Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου- Αιγύπτου»
  • [02] Κανονικά σήμερα η πληρωμή συντάξεων του ΙΚΑ
  • [03] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Εφικτός ένας συμβιβασμός για να μείνει η Βρετανία στην ΕΕ
  • [04] Έργα τέχνης σε διαστάσεις ... μινιατούρας

  • [01] «Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου- Αιγύπτου»

    Ένα ακόμη βήμα στην εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου- Αιγύπτου εκτιμάται ότι θα αποτελέσει η σημερινή δεύτερη κοινή συνάντηση των Προέδρων Νίκου Αναστασιάδη και Φατάχ Αλ Σίσι και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Της κοινής συνάντησης θα προηγηθούν διμερείς επαφές. Τα ενεργειακά θέματα θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.

    Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, η ημερήσια διάταξη της συνάντησης «θα είναι πλούσια» και μετά την ολοκλήρωσή της θα εκδοθεί η διακήρυξη της Λευκωσίας, που θα είναι συνέχεια της διακήρυξης του Καϊρου.

    «Έχουμε κοινές έγνοιες και ανησυχίες με την Αίγυπτο και την Ελλάδα και σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

    Ειδικότερα, θα συζητηθούν περιφερειακά θέματα, το Κυπριακό, θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, οι εξελίξεις στην Υεμένη, η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ και πώς επηρεάζει τις χώρες της περιοχής, η κατάσταση στη Λιβύη, το Μεσανατολικό.

    Θα υπάρξει συζήτηση και για το πώς οι τρεις χώρες μπορούν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, όπως τα ΗΕ, η ΕΕ, ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης. Επίσης, θα δοθεί έμφαση σε θέματα εμπορίου, τουρισμού και ναυτιλίας και θα συζητηθεί η σύνδεση των κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αερίου με τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Αίγυπτο.

    Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ αν θα διευρυνθεί η συνεργασία με την συμμετοχή και του Ισραήλ, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «οι τριμερείς συναντήσεις είναι ανοικτές για συμμετοχή και άλλων κρατών, που ,όμως, προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη και των τριών. Όταν υπάρχουν εξελίξεις για συμμετοχή άλλων κρατών θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις». Επίσης, ανέφερε ότι, μετά το σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση κορυφής Κύπρου -Ελλάδας-Ισραήλ.-

    [02] Κανονικά σήμερα η πληρωμή συντάξεων του ΙΚΑ

    Κανονικά θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, η πληρωμή των συντάξεων των δικαιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Εξαιρούνται οι συντάξεις του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίες θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου.

    [03] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Εφικτός ένας συμβιβασμός για να μείνει η Βρετανία στην ΕΕ

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να εξευρεθεί ένας συμβιβασμός με τη Βρετανία και να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε η χώρα να συμφωνήσει να παραμείνει εντός αυτής, απέκλεισε πάντως μεγάλες αλλαγές στη θεμελιώδη αρχή της ελευθερίας της κίνησης των προσώπων, που απασχολεί πολλούς Βρετανούς.

    Εννέα ημέρες πριν διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, οι οποίες ενδέχεται να αναδείξουν στην εξουσία έναν πρωθυπουργό που έχει δεσμευθεί να διοργανώσει δημοψήφισμα για να κριθεί η παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ, ο Γιούνκερ τόνισε μιλώντας στο BBC ότι θα ήταν πρόωρο να γίνει λεπτομερής συζήτηση για οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές τι ακριβώς ζητάει το Λονδίνο.

    [04] Έργα τέχνης σε διαστάσεις ... μινιατούρας

    «Περιορίζεται» η τέχνη; Στα... ασφυκτικά περιθώρια των διαστάσεων 12x12 εκ., 57 μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) εκθέτουν έργα- μινιατούρες, προσκαλώντας το κοινό σε μια άλλη... διάσταση. Η έκθεση Μινιατούρας 2015, που διοργανώνεται για 14η χρονιά από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών, φιλοξενείται φέτος (έως τις 7/05), στον εικαστικό χώρο «ρώ», επί της οδού Ρωμανού 5, και περιλαμβάνει γλυπτά, κολλάζ, έργα με μεικτές τεχνικές, ακουαρέλα και λάδι.

    «Αυτό που ενώνει όλους τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, είναι η διάσταση και, φυσικά, ότι ανήκουν όλοι στον Σύλλογο» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του χώρου Ευτυχία Γούσιου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 April 2015 - 4:30:22 UTC