγκλιση (σ.σ. μεταξύ Ελλάδας και θεσμών) είναι ξεκάθαρη και το παραδέχονται και οι θεσμοί». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά την Παρασκευή θα υπάρξει λύση» και ότι «η κυβέρνηση δεν βάζει την επόμενη δόση πάνω από όλα».

    [08] Αβραμόπουλος: Κηρύξαμε πόλεμο στους διακινητές ανθρώπων

    Στις πρωτοβουλίες και την κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, αναφέρεται σε συνέντευξη, την οποία παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα, ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    «Κηρύξαμε πόλεμο στους διακινητές ανθρώπων» τονίζει και προσθέτει ότι «έχουν στήσει ένα ανελέητο σύστημα, άνθρωποι που θα έκαναν τα πάντα για τα χρήματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαθέτοντας καλύτερη οργάνωση από ορισμένες χώρες της περιοχής».

    Σύμφωνα με τον κ. Αβραμοπουλο, «η λύση είναι να υπάρξει έμπνευση από εμπειρίες σαν και την θαλάσσια αποστολή Atalanta, η οποία χρησιμοποιήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα για να παταχθούν οι πειρατές».

    Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι «θα κατασχεθεί και θα καταστραφεί κάθε πλεούμενο, το οποίο χρησιμοποιούν οι διακινητές ψυχών για να εισέλθουν στην Ένωση διαμέσου των εξωτερικών της συνόρων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 April 2015 - 10:30:29 UTC