Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Πρόεδρο ο Σταύρος Θεοδωράκης
  • [02] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με περιφερειάρχες και δημάρχους
  • [03] Ν. Κοτζιάς: Θέλουν να μας στηρίξουν για ανάπτυξη ή να μας τιμωρήσουν ως παράδειγμα για την αριστερή κυβέρνηση;
  • [04] Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών έπληξε το Νεπάλ και την Ινδία
  • [05] Χιλή: Το ηφαίστειο Καλμπούκο συνεχίζει να βγάζει καπνό
  • [06] Στο μέλλον οι μητέρες μπορεί να μην περνάνε πια γενετικές παθήσεις στα παιδιά τους

  • [01] Στον Πρόεδρο ο Σταύρος Θεοδωράκης

    Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θα γίνει σήμερα, στις 12:00, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κ. Θοεδωράκης, μιλώντας χθες στη Βουλή, καταλόγισε στην κυβέρνηση αλλεπάλληλες λανθασμένες πολιτικές, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, ιδίως στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, με αποτέλεσμα, όπως υποστήριξε, να απωλεσθεί η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών και των εταίρων προς την κυβέρνηση, αλλά και να χάσει η χώρα σύμμαχους. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτηθείς χθες σχετικά με την πρότασή του για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι είναι προφανές πως ορισμένα ζητήματα ξεπερνούν την κυβέρνηση και χρειάζεται αμοιβαία συνεννόηση, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει τη συνεργασία και των άλλων κομμάτων.

    [02] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με περιφερειάρχες και δημάρχους

    Το θέμα της μεταφοράς των διαθεσίμων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αναμένεται να συζητηθεί στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (12:00) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (15:00).

    [03] Ν. Κοτζιάς: Θέλουν να μας στηρίξουν για ανάπτυξη ή να μας τιμωρήσουν ως παράδειγμα για την αριστερή κυβέρνηση;

    «Θέλουν να μας στηρίξουν για να έχουμε ανάπτυξη... ή αποφασίζουν να αφήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίζει δυσκολίες, να την τιμωρήσουν και να δώσουν ένα παράδειγμα του τι συμβαίνει σε μια χώρα που έχει αριστερή κυβέρνηση» αυτό το δίλλημα θέτει στην Ευρώπη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς από την Νέα Υόρκη, χθες, τελευταία ημέρα της πενθήμερης επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Ο κ. Κοτζιάς, τονίζει ότι σέβεται τη Γερμανία, όχι όμως και τη γερμανική πολιτική ή τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το Βερολίνο την ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας, όπως αναφέρει το Ρόιτερς, ότι η Αθήνα και οι εταίροι της στην ευρωζώνη θα πρέπει να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό για την κατάρτιση πολιτικών που θα αναζωογονήσουν την ανάπτυξη και θα επιτρέψουν στη χώρα να αποπληρώσει τα χρέη της. Ερωτηθείς αν ζητάει απλώς από την υπόλοιπη Ευρώπη να εμπιστευτεί την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών απαντά «όχι», εξηγώντας ότι «η εμπιστοσύνη είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα, αλλά θα πρέπει να είναι πραγματιστές". "Είναι σαν το παιχνίδι του δειλού, αλλά όχι το είδος του παιχνιδιού που ξέρετε. Αυτό που ξεχνούν οι φίλοι μας είναι ότι δεν έχουμε καύσιμα για να κινηθούμε... Θέλουμε να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό και στο τέλος θα το κάνουμε", επισημαίνει ο κ. Κοτζιάς. "Επομένως, δεν δίνετε μια λύση στην Ελλάδα, πιέζετε την ελληνική κυβέρνηση; Ποια μπορεί να είναι η λύση;" διερωτάται, τονίζοντας ότι "η Χρυσή Αυγή έρχεται. Κανέναν δεν συμφέρει αυτό, για αυτό θα βρουν μια λύση". Αναφερόμενος στη συνεργασία με τη Ρωσία για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου που θα περνά από την Τουρκία, την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία και την Ουγγαρία, περιλαμβάνοντας ενδεχομένως και την Αυστρία, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι μια ομάδα θα συναντηθεί τον Μάιο για να συζητήσει τεχνικά και χρηματοδοτικά θέματα. Με βάση τους ρωσικούς υπολογισμούς, η επένδυση στο ελληνικό τμήμα του αγωγού αυτού θα μπορούσε να ανέρχεται στα 2-2,5 δισ. δολάρια, συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι η χρηματοδότηση θα μπορούσε να προέλθει από δυτικές εταιρείες και τράπεζες αντί για τη ρωσική κυβέρνηση. Όσον αφορά τα χρήματα που θα μπορούσε να λάβει η Ελλάδα ως προκαταβολή για τα μελλοντικά κέρδη του αγωγού αυτού, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι οι Ρώσοι είπαν ότι πρόκειται για ένα ποσό παραπλήσιο με αυτό που θα εισέπραττε η Βουλγαρία από τον αγωγό South Stream. "Δεν είμαι βέβαιος αλλά είναι περίπου 5 δισ. δολάρια", σημείωσε.

