Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Πηγή έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης το ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [02] Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής αρωγός της κυβέρνησης στην εθνική προσπάθεια
  • [03] Έρευνα στους κόλπους ΕΛΑΣ και ΕΥΠ για σχέσεις με κυκλώματα δουλεμπόρων
  • [04] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Ποτάμι Καρλοβάσου Σάμου
  • [05] Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια
  • [06] Τα επόμενα βήματα για την εθελοντική αποκάλυψη των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία
  • [07] Σουηδία: Θα εξεταστεί προσφυγή του Τζούλιαν Ασάνζ κατά του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον του
  • [08] Ξεπέρασαν τους 5000 οι νεκροί στο Νεπάλ
  • [09] Μικροσκοπικά ρομπότ σηκώνουν 100 φορές το βάρος τους

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Πηγή έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης το ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την ευχή «να συνεχίσετε την παράδοση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που έχει γίνει πραγματικά μια πηγή έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης, για τον Ελληνικό Λαό γενικότερα και όχι μόνο» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος, στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του ΔΣ και Γενικό Διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλη Ψύλο.

    Από την πλευρά του, ο κ. Ψύλος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, υπογράμμισε τη νέα προσπάθεια, που όπως είπε "ξεκινάμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με στροφή στην κοινωνία και στα προβλήματά της".

    Εξήγησε ότι «δεν θα είναι ένα Πρακτορείο που θα απευθύνεται στα Υπουργεία μόνο, θα απευθύνεται στην κοινωνία, θα δίνει έμφαση στα προβλήματα και στη σωστή προβολή των θέσεων της χώρας στο εξωτερικό» και πρόσθεσε: «αυτό είναι υπόσχεση και σε σας προσωπικά, αλλά φυσικά και στον Ελληνικό Λαό, ο οποίος πληρώνει αγόγγυστα και το ΑΠΕ-ΜΠΕ».

    Ο κ. Ψύλος προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια έκδοση του εθνικού πρακτορείου για τα 100 χρόνια του, καθώς επίσης και ένα βιβλίο του αείμνηστου Ανδρέα Χριστοδουλίδη, του οποίου όπως ανέφερε, τιμάμε τη μνήμη στις 5 Ιουνίου. Απηύθυνε, μάλιστα, πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να είναι εκείνος που θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας, που θα φέρει το όνομα «Μέγαρο Ανδρέα Χριστοδουλίδη» στο κτίριο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο όπως σημείωσε ο κ. Ψύλος αγοράστηκε με πρωτοβουλία του Ανδρέα Χριστοδουλίδη.

    Η ανταπόκριση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ήταν άμεση δηλώνοντας «θα είμαι εκεί».

    Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Ψύλος ανέφερε ότι«συμφωνήσαμε με τη βοήθειατης Προεδρίας της Δημοκρατίας να αναδείξουμε στο εξωτερικό όλο το δυναμικό των Ελλήνων επιστημόνων, καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, δημιουργών, φιλοσόφων. Να δείξουμε στο εξωτερικό, ως ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον πλούτο της ελληνικής διανόησης και της ελληνικής κοινωνικής ζωής».

    [02] Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής αρωγός της κυβέρνησης στην εθνική προσπάθεια

    «Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην εθνικής σας προσπάθεια», δήλωσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Κατά τη συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας, συζήτησαν για την κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, θέμα για το οποίο άλλωστε συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, το περασμένο Σάββατο, με τους περιφερειάρχες.

    Στο περιθώριο της συζήτησης η περιφερειάρχης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις συναντήσεις που είχε κατά επταήμερη παραμονή της στην Νέα Υόρκη και για τις διαλέξεις της σε δύο πανεπιστήμια της πόλης.

    [03] Έρευνα στους κόλπους ΕΛΑΣ και ΕΥΠ για σχέσεις με κυκλώματα δουλεμπόρων

    Έρευνα σε βάθος, διενεργείται από την ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ, για μεγάλο σύστημα διαφθοράς στους κόλπους τους, που αφορά σχέσεις στελεχών τους με κυκλώματα δουλεμπόρων, γεγονός που αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής».

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Αστυνομία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ εξετάζουν σε βάθος το αποδεικτικό υλικό και σύντομα θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.Ανάλογη έρευνα διεξάγει για ευρύτερα θέματα οργανωμένου εγκλήματος, με εμπλεκόμενα τα ίδια πρόσωπα, η ελληνική Δικαιοσύνη.

    Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, που υπηρετούν σε υπηρεσίες αλλοδαπών και άλλα καίρια πόστα, φέρονται να είναι μέλη κυκλωμάτων δουλεμπόρων, οργανώνοντας μεταφορές μεταναστών, παρέχοντας «κάλυψη», εκδίδοντας άδειες σε χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, ή προσφέροντας «υπηρεσίες» παντός τύπου στους δουλεμπόρους.

    [04] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Ποτάμι Καρλοβάσου Σάμου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή Άγιος Νικόλαος, στο Ποτάμι Καρλοβάσου Σάμου.

    Επιτόπου έσπευσαν άμεσα το σύνολο των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, καθώς και εθελοντικά κλιμάκια της ευρύτερης περιοχής, αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης, καθώς οι νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.

    Πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ καταφθάνει σε λίγη ώρα από την Αθήνα για να συμβάλει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη που κατέφθασαν νωρίτερα στην περιοχή από την Ελευσίνα αναμένουν να πέσουν οι άνεμοι για να επιτελέσουν το έργο τους. Τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή προστατεύονται από το πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής.

