Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κατοχή κινητού τηλεφώνου από μαθητή στις Πανελλήνιες, αυτόματα θα μηδενίζει το γραπτό δοκίμιο
  • [02] Ισχυροί μετασεισμοί συγκλονίζουν το Νεπάλ
  • [03] ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα: 1-1

  • [01] Η κατοχή κινητού τηλεφώνου από μαθητή στις Πανελλήνιες, αυτόματα θα μηδενίζει το γραπτό δοκίμιο

    Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ΄ αριθμ. 1461 και 1462/2015, αποφάσεις του αποφάνθηκε ότι η κατοχή και μόνο κινητού τηλεφώνου από μαθητή, ανεξάρτητα αν είναι απενεργοποιημένο ή όχι, κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών απολυτηρίων εξετάσεων, αυτομάτως μηδενίζει το γραπτό δοκίμιο.

    Να σημειωθεί ότι η εκπαιδευτική νομοθεσία προβλέπει ότι οι μαθητές κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξετάσεων δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό (blanco), κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, κ.λπ. Σε περίπτωση που βρεθούν στην κατοχή τους τα επίμαχα αντικείμενα το γραπτό μηδενίζεται.

    [02] Ισχυροί μετασεισμοί συγκλονίζουν το Νεπάλ

    Ισχυροί μετασεισμοί συγκλονίζουν σήμερα το Νεπάλ και την πρωτεύουσα Κατμαντού μία ημέρα μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 βαθμών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 2.200 και πλέον ανθρώπων.

    Ο μεγαλύτερος μετασεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμών και σημειώθηκε σε μια περιοχή που βρίσκεται βορειοδυτικά του Κατμαντού, σε κοντινή απόσταση από την κινεζική μεθόριο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

    Η δόνηση έγινε αισθητή έως το όρος Έβερεστ, όπου προκάλεσε νέες χιονοστιβάδες, σύμφωνα με τους ορειβάτες που βρίσκονται στο σημείο.

    Στην Ινδία, οι αρχές κάνουν λόγο για 57 νεκρούς, κυρίως στο κρατίδιο Μπιχάρ. Στο Θιβέτ τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Θεωρείται βέβαιο ότι οι αριθμοί αυτοί θα αυξηθούν, την ίδια ώρα που οι υπηρεσίες αρωγής και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, προσπαθούν να εκτιμήσουν το εύρος της καταστροφής και τις ανάγκες των κατοίκων.Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

    Εξάλλου, τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη χιονοστιβάδα που προκάλεσε ο σεισμός. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς που κατήρτισε έναν κατάλογο των υπηκόων ξένων χωρών που βρίσκονταν στο Νεπάλ και στο όρος Έβερεστ όταν σημειώθηκε ο σεισμός και βασίζεται στα στοιχεία που έδωσαν ορισμένες κυβερνήσεις ξένων κρατών, δύο Έλληνες υπήκοοι είναι καλά στην υγεία τους.

    Διαβάστε επίσης:Χώρες στέλνουν βοήθεια στο Νεπάλ που συνεχίζει να μετρά θύματα του καταστροφικού σεισμού

    [03] ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα: 1-1

    Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» προηγήθηκε στο 12΄ με τον Τσάβες, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» ισοφάρισε στο 14΄ με τον Περέιρα. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Χαρίση στις καθυστερήσεις (90+2΄).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 April 2015 - 16:30:23 UTC