Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικό το κλίμα στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - περιφερειαρχών
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση πισωγύρισε την προσπάθεια εξόδου από την κρίση
  • [03] Συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με περιφερειάρχες και δημάρχους
  • [04] Την ανάγκη συνεννόησης, στα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα, τόνισαν Πρ. Παυλόπουλος και Στ. Θεοδωράκης
  • [05] Fitch: Η Κύπρος δεν θα αντλήσει το σύνολο των 10 δισ. ευρώ του πακέτου διάσωσης
  • [06] Εκατόμβη θυμάτων στο Νεπάλ

  • [01] Θετικό το κλίμα στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - περιφερειαρχών

    Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους περιφερειάρχες της χώρας.

    Ο πρόεδρος της 'Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας Κων. Αγοραστός, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι οι περιφερειάρχες πήραν την πολιτική διαβεβαίωση ότι το μέτρο για τα ταμειακά διεθέσιμα είναι έκτακτο και προσωρινό και συνεπώς σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει προαιρετικό, κατόπιν σχετικής τροπολογίας του νόμου.

    Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός τους μίλησε με ειλικρίνεια, και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για την εθνική προσπάθεια».

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί την ερχόμενη Τρίτη με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία απουσιάζει στο εξωτερικό.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση πισωγύρισε την προσπάθεια εξόδου από την κρίση

    Στην Πάτρα βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, όπου πραγματοποιείται η πρώτη περιφερειακή προσυνδιάσκεψη του κόμματος, με θέμα το μεταναστευτικό. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του και αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο τέως πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο χρειάζεται δύο φορές περισσότερο μια συμφωνία, που θα εξασφαλίζει την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη.

    Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πισωγύρισε την προσπάθεια της εξόδου της χώρας από την κρίση, που, όπως υποστήριξε, ήταν σε εξέλιξη μέχρι τις εκλογές. Εκτίμησε, όμως, ότι η έξοδος είναι ακόμα εφικτή, χωρίς περαιτέρω θυσίες, αλλά με πολιτικές παρεμβάσεις που θα φέρουν ανάσα στον κόσμο, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι δεν πρέπει πάνε χαμένες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός.

    «Εμείς είχαμε πετύχει να μας χορηγηθεί προληπτική γραμμή στήριξης» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Κατά τη διακυβέρνησή μας, ποτέ δεν τέθηκε θέμα ανησυχίας πληρωμής μισθών και συντάξεων». «Εμείς τα διώξαμε αυτά τα φαντάσματα» είπε, για να συμπληρώσει πως «αυτά τα φαντάσματα στοιχειώνουν την οικονομία και καταστρέφουν την εικόνα της χώρας».

    [03] Συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με περιφερειάρχες και δημάρχους

    Αναφορά στο μεταναστευτικό έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος του περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι είναι από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και δυστυχώς βαραίνει, όπως είπε, τις χώρες υποδοχής, περισσότερο από τις άλλες. Σημείωσε δε, ότι στο νότιο Αιγαίο και στον Έβρο υπάρχουν μειωμένες ροές και ότι η έγνοια της ΕΕ είναι περισσότερο στη νότιο Μεσόγειο, στην πλευρά της Λιβύης και από τη δική μας πλευρά ζήτησε να πέσει το βάρος και στο ανατολικό Αιγαίο.

    Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί και με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, μετά την ΠΝΠ με την οποία μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    [04] Την ανάγκη συνεννόησης, στα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα, τόνισαν Πρ. Παυλόπουλος και Στ. Θεοδωράκης

    Στη διαβεβαίωση ότι θα κάνει τα πάντα, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος, νωρίτερα σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη.

    Ο κ.Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωράκη για την πρωτοβουλία του, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι οι απόψεις του συγκλίνουν στο ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση στα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα, πέρα από στείρες αντιπαραθέσεις.

    Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις επισημάνσεις του και ειδικότερα για την τρίτη, υπογράμμισε ότι «είμαστε ακριβώς στη στιγμή, που ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του, και πρώτα από όλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε να μείνει η Ελλάδα στη καρδιά της Ευρώπης».

    Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών σημειώνοντας, ότι «χρειάζεται μια συνεννόηση πέρα από αυτά που λέμε συνήθως, μια συνεννόηση για να κρατηθούμε στην καρδιά της Ευρώπης. Να αποφύγουμε απερισκεψίες, να αποφύγουμε ξαφνικές ενέργειες, να αποφύγουμε τα ατυχήματα».

    Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, είναι στο πλευρό των ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. «Από τότε άλλωστε που ήσασταν στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή που μας έβαλε στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

    [05] Fitch: Η Κύπρος δεν θα αντλήσει το σύνολο των 10 δισ. ευρώ του πακέτου διάσωσης

    Την εκτίμηση ότι η Κύπρος δεν θα χρειαστεί να αντλήσει το σύνολο των 10 δισ. ευρώ του διεθνούς πακέτου διάσωσης, εκφράζει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch.

    Ο διεθνής οίκος επιβεβαιώνει την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Κύπρου σε B- με θετική προοπτική, αλλά αναβαθμίζει το ανώτατο όριο της χώρας (country ceiling) σε BB-από Β. Διατηρεί, επίσης, το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο της χώρας σε Β. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν θεωρεί πλέον«ότι ολόκληρο το χρηματοδοτικό κονδύλι Euro10 δισ.θαχρησιμοποιηθεί».

    «Οι ισχυρές επιδόσεις του προϋπολογισμού υποδηλούν ότι τα περιθώρια του προγράμματος έχουν φτάσει κοντά στα 3 δισ. ευρώ (17% του ΑΕΠ)»αναφέρει, προσθέτοντας ότι η«βασική τάση των δημοσίων οικονομικών είναι θετική».

    [06] Εκατόμβη θυμάτων στο Νεπάλ

    Στους 688 εκτοξεύθηκε ο αριθμός των νεκρών στο Νεπάλ από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,9 βαθμών- τη σφοδρότερη τα τελευταία 81 χρόνια- γνωστοποίησε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών στο πρακτορείο Ρόιτερς. Στην πρωτεύουσα Κατμαντού έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 181 άνθρωποι. Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία του Νεπάλ είχε κάνει λόγο για 449 νεκρούς.

    «Θάνατοι έχουν καταγραφθεί σε όλες τις περιοχές με εξαίρεση κάποιες περιοχές στο δυτικό τμήμα της χώρας. Όλες οι ομάδες μας έχουν αναπτυχθεί με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση των επιζώντων και επιπλέον την παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη» είχε επισημάνει ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Στην περιοχή του όρους Έβερεστ η χιονοστιβάδα που προκάλεσε ο φονικός σεισμός του Νεπάλ καταπλάκωσε ένα τμήμα του κεντρικού καταυλισμού που χρησιμοποιούν οι ορειβάτες που πραγματοποιούν αναβάσεις στο Έβερεστ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 8 άνθρωποι, γνωστοποίησε το υπουργείου Τουρισμού του Νεπάλ. «Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί, μεταξύ των νεκρών ενδέχεται να βρίσκονται ξένοι αλλά και οδηγοί σέρπα» επισήμανε αξιωματούχος του υπουργείου.

    Στη βόρεια Ινδία ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 12, όπου 6 σκοτώθηκαν όταν τα σπίτια τους κατέρρευσαν στο Ούταρ Πράντες και 6 επιπλέον έχασαν την ζωή τους στο Μπιχάρ, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Μπανγκλαντές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 April 2015 - 12:30:23 UTC