Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Κλείνει η μαύρη παρένθεση που άνοιξε τη νύχτα της 11ης Ιουνίου 2013
  • [02] Θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις στον χώρο της Παιδείας, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τ. Κουράκης
  • [03] Ν. Βαλαβάνη: Δεν σβήνουμε πρόστιμα φοροφυγάδων, αλλά συμβεβαιωμένους πρόσθετους φόρους
  • [04] Πάνω από 13,5 εκατ. ευρώ στον ΟΑΕΕ από τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα
  • [05] Ν. Ξυδάκης: Θύλακας της νεότερης ελληνικής ιστορίας, το νέο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης
  • [06] «Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα έργα στο «Απόστολος Νικολαΐδης»

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Κλείνει η μαύρη παρένθεση που άνοιξε τη νύχτα της 11ης Ιουνίου 2013

    «Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, κλείνει η μαύρη παρένθεση που άνοιξε τη νύχτα της 11ης Ιουνίου 2013», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος και υπογραμμίζει:

    «Η νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση δεν θα είναι πια το φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης, άλλος ένας μηχανισμός προπαγάνδας, αλλά ένας πραγματικά δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα βασίζεται στην τήρηση των συνταγματικών αρχών, στον πλουραλισμό των απόψεων, θα πληροφορεί, θα ψυχαγωγεί και θα παράγει πολιτισμό για τους κατοίκους της χώρας μας, καθώς και για τον απόδημο ελληνισμό, θα υπηρετεί τη δημοκρατία».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, επίσης, ότι με την πράξη αυτή «τελειώνει, επιτέλους, τόσο το εξαιρετικά προβληματικό και σκανδαλώδες καθεστώς της ΝΕΡΙΤ, όσο και η επικοινωνιακή μονοκρατορία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στον χώρο των ΜΜΕ συνολικά».

    [02] Θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις στον χώρο της Παιδείας, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τ. Κουράκης

    Με το νομοσχέδιο που καταθέτουμε αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Παρασκευή 8 Μαΐου, ρυθμίζονται άμεσα θέματα που είναι αναγκαία για να λειτουργήσουν τα σχολεία στην ώρα τους.

    Αυτό επισημαίνει στην τηλεφωνική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.

    Ο κ Κουράκης αναφέρεται στις αλλαγές που επέρχονται με το νομοσχέδιο και αφορούν από την μια το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και μια σειρά άλλα ζητήματα όπως η αλλαγή της διαδικασίας εισαγωγής σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, η ανασύσταση των τομέων και των ειδικοτήτων στην Τεχνική - Επαγγελματική εκπαίδευση αλλά και στο σύστημα επιλογής των διευθυντών των σχολείων.

    Ο κ. Κουράκης , προαναγγέλλει και άλλες παρεμβάσεις στον χώρο της Παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, που θα γίνουν μετά από διάλογο με τους ενδιαφερομένους φορείς και μελέτη, όπως λέει, για την ειδική αγωγή αλλά και τα πανεπιστήμια.

    Επίσης αναφέρει πως με άλλες διοικητικές πράξεις θα ρυθμιστούν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση , όπως για παράδειγμα η κάλυψη των κενών δασκάλων -καθηγητών που ίσως , όπως αναφέρει, φτάνουν τα 25.000 .

    Τέλος , ο κ Κουράκης προαναγγέλλει ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία για την προώθηση του μακροπρόθεσμου στόχου της κυβέρνησης , που είναι η ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

    [03] Ν. Βαλαβάνη: Δεν σβήνουμε πρόστιμα φοροφυγάδων, αλλά συμβεβαιωμένους πρόσθετους φόρους

    Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, που ξεκινούσε από πολιτικές αντεγκλήσεις και κατέληγε σε σαρκαστικούς υπαινιγμούς και υβριστικές αναφορές, διεξήχθη, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής,η συζήτηση της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης, με την οποία καταβάλλεται προσπάθεια κεφαλαιακής ενίσχυσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ). Επίσης, με την ίδια ΠΝΠ, διευρύνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων, προκειμένου να υπαχθούν σ' αυτήν και πρόσθετοι φόροι του νόμου 2523/1997 (φόροι για καθυστερημένες ή ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις), οι οποίοι από το 2014 και εντεύθεν αναγωρίζονται από την νομοθεσία ως "πρόστιμα".