    [05] Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια

    Την άποψη ότι η πρόσφατη αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν θα άρει από μόνη της το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλούμ.

    «Η ελληνική κυβέρνηση έπαιξε το στοίχημα πως αν διαπραγματευθεί με εμάς, η ΕΚΤ θα ανοίξει τα γκισέ των ταμείων, θα χαλαρώσει τους κανόνες», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Όμως «δεν θα υπάρξει εύκολη πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ μέχρι να υπάρξει μια σταθερή συμφωνία με το Eurogroup», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο RTL Nieuws.

    [06] Τα επόμενα βήματα για την εθελοντική αποκάλυψη των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία

    Πολιτική διακήρυξη προτίθενται να υπογράψουν Ελλάδα και Ελβετία για την διευκόλυνση της εθελοντικής αποκάλυψης των καταθέσεων Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες.

    Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου που θα προβλέπει την εθελοντική δήλωση των καταθέσεων στις τράπεζες της Ελβετίας, οι δύο χώρες θα υπογράψουν πολιτική διακήρυξη σύμφωνα με την οποία όσοι δεν προχωρήσουν στη δήλωση των καταθέσεων τους θα απειλούνται με κλείσιμο του τραπεζικού λογαριασμού τους.

    Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2018 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία Ε.Ε - Ελβετίας για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών.

    Μετά τη σημερινή συνάντηση του, με τον Ελβετό υφυπουργό Διεθνών Οικονομικών Θεμάτων Jacques de Watteville, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο που θα προβλέπει εθελοντική αποκάλυψη των καταθέσεων των Ελλήνων στην Ελβετία έναντι πληρωμής ποσού φόρου.

    [07] Σουηδία: Θα εξεταστεί προσφυγή του Τζούλιαν Ασάνζ κατά του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον του

    Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξετάσει την προσφυγή που έχει καταθέσει ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ για την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον του από εισαγγελείς που θέλουν να τον ανακρίνουν σχετικά με κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

    Ο 43χρονος Αυστραλός παραμένει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από τον Ιούνιο του 2012 ώστε να αποφύγει την έκδοσή του στην Σουηδία, όπου καταζητείται για να ανακριθεί σχετικά με τις κατηγορίες που του προσάπτονται για σεξουαλική επίθεση εναντίον δύο γυναικών το 2010. Ο Ασάνζ αρνείται τις κατηγορίες αυτές.

    Οι εισαγγελείς επέμεναν αρχικά στην μεταφορά του Ασάνζ στην Σουηδία για να ανακριθεί εκεί, αλλά σε μια μεταστροφή τους τον Μάρτιο συμφώνησαν να τον ανακρίνουν στο Λονδίνο.Στην ανακοίνωση του σουηδικού Ανώτατου Δικαστηρίου δεν διευκρινίζεται η ημερομηνία κατά την οποία θα εξεταστεί η προσφυγή.

    [08] Ξεπέρασαν τους 5000 οι νεκροί στο Νεπάλ

    Δραματικά αυξήθηκε τις τελευταίες ώρες ο αριθμός των θυμάτων από τον σεισμό των 7,9 βαθμών του περασμένου Σαββάτου στο Νεπάλ.Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του τοπικού υπουργείου Εσωτερικών 5.057 είναι οι νεκροί από το πέρασμα του Εγκέλαδου.

    Περισσότεροι από 10.000 είναι οι τραυματίες. Όπως έγινε επίσης γνωστό σήμερα 250 άνθρωποι αγνοούνται από χιονοστιβάδα που έπληξε ένα χωριό στην περιφέρεια Ράσουα, μια δημοφιλή περιοχή πεζοπορίας βόρεια της πρωτεύουσας Κατμαντού.

    Ξένοι τουρίστες ενδέχεται να βρίσκονται μεταξύ των αγνοουμένων από τη χιονοστιβάδα, η οποία έπληξε το χωριό Γκονταταμπέλα. Ο ισχυρός έχει προκαλέσει πολλές χιονοστιβάδες στο Νεπάλ.

    Εν τω μεταξύ σύμφωνα με εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται σε έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ο σεισμός του Νεπάλ έχει πλήξει 8 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ περισσότερο από 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν επείγουσα ανάγκη αρωγής, τροφίμων, πόσιμου νερού και στέγης,

    [09] Μικροσκοπικά ρομπότ σηκώνουν 100 φορές το βάρος τους

    Ερευνητές ανέπτυξαν μικροσκοπικά ρομπότ τα οποία έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν και να μεταφέρουν φορτίο που ζυγίζει 100 φορές το βάρος τους.

    Τα μικροσκοπικά ρομπότ αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν από μηχανολόγους μηχανικούς του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στις Ηνωμένες Πολιτείες και πρόκειται να παρουσιαστούν τον επόμενο μήνα στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής και Αυτοματισμών που θα πραγματοποιηθεί στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον.

    Το μυστικό έγκειται στην τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί και παρέχει τη δυνατότητα στα ρομπότ να «περπατούν» πάνω σε οριζόντιες επιφάνειες. Ο σχεδιασμός τους είναι εμπνευσμένος από τα γκέκο, τις σαύρες με τις απίστευτες δεξιότητες αναρρίχησης.

    Οι ερευνητές πιστεύουν ότι στο μέλλον οι μηχανές αυτές είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν σε εργοστάσια ή εργοτάξια για την ανύψωση βαρέων φορτίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 April 2015 - 14:30:24 UTC