    [04] Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών έπληξε το Νεπάλ και την Ινδία

    Τουλάχιστον δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο Νεπάλ από την ισχυρή δόνηση μεγέθους 7,9 βαθμών που έπληξε σήμερα τη χώρα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

    Μια 15χρονη σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα με την Ινδία όταν καταπλακώθηκε από τον τοίχο ενός σπιτιού που κατέρρευσε. Άλλο ένα κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν έπεσε επάνω του ένα άγαλμα, στο πάρκο μιας κωμόπολης έξω από την Κατμαντού, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.

    Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας έχουν μεταφερθεί πολλοί άνθρωποι που φέρουν κατάγματα σε χέρια και πόδια.

    Ωστόσο μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των τραυματιών παραμένει αδιευκρίνιστος.

    Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο διακρίνονται ερείπια σπιτιών, δρόμοι που έχουν ανοίξει και γυναίκες, με μωρά στην αγκαλιά, να κάθονται στο ύπαιθρο.

    [05] Χιλή: Το ηφαίστειο Καλμπούκο συνεχίζει να βγάζει καπνό

    Μια τεράστια στήλη λευκού καπνού συνέχιζε να βγαίνει χθες Παρασκευή από το στόμιο του κρατήρα του ηφαιστείου Καλμπούκο, στη νότια Χιλή, σχεδόν δύο ημέρες μετά τη διπλή ηφαιστειακή έκρηξη εκεί, με το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας να πλήττει πλέον και τις γειτονικές χώρες, ιδίως την Αργεντινή, όπου πολλές εμπορικές πτήσεις ακυρώθηκαν. Η τεράστια στήλη καπνού, η οποία βγαίνει από το πρωί από τον κρατήρα, εντείνει τους φόβους πως επίκειται μια νέα, η τρίτη κατά σειρά, ηφαιστειακή έκρηξη στο Καλμπούκο, στις ακτές της Χιλής στον Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου 1.300 χλμ. νότια του Σαντιάγο. Στο Πουέρτο Βάρας, μια πόλη 38.000 κατοίκων σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από τον κώνο του ηφαιστείου, οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για να παρακολουθήσουν, θορυβημένοι, το φαινόμενο. Αν και οι ειδικοί σημειώνουν ότι δεν πρόκειται παρά για μια συγκρκτικά ?μικρή ανάβλυση ηφαιστειακής τέφρας?, δεν κρύβουν το φόβο τους για μια ενδεχόμενη συνέχιση της ηφαιστειακής δραστηριότητας τις επόμενες ώρες.

    [06] Στο μέλλον οι μητέρες μπορεί να μην περνάνε πια γενετικές παθήσεις στα παιδιά τους

    Στο μέλλον οι μητέρες μπορεί να μην περνάνε πια γενετικές παθήσεις στα παιδιά τους.

    Επιστήμονες στις ΗΠΑ αναπτύσσουν μια νέα πολλά υποσχόμενη γενετική τεχνική, η οποία επιτρέπει τη διόρθωση των μιτοχονδρίων, έτσι ώστε πολλές παθήσεις να μην κληροδοτούνται πλέον στις επόμενες γενιές. Η τεχνική δοκιμάσθηκε με επιτυχία σε πειραματόζωα (ποντίκια) και μένει να δοκιμασθεί επίσης στους ανθρώπους. Είναι η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο σε ένα έμβρυο, έστω και ζώου. Οι ερευνητές εισήγαγαν στο ωάριο της μητέρας ή στο πρώιμο έμβρυο ειδικά ένζυμα (ενδονουκλεάσες), που λειτουργούν ως μοριακά «ψαλίδια» και -μέσω «κοπτοραπτικής»- διόρθωσαν τα γενετικά σφάλματα στα μιτοχόνδρια. Η μέθοδος είναι αρκετά απλή και θα μπορούσε να εφαρμοσθεί εύκολα στις κλινικές γονιμότητας σε όλο τον κόσμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 April 2015 - 8:30:23 UTC