Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Απόλυτο φιάσκο» η συνέντευξη Τσίπρα, δηλώνει ο Κ. Καραγκούνης
  • [02] Παραιτήσεις στην ΕΕΤΤ για το «μαύρο» στα ιδιωτικά κανάλια ζήτησε ο Χρ. Σπίρτζης
  • [03] Το Grexit δεν είναι σενάριο που επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
  • [04] Στελέχη του CDU ζητούν από την Ελλάδα συγκεκριμένη λίστα με μεταρρυθμίσεις
  • [05] Στο εδώλιο το νούμερο 2 της Deutsche Bank για την υπόθεση του ομίλου Kirch
  • [06] Άστεγοι πωλητές του περιοδικού «Σχεδία» φωτογράφισαν την Αθήνα
  • [07] Για παράνομη χρήση δύο ευρεσιτεχνιών κατηγορείται η Microsoft

  • [01] «Απόλυτο φιάσκο» η συνέντευξη Τσίπρα, δηλώνει ο Κ. Καραγκούνης

    Για «απόλυτο φιάσκο ή ολοκληρωτική καταστροφή» κάνει λόγο η ΝΔ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στην εκπομπή enikos, στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

    Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης, επισημαίνει: «Αφού μάθαμε ότι η "περήφανη διαπραγμάτευση" ήταν όλη λάθος, αφού ξεχάστηκαν οριστικά η κατάργηση του μνημονίου, η διαγραφή χρέους, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αύξηση του αφορολογήτου, τελικά ομολογούν ότι οδηγούνται είτε σε "κωλοτούμπα" είτε σε δημοψήφισμα για δραχμή».

    [02] Παραιτήσεις στην ΕΕΤΤ για το «μαύρο» στα ιδιωτικά κανάλια ζήτησε ο Χρ. Σπίρτζης

    Όπως αναφέρει ο κ. Σπίρτζης, η διακοπή που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, με αποκλειστική ευθύνη της ιδιωτικής DIGEA, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό πάροχο δικτύου, εγείρει θέμα πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων της διοίκησης της ΕΕΤΤ.

    Παράλληλα, επισημαίνει ότι με αφορμή τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος προκύπτουν ερωτηματικά, τα οποία άπτονται των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων της ΕΕΤΤ και αφορούν τις συμβατικές υποχρεώσεις και τη λειτουργία της ίδιας της DIGEA.

    Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των πολιτών και στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα.

    [03] Το Grexit δεν είναι σενάριο που επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν επεξεργάζεται σχέδια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

    «Η έξοδος της Ελλάδας δεν αποτελεί σενάριο το οποίο επεξεργαζόμαστε» φέρεται να δήλωσε ο Κερέ στο γαλλικό περιοδικό Alternatives Economiques σύμφωνα με το Reuters.

    Στη συνέντευξή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τηνΕυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο Μπενουά Κερέ προσθέτει ότι έτσι όπως έχουν τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το εάν θα ανακάμψει η ευρωζώνη το 2015 και το 2016.

    [04] Στελέχη του CDU ζητούν από την Ελλάδα συγκεκριμένη λίστα με μεταρρυθμίσεις

    «Θα ήταν ανεύθυνο από την ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον ίδιο της τον λαό να συνεχίσει να ποντάρει στον χρόνο», δήλωσε ο Έκχαρτ Ρέμπεργκ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CDU για θέματα προϋπολογισμού σε συνέντευξή του στην Bild.

    «Παρατείναμε το πρόγραμμα στις 27 Φεβρουαρίου ως τις 30 Ιουνίου ώστε να δώσουμε χρόνο στην Ελλάδα να καθορίσει τις μεταρρυθμίσεις», αναφέρει η επικεφαλής Οικονομικών Υποθέσεων του CDU Άντιε Τίλμαν.

    Ο Μίχαελ Φουξ, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του CDU δήλωσε στη Bild: «Αν οι μεταρρυθμίσεις αρκούν για την εκταμίευση της δόσης, θα το αποφασίσουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η

    ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ωστόσο και η δική τους υπομονή αρχίζει να εξαντλείται».

    Ο ειδικός του CDU σε δημοσιονομικά θέματα Φρανκ Στέφελ ανέφερε αυτό που ενδιαφέρει είναι οι πράξεις καθώς «χωρίς πράξεις δεν θα υπάρξει η συγκατάθεση της γερμανικής βουλής».

    [05] Στο εδώλιο το νούμερο 2 της Deutsche Bank για την υπόθεση του ομίλου Kirch

    Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη βρίσκεται o συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιούργκεν Φίτσεν, κατηγορούμενος για κατάθεση παραπλανητικών στοιχείων σε σχέση με την κατάρρευση του μιντιακού ομίλου Kirch.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του εισαγγελέα πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο 66χρονος Φίτσεν κατά την εκδίκαση της αστικής αγωγής κατέθεσε με τέτοιο τρόπο προκειμένου να απορριφθεί η υπόθεση εναντίον της Deutsche Bank

    Τον Φεβρουάριο του 2014, η Deutsche Bank κατέληξε σε διακανονισμό της διαμάχης, σε μια συμφωνία που της κόστισε περίπου 925 εκατ. ευρώ και έδωσε τέλος σε 12 χρόνια νομικών διενέξεων.

    [06] Άστεγοι πωλητές του περιοδικού «Σχεδία» φωτογράφισαν την Αθήνα

    Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ενώνει τις δυνάμεις της με το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», ένα περιοδικό που στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει ως στόχο να στηρίξει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κυρίως ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες αστεγίας, και παρουσιάζουν μια διαφορετική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μία Στέγη για τη Σχεδία». Η έκθεση εγκαινιάστηκε χτες και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαΐου και περιλαμβάνει 80 φωτογραφίες με θέμα την πόλη, τις οποίες κατέγραψαν οι πωλητές της «Σχεδίας».

    Ο Λευτέρης, ο Γιάννης, η Ιουλία, ο Χρήστος, ο Αλέξανδρος, η Ματίνα και η Μπέσσυ διαβιούν τα τελευταία χρόνια σε δρόμους, αποθήκες ή διαμερίσματα υπό τον κίνδυνο έξωσης. Ενάμιση χρόνο πριν το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» τους έδωσε μια μοναδική ευκαιρία, να αποτυπώσουν με τη βοήθεια φωτογραφικής μηχανής τη ζωή στην πόλη, όπως τη βιώνουν οι ίδιοι. Το αποτέλεσμα της καταγραφής αυτής έγινε έκθεση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

    Η έκθεση περιλαμβάνει 80 έργα των πωλητών του περιοδικού και έχει τίτλο «Μία Στέγη για τη Σχεδία». Παρουσιάζεται μέχρι την Κυριακή 10 Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Τα έργα θα διατίθενται προς πώληση και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των ίδιων των δημιουργών.

    [07] Για παράνομη χρήση δύο ευρεσιτεχνιών κατηγορείται η Microsoft

    Αμερικανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Microsoft Corp έκανε παράνομη χρήση δύο ευρεσιτεχνιών της εταιρείας InterDigital σε κινητά της τηλέφωνα.

    Στη δικαστική διαμάχη που ενδέχεται να αποβεί δαπανηρή για τον κολοσσό λογισμικού, η έδρα εκτίμησε ότι η Microsoft παραβίασε τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας κάνοντας χρήση δύο ασύρματων τεχνολογιών που ανήκουν στην InterDigital.

    Η Microsoft χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου ως ένα μόνο βήμα στην όλη διαδικασία ενώ η InterDigital τήρησε σιγής ιχθύος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 April 2015 - 10:30:29 UTC