    Η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα κατά των δύο διατάξεων της ΠΝΠ, ιδίως για το δεύτερο άρθρο της. Παρά την ηπιότερη στάση του εισηγητή της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, οι υπόλοιποι ομιλητές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκαναν λόγο για "το πρώτο σκάνδαλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ" (Μ. Βαρβιτσιώτης), ή διαπίστωναν "φωτογραφική διάταξη και ενδεχόμενη εξόφληση προεκλογικών γραμματίων σε μεγαλοφειλέτες" ('Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Στο ίδιο δε, πλαίσιο, η αντιπολίτευση αξίωσε από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τα ονόματα όσων ωφελούνται από τη συγκεκριμένη διεύρυνση, με χρέη άνω του 1 εκ. ευρώ, με τον Χ. Θεοχάρη (Ποτάμι), να αφήνει μάλιστα υπονοούμενα για εξυπηρέτηση μεγάλου καπνοβιομηχάνου. "Καραμπινάτη μεθόδευση", διαπίστωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), "προσχωρήσατε στο δόγμα ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", παρατήρησε ο Γ. Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ), ενώ "ρυθμίσεις άπαξ για όλους ή για κανέναν", πρότεινε ο Γ. Γαλέος (Χρυσή Αυγή).

    Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, επέμεινε ότι η ρύθμιση δεν αφορά πρόστιμα, που έχουν επιβληθεί αυτοτελώς από το ΣΔΟΕ και τη Δικαιοσύνη, ούτε για πλαστά και εικονικά τιμολόγια (όπως είχε υποστηρίξει ο Μάκης Βορίδης), αλλά - όπως είπε - τους "πρόσθετους φόρους" του νόμου του 1997.

    Με κατηγορίες κατά της Νέας Δημοκρατίας, ότι επιδιώκει το κλείσιμο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, απάντησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνης, στις παρατηρήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η κεφαλαιακή ενίσχυση της ΕΒΖ, μέσω του εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας, ενδέχεται να κριθεί από την Κομισιόν, ως παράτυπη κρατική ενίσχυση.

    [04] Πάνω από 13,5 εκατ. ευρώ στον ΟΑΕΕ από τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

    Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Ασφαλιστικού Συστήματος της Βουλής, ο νέος διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) Αναστάσιος Πετρόπουλος, για την ανταπόκριση που είχε από τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος, μέσα σε μόλις 15 μέρες εφαρμογής της ρύθμισης υποβλήθηκαν 56.550 αιτήσεις, εισπράχθηκαν από αυτές άμεσα 13.167.000 ευρώ, ενώ συνολικά αναμένεται να εισπραχθούν 870 εκατ. ευρώ.

    [05] Ν. Ξυδάκης: Θύλακας της νεότερης ελληνικής ιστορίας, το νέο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

    Θύλακας της νεότερης ελληνικής ιστορίας θα είναι το νέο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, δήλωσε ο αν. υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

    «Το συγκρότημα του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης περιγράφεται ως «Αυλή των θαυμάτων» και είναι πράγματι έτσι, με πολλές έννοιες» δήλωσε ο Νίκος Ξυδάκης, μετά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του οικοδομικού τετραγώνου Άρεως, Βρυσακίου, Κλάδου και Αδριανού στην Πλάκα, όπου συνεχίζονται τα έργα της στερέωσης και αποκατάστασης όλων των ιστορικών κτιρίων, τα οποία θα στεγάσουν το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.

    «Πρόκειται για ένα πολιτιστικό πύκνωμα, έναν θύλακα της νεότερης ελληνικής ιστορίας με εμφανείς τις ρίζες στην αρχαιότητα, τον Μεσαίωνα και τους οθωμανικούς χρόνους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και συμπλήρωσε: «Το Μουσείο θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο την πολυφωνική συνέχεια του πολιτισμού, υλικού και άυλου, λόγιου και λαϊκού. Πρόκειται για ανεκτίμητο, ζωντανό μνημείο του νεοελληνικού πολιτισμού, που θα προσφέρει αυτογνωσία και υπερηφάνεια στον ελληνικό λαό και απόλαυση στους ξένους επισκέπτες. Έτσι υπερήφανοι αισθανόμαστε κι εμείς σήμερα που το είδαμε να ανεγείρεται».

    [06] «Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα έργα στο «Απόστολος Νικολαΐδης»

    Θετικά ήταν τα νέα από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα έργα αναβάθμισης στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και, πλέον, οι «πράσινοι» μπορούν σιγά-σιγά να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους.

    Αν και προηγήθηκαν δύο αρνητικές αποφάσεις, η ετυμηγορία στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας για το κονδύλι των 7 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής κρίθηκε νόμιμη κι έτσι ο δρόμος για την ανακατασκευή του «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι, πλέον, ορθάνοιχτος.

    Στο σύνολό τους οι σύμβουλοι του ΕΣ έκριναν ότι οι εργασίες επί του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού, καθιστούν το γήπεδο πιο ασφαλές για τους αθλητές, αλλά και για τους φιλάθλους που το επισκέπτονται. Παράλληλα, οι εργασίες ανταποκρίνονται στις πρόσθετες προδιαγραφές που απαιτούνται από τους ελληνικούς κανονισμούς για την διεξαγωγή του εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά και σε εκείνες τους κανονισμούς που ορίζονται από την UEFA.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 April 2015 - 18:30:23 UTC